PSALM 107 Viestin jae jae

0
2517
PSALM 107 Viestin jae jae

Tänään harkitsemme psalmi 107: n jakeen jaetta. Se on melko pitkä psalmi, jossa on yhteensä 43 jaetta. Psalmi 107 on psalmi kiitospäivä Jumalalle. Näemme tämän psalmin alusta loppuun. Psalmista kutsuu kaikkia Jumalan kansaa ja niin moni kuin oli osallistunut Jumalan lunastustyöhön julistamaan ylistystään.

Psalmi 107 on kutsu kaikille ja kaiken kaikkiaan noudattamaan kaikkea, mitä Jumala on tehnyt heidän hyväkseen sekä aikaisemmin että nykyään. Hän viittaa jopa kaikkeen, mikä vie aikaa näiden asioiden tarkkailemiseen viisaina miehinä. Tämä on psalmi, joka koskee kaikkia ja on meille erittäin tärkeä. Joskus olemme liian nopeita tarkkailemaan kaikkea, mitä Jumala ei ole tehnyt meille, kun emme ota huomioon hänen tekojaan.

PSALM 107 TÄRKEÄÄ VERSEEN.

Jae 1 ja 2: Kiitos Herralle, sillä hän on hyvä; sillä hänen armonsa kestää iankaikkisesti. Olkoon lunastatut herran sanotut, jotka hän on lunastanut vihollisen kädestä.

Tämä on kehotus kaikille kehua Jumalaa ystävällisyydestään, rakkaudestaan ​​ja loputtomasta halustaan ​​unohtaa puutteemme. Kaikki ne, joita kerran pidettiin vankeudessa, syntien orjuudessa ja kuninkaiden orjuudessa. Hän kehottaa heitä muistamaan, kuinka kauheaa heille oli palvella outojen mestareiden käsissä ja kuinka Jumala vapautti heidät. Sitten hän haluaa todistaa siitä ennen kaikkea.

Jae 3 ja 4: Ja kokosi heidät maista, idästä ja lännestä, pohjoisesta ja etelästä. He vaelsivat erämaassa yksinäisesti, eivät löytäneet kaupunkia asumaan. Ne, jotka olivat hajallaan ja pidettiin vankeudessa,

Jumalan kansa oli hajallaan eri kansoille, missä heitä pidettiin. Mutta Jumala kokosi heidät jälleen Babylonista ja muualta sinne, missä hän oli valmistautunut heille. Näemme myös tämän pelin, kun he palaavat Egyptistä ja vaelsivat erämaassa.

Jae 5 ja 6: Nälkäinen ja jano; heidän sielunsa hajoaa heihin. Sitten he huusivat Herransa vaikeuksissaan ja hän pelasti heidät heidän ahdistuksestaan.

He vaeltaessa erämaassa olivat jossain vaiheessa nälkäisiä ja muina aikoina janoisia. Jossain vaiheessa he olivat myös heikkoja ja väsyneitä. Mutta noina aikoina he kaatoivat sydämensä Jumalalle ja hän katsoi heitä ja kuuli heidän huutonsa.

Jae 7 ja 8: Ja hän johti heidät oikealla tiellä, jotta he voisivat mennä asuinkaupunkiin. Voi, että ihmiset ylistävät Herraa hänen hyvyydestään ja hänen ihmeellisistä tekoistaan ​​ihmislapsille.

Vaikka Jumala oli tuonut heidät orjuudesta lupauksella viedä heidät paikkaan, jonka hän oli heille valmistanut, he eivät tienneet, minne he tarkalleen olivat menossa. Mutta Jumala oli heille uskollinen, hän johti heidät paikalle, vaikka heidän täytyi käydä erämaassa. Siksi häntä tulisi kiittää tästä suuresta työstä, jonka hän on tehnyt.

Jae 9 ja 10: Sillä hän tyytyi kaipaamaan sielua ja täyttää nälkäisen sielun hyvyydellä. Kuten istui pimeydessä ja kuoleman varjossa, sitoutui fiktioon ja rautaan.

Meidän tulisi kiittää Jumalaa, koska hän pystyy vastaamaan sielumme toiveisiin, pystyy tyydyttämään meidät rakkaudella ja nautinnoilla. Huolimatta siitä, että näemme ihmisiä ja jopa Jumalan lapsia vankeudessa. Silloinkin kun he joutuvat kohtaamaan huonoa kohtelua ja kärsimystä ja ovat jopa kuoleman alaisia, Jumala haluaa pysyä uskollisena ja totta.

Jae 11 ja 12: Koska he ruokoivat Jumalan sanoja vastaan ​​ja tuomitsivat korkeimpien neuvoja. Siksi hän laski heidän sydämensä kovalla työllä, he kaatuivat alas ja heistä ei ollut apua.

Jumalan rakkaus varmistaa, että olemme jatkuvasti rauhan ja naurun paikassa. Tottelemattomuutemme kuitenkin johtaa meidät pois Jumalan mukavuudesta orjuuden ja tuskan paikkaan. Tämä tapahtui tarkalleen Jumalan kansalle, kun he kapinoivat häntä vastaan. Hän luovutti heidät sorrostajilleen, jotka kiduttivat heitä kovalla työllä, kunnes he uupuivat eikä heillä ollut ketään vapauttamaan heitä.

Jae 13 ja 14: Sitten he huusivat Herransa vaikeuksissaan, ja hän pelasti heidät ja toi heidät pimeydestä ja kuoleman varjosta, ja rikkoi heidän nauhansa auringossa..

Kuitenkin kun he tulivat ymmärtämään tekemänsä; kun he tulivat tunnustamaan, että he olivat tehneet Jumalalle vääryyttä, he vuodattivat sydämensä hänelle. He vaativat hänen pelastustaan ​​ja koska hän on hyvä ja uskollinen, hän pelasti heidät ja toi heidät pois orjuuden ja kuoleman paikasta.

Jae 15 ja 16: Voi, että ihmiset kiittäisivät Herraa hänen hyvyydestään ja hänen upeista töistään ihmisten lapsille! Sillä hän rikkoi messingin portit ja katkaisi rautarungot aurinkokaudella.

Psalmista kehottaa jälleen Jumalan kansaa ylistämään Jumalaa. Jumala, joka oli osoittanut heille rakkautensa ja vapautuksensa. Jumala, joka mursi palaset orjuusketjut, joihin he kerran sidottiin. Jumala on hyvä ja ansaitsee kiitoksen.

Jae 17 ja 18: Hulluja heidän rikkomuksensa vuoksi ja vääryytensä takia. Heidän sielu jättää kaikenlaista lihaa ja lähestyy kuoleman portteja.

Kapinan takia ihmiset alkoivat toimia kuin tyhmät. Typerys, joka aiheutti heille kärsimystä ja vaivaa. Ahdistus, joka teki heistä niin sairaita, että he alkoivat kauhistaa ruokaa, johtaen heidät lähemmäksi kuolemaa.

Jae 19 ja 20: Sitten he huutavat Herransa vaikeuksissaan, ja hän pelastaa heidät heidän vaikeuksistaan. Hän lähetti sanansa ja heidät ja pelasti heidät heidän tuhoisuudestaan.

Juuri tässä vaiheessa monet ihmiset muistavat kutsuvansa Jumalaa. Sen jälkeen kun heidän kapinansa oli tuonut heille kärsimystä ja vaivaa. Sitten he kutsuivat Jumalaa. Ja koska Jumala on armollinen, hän lähetti heille vapautussanansa ja toi heidät tuhoon.

Jae 21 ja 22: Voi, että ihmiset kiittäisivät Herraa hänen hyvyydestään ja hänen upeista töistään ihmisten lapsille! Ja anna heidän uhrata kiitospäivän uhrauksen ja julistaa hänen teoksensa iloiten.

Psalmista kehottaa jälleen kaikkia Jumalan kansaa ylistämään Jumalaa hänen vapauttamistyössään heille. Tulee tuomaan kiitosuhreja ja todistamaan ihmeellisistä asioista, joita hän on tehnyt niiden hyväksi.

Jae 23 ja 24: Ne, jotka menevät mereen laivoilla, tekevät liiketoimintaa suurilla vesillä. He näkevät Herran teot ja hänen ihmeensä syvällä.

Hän kehottaa myös suuria kauppiaita todistamaan Jumalan hyvyydestä. Kauppiaat, joiden liiketoiminta vie heidät merelle. Hän kehottaa heitä kertomaan, kuinka Jumala vapautti heidät, kun he jatkoivat liiketoimintaansa.

Jae 25 ja 26: Sillä hän käskee ja nostaa myrskyisen tuulen, joka nostaa sen aallot. He laskeutuvat taivaaseen, he menevät jälleen alas syvyyteen; heidän sielunsa on sulanut heidän ongelmiensa vuoksi.

Kun he jatkoivat liiketoimintaa vesillä, Jumala puhui ja ruokasi kuohua, joka nosti aaltoja. Aallot nousivat niin korkealle taivaaseen ja laskivat niin alhaiseksi meren syvyyteen. Tämä herätti pelkoa aluksella purjehtaneiden sydämessä.

Jae 27 ja 28: He kelailevat edestakaisin ja porrastelevat kuin humalaiset miehet ja ovat järkensä päässä. Sitten he huutavat Herransa vaikeuksissaan ja hän tuo heidät pois heidän ahdistuksestaan.

Aallot heittivät heidät eteenpäin, kunnes he pelkäsivät. Mutta he huusivat Jumalaa ja hän kuuli heidät ja vapautti heidät.

Jae 29 ja 30: Hän tekee myrskystä rauhallisen, niin että sen aallot ovat edelleen. Sitten he ovat iloisia, koska he ovat hiljaisia; joten hän vie heidät haluttuun turvasatamaan.

Tapana vastata niihin Jumala rauhoitti myrskyn ja aiheutti aaltojen pysymisen. Joten he iloitsivat siitä, että Jumala oli palauttanut heille rauhan, mutta paljon enemmän kuin se, hän sai heidät saapumaan turvallisesti määränpäähänsä.

Jae 31 ja 32: Voi, että ihmiset kiittäisivät Herraa hänen hyvyydestään ja hänen upeista töistään ihmisten lapsille! Ylistäkää hänet myös kansan seurakunnassa ja kiittäkää häntä vanhempien kokouksessa.

Tässä on toinen kehotus Jumalan kansaan ylistämään häntä ja todistamaan hänen hyvistä teoistaan. Täällä heitä käsketään julistamaan hänen tekonsa ennen vanhinten kokousta ja seurakunnan edessä.

Jae 33 ja 34: Hän käänsi joet erämaahan ja vesi lähtee kuivaan maahan. Hedelmällinen maa hedelmättömyyteen siellä asuvien jumalattomuudesta.

Jumala ansaitsee kiitoksemme. Hän, joka kykenee muuttamaan asiat siitä, minkä niiden pitäisi yleensä olla, mihin hän haluaa. Joet maahan, maa joet. Hän, joka haluaa vetää pois maan hedelmällisyyden vain saadakseen ihmiset tulemaan ymmärtämään pahuutensa.

Jae 35 ja 36: Hän käänsi erämaa seisomaan veteen ja kuivaa maa vesilähteiksi. Ja siellä hän saa nälkäisen asumaan; että he voivat valmistaa kaupungin asumiseen.

Tätä voidaan verrata siihen, mitä Jumala teki kansalleen Israelilleen, kun he vaelsivat erämaassa. Kuinka hän teki tarjouksestaan ​​heidän erämaastaanan jatkuvan kevään paikan. Jumala yksin kykenee saamaan tämän tapahtumaan. Ja sitten, kun ihmiset jäävät edelleen ihmettelemään, mitä hän on tehnyt, hän ottaa nälkäisen miehen ja istuttaa hänet sinne asuinpaikakseen.

Jae 37 ja 38: Ja kylvä peltoja ja istuta viinitarhoja, jotka voivat tuottaa kasvun hedelmiä. Hän siunatkoon myös heitä, niin että he lisääntyvät suuresti eikä kärsi heidän karjansa vähenemisestä.

 Oleskellessaan maalla hän alkaa istuttaa viinitarhoja ja joillekin. Jumala siunaa myös viinitarhojensa ja karjansa hedelmiä. Kaikki mitä hänellä on, alkaa kasvaa ja jatkuvasti moninkertaistua.

Jae 39: Jälleen heidät minisoidaan ja saatetaan alhaiseen sortoon, vaivoihin ja suruun.

Jälleen kerran he kapinoivat ja tulevat kärsimään kapinaansa. He alkavat kärsiä ja heidän sydämensä täyttyy surusta. Tämä on selkeä kuva miltä näyttää, kun Jumala on siunannut ihmisen, hän menettää kaiken vain tottelemattomuuden takia.

Jae 40 ja 41: Hän rakastaa prinssejä ja saa heidät vaeltamaan erämaassa, missä ei ole mitään tapaa. Silti hän asettaa köyhät koettelemuksesta ja tekee hänestä perheet kuin parvi.

Joo! Jumalaa tulisi kiittää. Hän, joka pystyy saattamaan jalo ihmiset ala-arvoiseen tilaansa ja saamaan heidät vaeltamaan ilman ohjausta. Toisaalta hän pystyy nostamaan köyhät heidän alhaisesta tilastaan ​​ja täyttämään heidät suurella runsaudella.

Jae 42 ja 43: Vanhurskas näkee sen ja iloitsee; ja kaikki vääryydet lopettavat hänen suunsa. Joka on viisas ja seuraa näitä asioita, senkin ymmärtää Herran rakkauden.

Nämä hienot asiat, jotka psalmistit ovat kertoneet, ovat asioita, joita Gis yksin voi tehdä. Hänen lapsensa näkevät nämä asiat ja tekevät todistuksensa avulla lopun pahoista teoista. Psalmistin pyöristyessä hän viittaa jälleen viisaille. Hän nauttii heitä tarkkailemasta kaikkea sitä, mitä Jumala on tehnyt heidän puolestaan, sillä vain tekemällä he voivat tietää, kuinka rakastava ja ystävällinen hän on.

Milloin minun on käytettävä tätä psalmia?

Yksilöinä tai ihmisryhmänä on muutamia tilanteita, joissa psalmi voi olla sinulle hyödyllinen:

  • Jokainen hetki, kun menet hänen edessään kantaen kiitospäivän uhrauksia.
  • Kun sinun täytyy kertoa kaikki se, mitä Jumala on aikaisemmin tehnyt sinulle ja hänen kansalleen.
  • Kun haluat tunnustaa hänen suuret työt, varsinkin kun tarvitset häntä tekemään samoin omassa elämässäsi.
  • Kun olet vaikeassa tilanteessa ja tarvitset Gosia tulemaan avuksi.

PSALM 107 Rukoilijat

Jos löydät itsesi tai jonkun piireistäsi jokaisesta edellä mainitusta tilanteesta, sinun tulee rukoilla seuraavia rukouksia:

  • Taivaallinen isä, kiitän teitä, koska olette hyviä ja armot elämäni aikana ovat jatkuvia. Kiitos, koska lunastat ja vapautit minut synnin orjuudesta, joka piti minua kerran sidoksissa. Ylistäkää nimesi Jeesuksen nimessä.
  • Herra, kiitän teitä siitä, mitä teit ihmisten elämässä aikaisemmin. Tämä on todistus siitä, että voit tehdä niin ja vielä paljon enemmän elämässäni Jeesuksen nimessä.
  • Rakas Herra, aivan kuten mursi messingin portit aikaisemmin ja leikkasit raudan bassoa aurinkokoneessa. Pyydän, että minusta tahansa orjuudesta, joka minulla saattaa olla tietämättynä juuri nyt, armollisuutesi katkaisisi ketjut sunderissa Jeesuksen nimessä.
  • Usein todettiin tässä psalmissa, että kansasi itkivät sinua ja pelasit heidät heidän ahdistuksestaan. Herra, pyydän, että kun pyydän teitä tänään, pelastatte minut kaikesta, mikä aiheuttaa hädäni elämässäni Jeesuksen nimessä.

 

 

 

Mainokset
Edellinen artikkeliPsalmi 46 tarkoittaa jaetta jaeittain
Seuraava artikkeliPSALM 136 Viestin jae jae
Nimeni on pastori Ikechukwu Chinedum, olen Jumalan mies, joka on intohimoisesti Jumalan muutoksesta viimeisinä päivinä. Uskon, että Jumala on valtuuttanut jokaisen uskovan omituisella armon järjestyksellä ilmaisemaan Pyhän Hengen voiman. Uskon, ettei paholainen saa sortaa ketään kristittyä, meillä on voima elää ja kävellä vallitsevana rukousten ja sanan kautta. Jos haluat lisätietoja tai neuvoja, voit ottaa yhteyttä minuun osoitteessa chinedumadmob@gmail.com tai keskustella minua WhatsApp And Telegram -palvelussa numerossa +2347032533703. Haluan myös kutsua sinut liittymään voimakkaaseen 24 tunnin rukousryhmäämme sähkeellä. Napsauta tätä linkkiä liittyäksesi nyt, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Jumala siunatkoon sinua.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän