Psalmista 150 opittavaa

0
10287

Tänään opetamme oppia Psalmista 150. Pyhien kirjoitusten lukuisista Psalmien kirjoista Psalmi 150 opetti erityisesti enemmän Jumalan ylistämisen tehokkuudesta ja siitä, miksi meidän tulisi ylistää Jumalaa. Kuningas Daavidia pidetään Jumalan sydämen jälkeen miehenä, koska hän ymmärsi kiitosten tehokkuuden ja kuinka käyttää niitä hyvin. Ei ihme, Jumala oli aina nopea anteeksi Daavidille aina, kun hän lipasi pois Jumalan läsnäolosta.

Ensimmäistä kertaa Jumala todistaa, minkä tyyppinen suhde kuolevaisen välillä oli Aabrahamin aikana. Isaiah 41: 8
"Mutta sinä, Israel, olet minun palvelijani,
Jaakob, jonka olen valinnut,
Ystäväni Abrahamin jälkeläiset. Abrahamin usko herraan ansaitsee hänelle Jumalan ystävä. Ja Jumala ilmoitti, etten tee mitään sanomatta ystäväni Abrahamille. Seuraava henkilö, joka sai täydellisen suhteen Jumalaan, oli kuningas Daavid. Yksi syy siihen, miksi Jumala nimesi Daavidin mieheksi sydämensä mukaan, johtuu hänen hellittämättömistä ylistyksistään Jumalalle.

Jumala vaalii ihmisen kiitosta. Meille on opetettu ylistyksen merkitystä Jumalalle. Kuitenkin vain harvat tietävät syyt, joiden vuoksi on tärkeää ylistää Jumalaa. Psalmin 150 kirjassa selitetään strategisesti, miksi meidän on ylistettävä Jumalaa.

Psalmi 150 Ylistys Herralle!
Ylistäkää Jumalaa pyhäkössä;
Ylistys Hänelle hänen mahtavassa taivaassaan Ylistys Hänelle hänen voimallisista teoistaan;
Ylistäkää häntä erinomaisen suuruutensa mukaan! Ylistäkää häntä trumpetin äänellä;
Kiittäkää häntä luutulla ja harpulla.
Ylistys Hänelle jousisoittimilla ja huiluilla! Ylistäkää häntä kovilla symbaaleilla;
Kiittäkää häntä ristiriitaisilla symbaaleilla! Ylistykö Herraa kaikki, mikä hengittää.
Ylistäkää Herraa!

Korostetaan, miksi meidän tulisi kiittää Jumalaa suurena oppituntina, jonka voimme valita psalmista 150.

Miksi meidän tulisi ylistää Jumalaa


Ylistämme Jumalaa sen takia, kuka hän on

Jumala on Kaikkivaltias. Mikään ei pelkää Herraa, kukaan ei voi häntä pelotella. Hän on Jumala. Pyhien kirjoitusten avulla ymmärrettiin, että Jumala loi taivaat ja maan, ja hän teki maan jalkineen. Tämä tarkoittaa, että Jumala on suurin. Hän on eniten voimakas, kaikki voimakas Jumala.

Myös se tosiasia, että Hän loi meidät kuvaksi, tekee asiasta kiitoksen. Tulkaa, tehkäämme ihminen kuvaksemme siitä, että hänellä voi olla valta maan päällä ja kaikessa, mikä on luotu. Olemassaolomme tarkoitus on hallita kaikkea luotua. Jos Jumala on asettanut meidät tähän asemaan valvomaan kaikkea, mikä on luotu, vähiten mitä voimme tehdä, on ylistää Hänen majesteettisuuttaan ja mahtavuuttaan.

Joten yksi syy kehua Jumalaa johtuu siitä, kuka hän on. Hän on jumalien Jumala, kaikkien kuninkaiden kuninkaat. Maailman hallitsija. Kunnioitus ja uskollisuus, jota maksamme maailman hallitsijoille, ei ole mikään verrattuna siihen, mitä meidän pitäisi antaa Jumalalle.

Ylistämme Jumalaa siitä, missä hän elää

Psalmin 150 kirjassa selitetään, miksi meidän tulisi ylistää Jumalaa tyylikkäästi. Pyhien kirjoitusten toisessa jakeessa todetaan se Ylistäkää Jumalaa pyhäkössä. Jumala asuu pyhäkössä. Pyhäkkö täällä ei tarkoita fyysistä rakennusta, jossa menemme palvomaan. Tämä ei tarkoita sitä, että Jumalan läsnäolo asuu pyhäkössä. Jumala asuu kuitenkin muissa paikoissa fyysisen pyhäkön ulkopuolella.

Pyhissä kirjoituksissa sanotaan, että ruumiimme on Herran temppeli. Temppeli tarkoittaa tässä myös pyhäkköä. Jumala asuu pyhäkössä ja Psalmissa todetaan, että meidän tulisi ylistää Jumalaa Hänen pyhäkössä. Hän asuu kansansa läsnäollessa. Tämä tarkoittaa, että meidän ei tarvitse päästä kirkkoon tai fyysiseen pyhäkköön ennen kuin olemme yhteydessä Jumalaan. Jopa kodin mukavuudesta voimme laajentaa palvontamme Jumalalle.


Ylistämme Jumalaa, koska hän on tehnyt meistä palvontavälineen

Ylistys Hänelle jousisoittimilla ja huiluilla! Ylistäkää häntä kovilla symbaaleilla;
Kiittäkää häntä ristiriitaisilla symbaaleilla! Ylistykö Herraa kaikki, joilla on henkeä. Ylistäkää Herraa! Kuten aiemmin selitettiin, luomuksemme ydin on palvella Jumalaa, palvoa häntä. Jumala halusi meiltä enemmän kuin ystävyyttä, Jumala vaatii meiltä koinoniaa, siksi hän teki meistä palvonnan välineen.

Täällä kuningas Daavidin elämä oli olennainen osa. David oli muusikko, joka osaa kiittää Jumalaa hyvin. Kun David ylistää, mitään muuta ei ole merkitystä. Hän unohti kirjaimellisesti henkilöllisyytensä ja ylisti Jumalaa tavallisen tavoin. Kun liitonarkki tuotiin takaisin Isrealiin, Daavid tanssi Herran luo. Hänen vaimonsa halveksi häntä sydämessään ja hän pahoittelee sitä pahasti.

Olemassamme ydin on ylistää Jumalaa.

Ylistämme läheisyyden rakentamista Jumalan kanssa

Kiitoksemme ja palvomme Jumalaa auttavat rakentamaan kestävän suhteen Jumalaan. Vaikka Abraham ansaitsi täydellisen paikan Jumalan sydämessä uskon avulla, Daavid ansaitsi paikan Jumalan sydämessä ylistystoiminnallaan.

Kun ylistämme Jumalaa, rakennamme kestävän suhteen Jumalaan. Ylistys liikuttaa Jumalaa ja saa meidät tunnistamaan, kun huudamme häntä.

Yhteenveto


Psalmi 150 opettaa meille Jumalan ylistämisen olemuksen. Olemme palvonnan väline, ja meidän on pyrittävä aina ylistämään Jumalaa. Jumala yksin on Jumala ja vain Hän ansaitsee ylistyksemme ja palvontamme.

Meidän tulisi ylistää Jumalaa Hänen pyhyytensä kauneudessa.

Edellinen artikkeli5 kertaa voit käyttää psalmia 20
Seuraava artikkeliPsalmi 51 tarkoittaa jae jae
Nimeni on pastori Ikechukwu Chinedum, olen Jumalan mies, joka on intohimoinen Jumalan liikkeelle näinä viimeisinä päivinä. Uskon, että Jumala on antanut jokaiselle uskovalle vallan oudolla armojärjestyksellä ilmaisemaan Pyhän Hengen voimaa. Uskon, että ketään kristittyä ei saa sortaa paholaisen toimesta, meillä on voima elää ja vaeltaa vallassa rukousten ja sanan kautta. Lisätietoa tai neuvontaa varten voit ottaa minuun yhteyttä osoitteeseen dailyprayerguide@gmail.com tai chattailla WhatsAppissa ja Telegramissa numerossa +2347032533703. Haluan myös kutsua sinut liittymään tehokkaaseen 24 tunnin rukousryhmäämme Telegramissa. Napsauta tätä linkkiä liittyäksesi nyt, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Jumala siunatkoon sinua.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.