Rukouspisteet tottelevaisuuden hengestä

0
451

Tänään käsittelemme tottelevaisuuden hengen rukouspisteitä. Monet ihmiset eivät tiedä, että kuuliaisuus on Jumalan armo. Kuinka Simsonia varoitettiin vilpittömästi, ettei hän menisi naimisiin vieraan maan naisesta. Kaikista varoituksista huolimatta Samson päätti silti asettua Delilaan, joka sattuu olemaan filistealainen.

Tarina Samsonista päättyi vaaraan yksinkertaisesti siksi, että hän ei totellut Jumalan ohjeita ja varoituksia. Vastaavasti elämässämme meidän on toisinaan vain luotettava ja tottele. Otetaan huomioon kuningas Saulin tarina. Hän ei totellut Samuelin antamia yksinkertaisia ​​ohjeita. Tottelemisen sijasta hän uhrasi Jumalaa sovituksena tottelemattomuudesta.

Profeetta Samuel kertoi hänelle yksiselitteisesti, että koska olet hylännyt Herran äänen ja et ole noudattanut hänen ohjeita, Herra on myös hylännyt hänet kuninkaana. Kirja 1 Samuel 15: 22-23 Onko Herra niin iloinen polttouhreista ja uhrauksiakuin tottelemalla Herran ääntä? Katso, totella on parempi kuin uhraaminen ja kuunnella kuin oinojen rasva. Sillä kapina on kuin ennustamisen synti, ja olettama on kuin vääryys ja epäjumalanpalvelus. Koska olet hylännyt Herran sanan, hän on myös hylännyt sinut olemasta kuningas. " 

Tästä Raamatun kohdasta voimme päätellä, että Jumala inhoaa tottelemattomuutta. Hän haluaa mieluummin meidät tottelemaan kuin tulemaan anteeksi. Ei ihme, että Jumala kunnioittaa profeetta Samuelin sanaa, kun hän julisti Saulin hallituskauden loppua Isrealin kuninkaana.

Jotta voimme täysin ymmärtää, kuinka rukoilla, korostamme nopeasti joitain tottelemattomuuden kielteisiä seurauksia.

Miksi tottelevaisuus on tärkeää

Tottelemattomuus voi estää Jumalan siunauksen täyttymisen

Yksi tapa, jolla vihollinen kieltää meitä saamasta Jumalan siunausta, on tottelemattomuus. Jumalan tarkoitus Simsonin elämässä oli, että hän oli Jumalan kansan vapautus. Kuitenkin, kun Samson oli tottelematon Jumalaa menemällä naimisiin vieraalta maalta, hän kuoli vihollisensa kanssa ja Jumalan tarkoitus elämään jäi täyttämättä.

Lisäksi Isrealin lapset matkustivat erämaassa neljäkymmentä vuotta yksinkertaisesti siksi, että he kieltäytyivät noudattamasta Jumalan ohjeita. Jumalan suunnitelman mukaan heidän oli matkustettava neljäkymmentä päivää. Heidän tottelemattomuutensa laajensi Jumalan lupauksen heidän elämäänsä.

Se avaa Jumalan siunauksen

Kuten aiemmin todettiin, joskus meidän tarvitsee vain luottaa Jumalaan ja totella sitä, ja kaikki tulee paikoilleen. Profeetta Samuel olisi päättänyt elämänsä kuin yksi Eelin pojista, mutta hänen kuuliaisuutensa sai Jumalan hengen tulemaan hänen luokseen. Samuel oli täyttymyksen lapsi. Hannah oli luvannut Jumalalle, että hän saa Samuelin palvelemaan Jumalaa temppelissä.

Samuel olisi voinut päättää olla tottelematta Jumalan ohjeita ja elää elämänsä täysimääräisesti kuten Eelin pojat. Hän päätti kuitenkin palvella Jumalaa koko sydämestä, ja Jumala teki hänestä suuren profeetan Isrealin asukkaille.

Tottelemme Jumalaa, koska se on velvollisuutemme

Olemme lunastettujen sukupolvi. Ne, jotka on kutsuttu pimeydestä Kristuksen Jeesuksen ihmeelliseen valoon. Velvollisuutemme on totella, luottaa ja palvella sitä, joka on pelastanut meidät poikansa kallisarvoisella verellä, jotta meistä tulisi kuninkaita ja pappeja.

Pyhissä kirjoituksissa sanotaan, että Kristus on vapauttanut meidät vapaudeksi, joten pysykäämme siis lujina, ettemme voi tulla synnin orjiksi. Velvollisuutemme on totella Jumalaa, jotta emme enää joutuisi paholaisen uhreiksi.

Rukouspisteet

  • Herra Jeesus, kiitän sinua armoistasi. Kiitän sinua siitä pyhän hengen lahjasta, jonka olet antanut meille. Suurennan sinulle armon, jonka olet antanut meille tuntemaan sinut ja palvelemaan sinua. Herra olkoon sinun nimes korotettava Jeesuksen nimessä.
  • Isä Herra, pyhät kirjoitukset ovat saaneet minut ymmärtämään, että kuuliaisuus on parempi kuin uhraus ja kuunteleminen on parempi kuin oinasrasva. Isä, rukoilen, että annat minulle hengen noudattaa aina ohjeitasi Jeesuksen nimessä.
  • Herra Jeesus, rukoilen, että henki olisi alistuva tahdollesi. Rukoilen, että armo on alistuva ohjeidesi suhteen. Isä Herra, rukoilen, että antaisit minulle tämän armon Jeesuksen nimessä. 
  • Herra, minä tulen vastaan ​​kaikkia vihollisen kiusauksia vastaan, jotka saattavat pyytää minua tekemään asioita lihan tahdon mukaisesti. Vastustan kaikkia lihani voimia, jotka hallitsevat elämääni. Tuhotan sen pyhän haamun tulen kautta Jeesuksen nimessä. 
  • Herra, rukoilen armon puolesta, ettet näe varoituksiasi ja ohjeitasi liian vaikeina. Anna minulle rohkeutta noudattaa ohjeita tarkasti, vaikka se kuulostaakin tyhmältä ihmisen edessä. 
  • Pyhissä kirjoituksissa sanotaan, että tapa näyttää ihmiseltä oikealta, mutta loppu on tuho. Herra, en halua menettää sieluni paholaiselle. Kieltäydyn menettämästä pelastustani vihollisen petokselle. Rukoilen, että annat minulle armon pysyä lujana tielläsi. Rukoilen, että armo pysyy pystyssä, kunnes tulet toisen kerran Jeesuksen nimessä.
  • Herra, rukoilen, että armosi avulla alatte avata kaikki siunaukset, jotka ovat estäneet tottelemattomuuteni teidän sanallenne. Rukoilen, että armon avulla vapautat kaikki siunaukset Jeesuksen nimessä. 
  • Vastustan vihollisen kaikkia pahoja manipulaatioita saadaksesi minut kaipaamaan siunaustasi elämästäni. Rukoilen nöyryyden hengen puolesta tahtoosi ja tarkoituksellesi Jeesuksen nimessä.
  • Vastustan kaikkia voimia tuskuus elämässäni. Jokainen hedelmättömyys tuhotaan Jeesuksen nimessä.

Mainokset

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän