Psalmi 90 Merkitsee jae jae

1
3089
Psalmi 90 Merkitsee jae jae

Tänään tutkimme psalmin 90 merkitystä jae jaeittain. Psalmi 90 on kirjoittanut profeetta Mooses. Psalmi 90 kuvaa selkeästi Jumalan mahtavaa vaikutusta ja valaisee ihmisen elämän hahmoa ja antaa voimakkaasti toivon sanan ihmisen olemassaololle ja tarkoitukselle.

Psalmin alussa Jumala esitellään sekä turvapaikkana että Luojana. Myös Jumalan aika tuodaan kuvaan, ts. Hänen aika on iankaikkinen, ikuisesta ikuiseen. Myöhemmin kolmannessa jakeessa ihmisen kuvailtiin kuolevaiseksi, ts. Kuolema on väistämätöntä, joten psalmissa verrataan myös Jumalan äärettömyyttä ihmisen ajalliseen, ohi kulkevaan aikaan maan päällä.

Merkitys Psalmi 90 jae jaeittain

Jae yksi: Herra, sinä olet ollut asuinpaikkamme kaikkien sukupolvien ajan. Tämä jae puhuu asumispaikasta luomisen alusta lähtien, mikä tarkoittaa, että Jumala on suojelumme, ravintomme ja vakautemme pyhäkkö, jota etsimme vaikeuksien ja vaikeuksien aikana. Esimerkki tästä on profeetta Mooses; hänen tiedettiin olevan hyvin sävyinen ja riippuvainen täysin Jumalasta jo ennen punaista merta 14.Moos. Joten tämä jae kertoo meille aivan kuten Herra täytti kaikki heidän tarpeensa matkansa aikana, Hän huolehtii tarpeistamme, jos pysymme Hänessä. Hän on todella Jehova Jireh, heidän palvelijansa. Meidän on opittava tästä.

Jae kaksi: Ennen kuin vuoret on tuotu esiin, tai sinä olet koskaan muodostanut maan ja maailman, iankaikkisesta iankaikkiseen, sinä olet Jumala.

Tässä jakeessa 102 puhutaan Jumalan äärettömyydestä. Ikuisesta iankaikkiseen ”: Jumalan luonto on ilman alkua tai loppua, vapaa kaikesta ajanjaksosta ja sisältää itsessään ajan syyn. Vertaa (Psalmi 27: 41; Jes. 4: 1; 2. Kor. 7: 1; Ef. 4: 1; 6. Tim. 16:1; Ilm. 8: 1, Joh. 1: 3-XNUMX). 

Kolmas jae: ”Sinä käännät ihmisen tuhoon; ja sano: Palatkaa, te ihmisten lapset.

”Sinä käännät ihmisen tuhoon”: Vaikka tämä lause eroaakin (3. Moos. 19:1) ”pölystä”, se on epäilemättä viittaus siihen kohtaan. Ihmiskunta elää suvereenin kuoleman päätöksen nojalla eikä voi paeta sitä. Pölystä sinä olet ja tomuun palaat. Ihminen ilman Jumalaa on vain pölyä. Uuden testamentin perusteella voimme nähdä, että iankaikkinen elämämme tuli Jeesukselta (toinen Aadam). viimeisestä Aadamista tehtiin nopeuttava henki. ”Ilman Jeesusta olemme kuin ensimmäinen Aadam, liha, joka palaa tomuksi.

Neljä jae: Psalmi 90: 4 "Tuhannen vuoden ajan sinun silmäsi ovat niin kuin eilen, kun se on ohi, ja [kuin] vartija yöllä".

”Valvonta yöllä”: ”Kello” on 4 tuntia (vertaa 14. Moos. 24:2; Lam. 19:2; 3. Piet. 8: XNUMX). Tämä tarkoittaa Jumalan kanssa, aika ei ole mitään. Vain Hänen suhteissaan ihmisiin hän pitää aikaa. Jotkut patriarkista elivät lähes tuhat vuotta; Mooses tiesi tämän erittäin hyvin ja oli tallentanut sen. Mutta mikä on heidän pitkä ikä Jumalan iankaikkiseen elämään. Aika ei hallitse Jumalaa sellaisena kuin olemme, vaan on pikemminkin ajan ohjaaja. Päivät ja viikot ja kuukaudet ovat tälle elämälle, ei iankaikkisuudelle. Taivaassa, jossa Jumala asuu, on vain yksi ikuinen päivä. Ei yötä ollenkaan.

Jae viisi: Sinä kuljet heidät pois kuin vedenpaisumus; he ovat kuin uni: aamulla ne ovat kuin ruoho, joka kasvaa.

"Kuten tulva ”: Ihmiskunta on rynnätty maapallolta ikään kuin tulvavedet olisivat sen pyyhkäisseet. ”Ne ovat kuin uni”: Ihmiskunta elää olemassaolonsa kuin unessa tai koomassa. Ihmiset ovat tunteettomia elämän lyhyydestä ja Jumalan vihan todellisuudesta. Tulva virtaa jatkuvasti, ja ne viedään sen mukana; heti syntymän jälkeen alamme kuolla, ja jokainen elämämme päivä johtaa meihin niin paljon lähempänä kuolemaa.

Jae kuusi: "Aamulla se kukoistaa ja kasvaa; illalla se kaadetaan ja kuihtuu. "

 Ihminen nuoruutensa aamuna näyttää homoilta ja kauniilta, kasvaa vartaloaan ja vahvuutensa sekä mielensä lahjojen varalta. Tämä on hyvin kuin elämämme. Kukimme kun olemme lapsia ja teini-ikäisiä, mutta pian vanhuus tulee ja olemme poissa. Tämä elämä on kuin tuuli, joka puhaltaa ja sitten on poissa. Ainoa elämisen arvoinen elämä on tuo iankaikkinen elämä Herramme kanssa.

Jae 7: "Sillä vihasi vie meidät ja sinun vihasi meitä häiritsee."

”Sinun vihasi kuluttama”: Ihmisen naisten vaatteiden fyysiset ruumiit, jotka ovat Jumalan tuomion vaikutuksia syntiin maailmankaikkeudessa, ts. Kuolema on synnin palkka. Jumala ei koskaan suunnitellut, että ihmiskunta elää niin lyhyen ajan. Joten kuolevaisuutemme ei ole vahingossa, eikä se ollut väistämätöntä alkuperäisluontoissammekin, mutta synti on herättänyt Herran vihaiseksi, ja siksi me kuolemme. Sillä viha kuluttaa meidät. Kiitos hyvyydestä, Jumala antoi meille tavan elää ikuisesti; Jeesus on tie. Nyt kun Jumala katsoo meitä, hän ei ole vihainen. Hän näkee vanhurskauden kauniin valkoisen pellavavaatteen, jonka Jeesus antoi meille vastineeksi synneistämme. Hän näkee adoptoidut lapsensa.

Jae 8: “Sinä olet asettanut meidän syntimme eteemme, salaisuutemme [syntimme] kasvojesi valoon.

”Sinun kasvojesi valo”: Kaikilla synnillä on selkeä näkymä Jumalan “kasvoille”. Ei ole koskaan tehty syntiä, josta Jumala ei ole tietoinen. Voit piilottaa heidät maailmalta, mutta Jumala tuntee jokaisen heistä. Hänen Valonsa etsii ihmisen sydäntä ja sielua ja lukee meitä kuin kirja.

Jake 9: "Sillä kaikki päivämme kuluvat sinun vihassasi: vietämme vuosiamme tarinana [joka kerrotaan].

 ”Tarina”: Tämän vaivojen ja ongelmien läpi käymisen jälkeen ihmisen elämä päättyy suruun ja väsymykseen. Kun elämämme on lähellä loppua, voimme katsoa taaksepäin ja nähdä sen olevan kuin novelli, joka on kerrottu. Ylistä Jumalaa! Kuolemamme on nyt kuin siirtyminen yhdestä kauniista huoneesta kauniimpaan.

Jae 10: ”Vuosiemme päivät ovat seitsemänkymmentä vuotta ja kymmenen; ja jos heidän voimansa vuoksi on seitsemänkymmentä vuotta, niin heidän voimansa on kuitenkin vaivaa ja surua; sillä se on pian katkaistu, ja me lennämme pois.

”Seitsemänkymmentä vuotta tai kahdeksankymmentä vuotta”: Mooses eli 120-vuotiaaksi, eikä hänen ”silmänsä ollut himmeä eikä hänen voimansa vähentynyt” (34. Moos. 7: 70), ihmiselämä oli yleensä lyhyempi ja elää Jumalan vihan alla. Tämän varman ja nopean loppun takia elämä on surullista. Mooses sanoo, että 80 vuotta on ihmisen luonnollinen elinikä tällä maan päällä. Jotkut vahvemmat ihmiset elävät jopa 100-vuotiaiksi, mutta silti se on hyvin lyhyt. Nykyään harvat elävät XNUMX-vuotiaiksi, mutta vaikka koko ikuisuuteen nähden, se on vain yksi rasti Jumalan kellossa.

Jae 11: ”Kuka tietää vihasi voiman? Pelkosi mukaan, niin on myös sinun vihasi.

Sinun vihasi, pelkosi, vihasi ”: Viisas ihminen sen sijaan, että selittäisi elämän kiroukset, tunnistaa Jumalan vihan syntiä vastaan ​​kaikkien ahdistusten perimmäisenä syynä ja oppii sen vuoksi pelkäämään Jumalaa. Exoduksessa näimme vain pienen vilauksen Jumalan vihasta, kun hän upotti egyptiläiset mereen.

Jae 12: Joten opeta meille numeroimaan päivämme, jotta voisimme soveltaa [sydämemme] viisauteen.

”Päivien lukumäärä”: Arvioi ajan käyttö elämän lyhyyden valossa. ”Sydämet viisauteen”: Viisaus hylkää itsenäisyyden ja keskittyy Herran suvereniteettiin ja ilmoitukseen. Tapahtumalla, joka saa jonkun pohtimaan vakavasti elämäänsä, on tarkoitus.

Jae 13: ”Palaa, Herra, kuinka kauan? Ja anna sen tehdä parannus palvelijoistasi. "

Tule takaisin kansasi luo; osoita armoa säästämällä heitä. Näyttää siltä todennäköiseltä, että psalmi koostui rutto- tai raivoissaan, joka uhkasi pyyhkiä kaikki ihmiset pois. "Kuinka kauan? Kuinka kauan tämä jatkuu? "Ja anna sen tehdä parannus sinulle": Toisin sanoen, peruuta tuomiot ja ole armollinen kuin tekisit parannuksen.

Jae 14: “Oi tyydyttää meidät varhain armollasi; jotta voimme iloita ja olla iloisia koko päivän. "

 Koska kaikkien on kuoltava ja kuoltava niin pian, psalmista vetoaa nopeaan armoon itseään ja veljiään kohtaan. Hyvät miehet osaavat muuttaa pimeimmät koettelemukset argumenteiksi armon valtaistuimella. Sen, jolla on vain sydän rukoilla, ei tarvitse koskaan olla ilman rukouksia. Ainoa tyydyttävä ruoka Herran kansalle on Jumalan suosio; Tyydytä meidät heti, rukoilemme sinua. Meidän päivä on lyhyt ja yö kiirehtii, o anna meille päiviemme varhain aamulla tyytyä sinun suosiollesi, jotta olisimme onnellisia koko pienen päivän kautta.

Jae 15: Saa meidät ilahduttamaan niiden päivien mukaan, jolloin olet kärsinyt meitä, ja vuosien, jona olemme nähneet pahaa.

Rukous, että yhden päivän ilon päivä olisi yhtä suuri hänen hätäpäivänsä kanssa. Jopa Jumalan lapsilla on ahdinkoa tässä elämässä. Joskus mitä enemmän ahdistuksia sinulla on, sitä siunatumpi on taivaallinen palkkio. Yksi kauniista asioista tässä suhteessa on upea tervetullut, jonka Jeesus antoi Stephenille kivitettäessä hänet kuolemaan.

Jae 16 “Anna työnne näkyä palvelijoillesi ja kirkkautesi heidän lapsilleen.

 Se on sinun armollinen välitystyösi. Katsotaanpa, kuinka voimasi näkyy näiden onnettomuuksien poistamisessa ja terveyden ja vaurauden päivien palauttamisessa meille. "Ja sinun kirkkautesi heidän lapsilleen": Luonteen ilmentymä; sinun hyvyytesi, voimasi ja armosi esittely. Tarkistetaan ja poistetaan tämä leviävä ja tuhlaava paha, jotta lapsemme elävät ja että heillä on tilaisuus juhlia hyvyyttäsi ja tallentaa rakkautesi ihmeet. Tämä ei puhu ihmisen työstä, vaan Jumalan työstä.

Jae 17 "Ja Herran, meidän Jumalamme, kauneus olkoon päällemme: ja vahvista meidän kätemme työ meidän päällemme; niin, meidän kätemme työ vahvistaa sen.

Herran kauneus ”: Herran suosio merkitsee hänen iloa ja hyväksyntää. Vahvista meidän kätesi työ ”: Jumalan armosta ja armosta ihmisellä voi olla arvo, merkitys, se todellinen kauneus, joka meillä on, on Kristus meissä.

 

KUN KÄYTÄMME TÄTÄ PSALMIA

 1. Onko elämässäsi osia päivästäsi, aktiviteetteista, joita sinun ei mielestäsi tarvitse omistaa Jumalan sanan ja tapojen mukaan? Miksi? Kuinka ne voisivat osoittaa hengellisen jännityksen lähteen elämässäsi? Tämä psalmi vastaa kysymyksiisi
 2. Lähestyttekö joka päivä jotain, jonka Jumala on uskonut sinulle, jotain, joka sijoitetaan kunnolla Hänen valtakuntaansa? Tämä psalmi osoittaa sinulle jokaisen elämämme päivän merkityksen.
 3. Mikä vikaa ajattelussa, että voit aina lykätä jotain huomenna? Kuinka hyvin pidät siitä, että et voi koskaan saada yhtäkään vietettyä päivää takaisin? Tai että sinulla on todennäköisesti vähemmän päivä edessäsi kuin jo takana? Tämä psalmi opettaa sinulle, että jokainen päivä, jonka saamme, on siunaus, käytä sitä viisaasti.

 

PSALM 90 Rukoilijat

 • Isä, kiitän ehdottomasta rakkaudestasi elämässäni Jeesuksen Kristuksen nimessä
 • Isä, pyydän, että armoni voittaisi tuomion tänään elämässäni Jeesuksen Kristuksen nimessä
 • Isä, päättäkää minut havaitsemisen hengellä nyt Jeesuksen Kristuksen nimessä.
 • Isä, avaa henkiset silmäni nähdäkseni sen, mitä fyysiset silmäni eivät näe Jeesuksen Kristuksen nimessä.
 • Isä, Pyhän Hengen ohjaamana, käski askeleeni kulkeessani Jeesuksen Kristuksen nimen elämänmatkan läpi
 • Isä avaa silmäni havaitakseni pahan, ennen kuin se hukuttaa minut Jeesuksen Kristuksen nimessä.
 • Julistan tänään, että sekaannuksen päiväni ovat ohitse Jeesuksen Kristuksen nimessä
 • Julistan, että henkisen sokeuden päiväni ovat ohitse Jeesuksen Kristuksen nimessä
 • Julistan, että havaitsemisen henki työskentelee elämässäni Jeesuksen Kristuksen nimessä.
 • Taivaallinen Isä, sanoit sanassasi, jaak. 1: 5, että jos jollain puuttuu viisautta, että hänen pitäisi kysyä sinulta, joka antaa kaikille vapaasti ilman nuhtelemista. Herra, tunnustan siksi, että tarvitsen viisautta, jonka vain sinä voit antaa, kaada minulle viisauden henkesi täydessä mitassa Jeesuksen nimessä.
 • Herra, pyydän Ef. 1: n kirjasta jakeesta 16 antamaan minulle viisauden ja ilmoituksen hengen tietäessänne sinua, sydämeni silmät ovat valaistuneet, jotta voisin tietää kutsumuksesi toivon ja rikkauden. loistava perintösi pyhissä ja voimasi mittaamaton suuruus minua kohtaan, jotka uskovat sinun suuruutesi työskentelyn mukaan Jeesuksen nimessä.
 • Taivaallinen Isä, en halua jatkaa virheiden ja väärien käännösten tekemistä elämässä, antaa minulle viisauden ja ymmärryksen henki, jotta voin tuntea ne piilotetut viisaudet, jotka on valmistettu kunniaksi. Makea Pyhä Henki 1-luvun 2 kirjan mukaan pyydän teitä etsimään Jumalan mieltä ja paljastamaan nämä asiat minulle Jeesuksen nimessä.
 • Isä, jota pyydän Kolosialaisten kirjan 1: 9 mukaan, pyydän, että täytät minut tahdon tiedolla kaikella viisaudella ja hengellisellä ymmärryksellä, jotta voin kävellä herran arvoisena, miellyttää häntä täysin ja lisätä tietämystä Jumala Jeesuksen nimessä.
 • Herra, pyydän, että annat minulle erottelevan hengen, jotta voin tehdä aina oikeita päätöksiä, että myös silloin, kun ohjeesi vaikuttavat tyhmiltä, ​​kuulen niitä silti tietäen, että ne auttavat minua elämään suoraan sinun keskuksessasi. tulee Jeesuksen nimessä.

 

 

 

 

 

 

Mainokset
Edellinen artikkeliPsalmi 86 Jae jae
Seuraava artikkeliPsalmi 150 Merkitsee jae jae
Nimeni on pastori Ikechukwu Chinedum, olen Jumalan mies, joka on intohimoisesti Jumalan muutoksesta viimeisinä päivinä. Uskon, että Jumala on valtuuttanut jokaisen uskovan omituisella armon järjestyksellä ilmaisemaan Pyhän Hengen voiman. Uskon, ettei paholainen saa sortaa ketään kristittyä, meillä on voima elää ja kävellä vallitsevana rukousten ja sanan kautta. Jos haluat lisätietoja tai neuvoja, voit ottaa yhteyttä minuun osoitteessa chinedumadmob@gmail.com tai keskustella minua WhatsApp And Telegram -palvelussa numerossa +2347032533703. Haluan myös kutsua sinut liittymään voimakkaaseen 24 tunnin rukousryhmäämme sähkeellä. Napsauta tätä linkkiä liittyäksesi nyt, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Jumala siunatkoon sinua.

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän