PSALM 136 Viestin jae jae

1
2496
PSALM 136 Viestin jae jae

Psalmien tutkimuksen edistämiseksi tutkimme tänään psalmin 136 viestiä jae jaeittain. Tämä on melko hyvin suosittu psalmi, jota käytetään usein uskovien keskuudessa. Psalmi 136 jakeen jae on psalmi kiittäminen. Alusta loppuun näemme psalmistin kehottavan lukijoita tai kuuntelijoita kiittämään herraa. Hän kiittää Jumalaa hänen puolestaan armo, hänen rakkautensa ja voimansa vapauttaa. Hän kertoo myös kaikesta, mitä Herra oli aikaisemmin tehnyt erityisesti omalle kansalleen - Israelin lapsille. On selvää, että psalmisti oli lukenut perusteellisesti kuinka Jumala pelasti kansansa heidän orjuutensa aikana ja oli kirjoittanut tämän psalmin viitaten hänelle tekemästään ja monesta muusta, mitä hän oli tehnyt jopa sen jälkeen.

Psalmi 136 on erittäin tärkeä meille uskovina, koska kiitospäivä on tärkeä osa suhdettamme Jumalaan. Tutkiessamme psalmeja ymmärrämme psalmistin kiitollisuuden syvyyden samoin kuin alamme nähdä kuinka Jumala on myös ollut uskollinen meille. Sillä hänen armonsa kestää iankaikkisesti, tämä on yksi lause, jonka näemme toistuvan luettaessa psalmia.

PSALM 136 TÄRKEÄÄ VERSEEN.

Jae 1: Kiitos Herralle; sillä hän on hyvä; sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti.

Ehdottomasti hyvä aloittaa kiittää Jumalaa hänen hyvyydestään. Huomaa, että hänen hyvyytensä ei ole vain ominaisuus, se on hänen persoonallisuutensa. Jumala ei tee vain hyviä asioita, hyvyys on kuka hän on. Olla hyvä tarkoittaa olla kiltti, rakastava, luotettava. Jumala on varmasti ollut kaikki nämä ja vielä enemmän meille, siksi meidän on kiitettävä häntä. Hänen armonsa meitä kohtaan puhuu hänen myötätunnostaan ​​ja kyvystään unohtaa virheemme.

Jae 2 ja 3: Kiitos jumalien Jumalalle, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti. Kiitos Herran herralle: hänen armonsa kestää iankaikkisesti.

Yksi asia, jota meidän ei koskaan pidä vähentää Jumalaa ylistäessään, on hänen asema ja auktoriteetti. Hän on kuningas ja lordi kaikissa. Kaikki mitä näemme ja emme näe, on hänen alaisuudessaan ikuisuudesta asti. Hän ei kilpaile kenenkään kanssa, koska kukaan ei pysty vastaamaan häntä. Kun puhumme hänen auktoriteetistaan, osoitamme, että viittaamme ja kunnioitamme häntä.

Verse 4: Sille, joka yksin tekee suuria ihmeitä; sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti.

Ehdottomasti! Jumala yksin voi tehdä suuria ihmeitä. Yksi tämän psalmin kauneuksista on, että se auttaa meitä tuntemaan ja kiittämään asioita, joita emme tavallisesti halua. Ympärillämme on hajallaan suuria ihmeitä Jumalan luomakunnasta, sekä ne, jotka voimme nähdä, että ne, joita emme näe. Olemmeko koskaan yrittäneet selvittää, kuinka Jumala pystyi tekemään kaikki nämä? Ilmeisesti! emme voi ymmärtää sitä. Siksi meidän on kiitettävä Jumalaa niistä.

Jae 5 ja 6: Sille, joka viisauden kautta teki taivaan, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti. Sille, joka ojensi maan veden yläpuolelle, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti.

Tässä on joitain Jumalan luomisen suuria ihmeitä. Ajatus siitä, että Jumala jakoi vedet kahteen osaan, ojensi maan toisen päälle ja teki toisen kokoontumaan taivaan yläpuolelle, on leuan murtuminen. Se, että planeetalla, jolla elämme, on suuri vesimassa, koska se on perusta, mutta emme ole vielä hukkuneet, on kiehtova. Pelkästään hänen viisautensa olisi voinut tehdä sen.

Verse 7: Hänelle, joka loi valoa, sillä hänen armonsa kestää iankaikkisesti.

Valot ovat toinen ihme, josta meidän on oltava kiitollisia. Olisi ollut vaikeaa elää maan päällä, ellei Jumala olisi tehnyt heitä. Meitä olisi peittänyt paksu pimeys, emme olisi voineet tehdä eroa aikojen ja vuodenaikojen välillä, ja mikä vielä pahempaa, meidän on vaikea elää mukavasti. Meidän pitäisi olla kiitollisia heistä.

Jae 8 ja 9: Aurinko hallitsee päivä päivältä; sillä hänen armonsa pysyi ikuisesti. Kuu ja tähdet hallitsevat yöllä: sillä hänen armonsa kestää iankaikkisesti.

 Voitteko kuvitella päivän ilman aurinkoa tai yön ilman kuuta ja tähtiä? Se ei varmasti olisi miellyttävä kokemus meille. Jumala näki sen ennakoiden ja loi nuo valot rakkaudestaan ​​ja myötätunnostaan ​​meitä kohtaan. Meidän on kiitettävä häntä siitä.

Jae 10 ja 11: Hänelle, joka löi Egyptin heidän esikoisissaan, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti. Ja vei Israelin heidän joukostaan; sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti.

Tästä jakeesta psalmista alkaa kertoa, mitä Jumala teki lapsilleen - israelilaisille. Kuinka hän toi heidät vapauden orjuudesta. Hän otti jopa egyptiläisten esikoisten poikien henkensä vain päästääkseen hänen kansansa. Vapautus, joka julisti niin monia tapahtumia sen jälkeen, jopa Messiaan tuloon saakka. Ehkä jos sitä ei olisi tapahtunut, meillä ei olisi vapautta olla identifioitu Kristukseen tänään. Siksi meidän on kiitettävä häntä siitä.

Jae 12: Vahvalla kädellä ja ojennetulla kädellä: sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti.

Jumalan vahva käsivarsi edustaa hänen voimaansa. Jumala ei säästänyt egyptiläisiä, kuten näemme Mooseksen kertomuksessa. Jumala suhtautui heihin kiihkeästi ja armottomasti, kunnes he päästivät kansansa menemään. Hän ojensi kätensä vihassa heitä vastaan, kokemuksen, jota ei koskaan voida poistaa.

Jae 13 ja 14: Sille, joka jakoi Punaisen meren osiin, sillä marssi kestää. Ja sai Israelin kulkemaan sen läpi; sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti.

Kun Israelin lapset olivat poistuneet Egyptistä, he pääsivät kohtaan, jossa heidän edessään oli suuri meri. He huusivat Jumalaa ja hän kuuli heidät ja antoi heille tavan kulkea turvallisesti sen keskellä.

Jae 15: Mutta kaatoi Pharoah ja hänen joukkonsa punaisella merellä, sillä hänen armonsa kestää iankaikkisesti.

 Eikö olekin mielenkiintoista, että joki, jonka israelilaiset ohittivat turvallisesti, oli sama, joka tappoi vihollisensa? Joo! Jumala oli tarkoituksellinen pelastamaan kansansa, vaikka se tarkoittaisi heidän vihollistensa hengen ottamista. Tämän hän teki rakkautensa vuoksi ja koska halusi egyptiläisten tietävän, että hän yksin on Jumala.

Jae 16: Hänelle, joka johti kansansa erämaassa, sillä hänen laupiutensa pysyy iankaikkisesti.

Saatuaan heidät Punaisen meren läpi, hän vei heidät erämaahan opettamaan heille tiensä ja käskynsä. Koko heidän oleskelunsa ajan, hän oli siellä heidän kanssaan, johtaen heitä kaikilla vaiheilla lupauksen paikkaan. Hän oli heille pilvipylväs päivällä ja tulipylväs yöllä. Ja vaikka he eivät koskaan joutuneet vaihtamaan vaatteita, sitä, mitä heillä oli, ei koskaan käyttänyt.

Jae 17 ja 18: Sille, joka lyö suuria kuninkaita, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti. Ja katso kuuluisia kuninkaita, sillä hänen armonsa kestää ikuisesti.

Kun he lähtivät erämaahan ja pääsi Kanaaniin, heitä ympäröivät valtakunnat kohtasivat heitä. Kuninkaat nousivat heitä vastaan ​​ja heistä tuli vihollisia. Mutta Jumala ei myöskään säästäisi heitä. Hän houkutti heidät taisteluun ja vei heidän henkensä. Hänen myötätuntonsa teki tämän niin, ja meidän on kiitettävä häntä siitä.

Jae 19 ja 20: Sihon, amorilaisten kuningas: sillä hänen armonsa pysyy ikuisesti, ja Ogi, Bashanin kuningas, hänen ikäisensä ikäisenä.

Nämä olivat joitain kuninkaita, jotka tulivat Jumalan omaa kansaa vastaan. Heillä ei ollut aavistustakaan, mitä vastaan ​​he olivat tulossa. Sillä jos tekisivät, he eivät olisi uskaltaneet. He maksoivat henkensä siitä eikä vain heille vaan myös ihmisilleen.

Jae 21 ja 22: Ja antoi heidän maansa perintöksi; sillä hänen armonsa kestää iankaikkisesti perintönsä palvelijalleen Israelille: hänen armonsa kestää

Jumala ei vain tuhonnut kuninkaita, jotka tulivat hänen kansaansa vastaan. Hän antoi myös heidän maansa perintöksi kansalleen ja lapsilleen. Hän riisui heiltä heidän kunniansa ja antoi kansalleen kaksinkertaisen kunnian. Hän on ehdottomasti kateellinen Jumala, joka on valmis menemään ylimääräisen mailin omakseen. Hänen myötätuntonsa pysyy ikuisesti.

Verse 23: Kuka muisti meidät alhaisessa kartanossamme: sillä hänen armonsa kestää iankaikkisesti

Aivan kuten tiedämme, Jumala ei kunnioita ihmisiä. Hän ei vie silmiään pois meiltä vain siksi, että meillä on puutteita tai meillä ei ole niin paljon varallisuutta. Hän rakastaa meitä aivan kuten olemme ja hänen myötätuntonsa meistä ei koskaan kuivu.

Verse 24: Ja on lunastanut meidät vihollisiltamme, sillä hänen armonsa kestää iankaikkisesti.

Jumala on lunastanut meidät aina vihollisiltamme. Mutta vielä enemmän, hänen poikansa kuolema on antanut meille täydellisen vapautuksen suurimmasta vihollisestamme - perkeleeltä. Ja veri ei pelkästään lunastanut meitä, vaan meidät saatettiin myös istumaan taivaassa kaukana kaiken vallan ja ruhtinaskunnan yläpuolella. Eikö se ole Jumalan ylistämisen arvoinen? 

Jae 25: Joka antaa ruokaa kaikelle lihalle, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti

Jumala ei ole vain toimittajamme, vaan myös tarjoajamme. Hän ruokkii niin pakanat kuin vanhurskaatkin. Jopa maan päällä ja veden alla olevat eläimet eivät ole nälkäisiä. Hänellä on kaikki asiat hänen käsissään ja hän varmistaa, että olemme täynnä päivittäin ilman mitään!

Jae 26: Kiitos taivaan Jumalalle, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti

Psalmistin päätelmänä hän kutsuu jälleen kerran kaikki ja muut tarjoamaan ylistystä Jumalalle. Ja vain niin, että olemme varmoja siitä, keitä me ylistämme, hän kutsuu häntä Taivaan jumala. Se, joka on ystävällinen ja luotettava, hänen myötätuntonsa meitä kohtaan ja jatkuvan halukkuutensa antaa anteeksi virheemme epäonnistuu.

Milloin meidän on käytettävä tätä psalmia?

Tämä psalmi auttaa meitä todella osoittamaan asioita, jotka meidän on arvostettava Jumalaa varten. Siksi se on meille erittäin hyödyllinen seuraavissa tilanteissa.

 • Kun meidän on otettava aikaa arvioida Jumalaa hänen hyvyydestään meitä kohtaan.
 • Kun haluamme miettiä kaikkea, mitä Jumala on tehnyt aiemmin sinulle ja kaikille Jumalan lapsille yleensä.
 • Kun haluamme juhlia Jumalan luomakunnan kauneutta ja hänen jatkuvaa armoaan meitä kohtaan.
 • Kun haluamme muistuttaa häntä niistä suurista asioista, joita hän on tehnyt aiemmin saadakseen hänet tekemään enemmän meidän puolestamme.

Psalmi 136 rukoukset.

 • Herra, kiitän armosta ja eduista elämässäni, kiität nimeäsi Jeesuksen nimessä.
 • Herra, kiitän sinua kaikista luomisen ihmeistä, jotka teit, jotta meillä olisi hyvä elämä. Ota kaikki kunnia Jeesuksen nimessä.
 • Isä kiittää sinua suuresta pelastuksesta, jonka annoit isillemme aikaisemmin. Tämä antaa minulle varmuuden siitä, että teet saman minulle jo nyt Jeesuksen nimessä.
 • Herra, pyydän, että aivan kuten sinä näytit mahtavan voimasi kansasi sorrojille, pyydän sinua osoittamaan valtasi jokaisessa elämässäni Jeesuksen nimessä.
 • Taivaallinen Isä, aivan kuin sanasi on sanonut, rukoilen, että muistat minut tarvitsevana aikana ja katsot minua armoni alla Jeesuksen nimessä.
 • Pyydän myös Herraa, että huolehdit minusta aina. Että syötät minua ja kaikkia ympärilläni olevia, että meillä ei aina ole mitään puutetta Jeesuksen nimessä.

 

 

 

Mainokset
Edellinen artikkeliPSALM 107 Viestin jae jae
Seuraava artikkeliPsalmi 139 tarkoittaa jaetta jaeittain
Nimeni on pastori Ikechukwu Chinedum, olen Jumalan mies, joka on intohimoisesti Jumalan muutoksesta viimeisinä päivinä. Uskon, että Jumala on valtuuttanut jokaisen uskovan omituisella armon järjestyksellä ilmaisemaan Pyhän Hengen voiman. Uskon, ettei paholainen saa sortaa ketään kristittyä, meillä on voima elää ja kävellä vallitsevana rukousten ja sanan kautta. Jos haluat lisätietoja tai neuvoja, voit ottaa yhteyttä minuun osoitteessa chinedumadmob@gmail.com tai keskustella minua WhatsApp And Telegram -palvelussa numerossa +2347032533703. Haluan myös kutsua sinut liittymään voimakkaaseen 24 tunnin rukousryhmäämme sähkeellä. Napsauta tätä linkkiä liittyäksesi nyt, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Jumala siunatkoon sinua.

1 KOMMENTTI

 1. Kiitän tätä Jumalan miestä niin paljon siitä, että hänellä on Kristuksen sydän kuin Jumala on siunannut häntä, joten hän siunaa meitä Jumalan pyhillä kirjoituksilla ja osoittaa meille, kuinka paljon sydämemme tulisi kohottaa kiitollisuutena, mikä tuo meille Jumalan siunauksia sitä enemmän me kiitos Jumalalle, sitä enemmän Hän siunaa meitä. Mitä Jumalaa me palvelemme, ylistä Herraa. Siunatessamme Herraamme hänen hyödyistään, mitä enemmän löydämme Hänen hyvyytensä elävien maassa, sitä enemmän sydämemme puhdistuu kaikesta sen saastaudesta. Luojan kiitos. Saa meidät Pyhäksi Herraksi ympärileikkaamaan sydämemme Kaada Pyhä Henkesi meihin Herraan, jotta saisimme meidät noudattamaan käskyjäsi ja tekemään tahtosi. TULE JEESUS TULE TULEE, Herra, olet niin mahtava, että odotat kaikkien lastesi hyväksyvän sinut. Jos vain Herra he tuntisivat sinut ja Herran hyvyyden. Odotat lisää tulossa, jonka söit valmiina, mutta emme ole Herra. Et halua, että kukaan katoaa. Herra tämä palvelijasi, vartijaopas ja suojele häntä jumalattomalta JEESUKSEN NIMESSÄ, KYSYIN. AMEN.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän