Psalmi 22 Jae jae

0
2522
Psalmi 22 Jae jae

Tänään tutkimme psalmin 22 sanomaa jae jaeittain. Kuten jotkut muut psalmit, Psalmi 22 on a rukous apua varten vaikeina aikoina. Kirjailija ilmaisee olevansa epäoikeudenmukainen kohtelu häntä vastaan. Hän tunnusti Jumalan kyvyn vapauttaa meidät vaikeina aikoina ja katsoi sen aikaisemmin kokeneensa. Hän haluaa nyt, että Jumala vapauttaisi ja auttaisi häntä jälleen.

Tärkeintä on psalmi 22, sen sanoma jakeesta jaeeseen on profeetallinen psalmi, joka merkitsee Messiaan kärsimyksiä. Psalmistille, joka ilmeisesti oli Daavid, oli annettu etuoikeus nähdä, mitä Kristuksen tulisi käydä läpi ihmiskunnan vuoksi, samoin kuin siunaukset, joita se tuo. Tämän hän näki ja profetoi kappaleidensa kautta. Ja niin, aivan kuten luimme uudesta testamentista, voimme helposti yhdistää tämän psalmin kipuihin, joita Herramme on kärsinyt ja kuinka hän alkoi vedota, että Jumala antaa kupin kulkea hänen yli. Tämä psalmi on melko tärkeä meille uskoville, koska se auttaa meitä suhtautumaan Kristuksen kärsimyksiin ja auttaa meitä kaatamaan sydämemme Jumalalle samanlaisissa tilanteissa.

Psalmi merkitsevä muutos toisin.

Jae 1 ja 2: Jumalani, minun Jumalani, miksi olet hylännyt minut? Miksi olet toistaiseksi auttanut minua ja mölyni sanoja? Oi Jumalani, minä itken päivällä, mutta et lähin; ja yökaudella enkä ole hiljaa.

Tämä kuvaa ahdistuksen itkua, varsinkin kun Jumala näyttää kaukaiselta ja haluttomalta kuulemaan itkemme. Ensimmäinen jae on aivan sama lausunto, jonka Kristus antoi ripustaessaan ristissä, joka kantoi ihmiskunnan syntejä. Kipu ja epämukavuus, jonka hän oli tehnyt, oli hänelle liikaa, ja hänestä tuntui, että isä oli hylännyt hänet. Tilanne, joka ei ole niin erilainen kuin se, jota kohtaamme myös yksilöinä. Olemme toisinaan saavuttamassa sietämättömien haasteiden pisteen, jossa tuntuu siltä, ​​että Jumala on vetänyt meiltä apunsa ja vähiten haluamme hänen tekevän meidän puolestaan ​​on kuulla meidän itku.

Jae 3: Mutta sinä olet pyhä, sinä, joka asuu Israelin kiitosta.

Vaikka kirjoittaja oli avuttomuudessa, hän ei voinut tunnustaa Jumalan pyhyyttä ja uskollisuutta. tietäen, että siitä, tuleeko elämästä kovaa, Jumala pysyy aina uskollisena. Ja yksi asia on varma, valittaminen ei olisi koskaan parasta, koska Gis ei asu kansalaistensa valituksissa, vaan heidän kiitoksissaan.

Jae 4 ja 5: Isämme luottavat sinuun: he luottavat, ja sinä pelasit heidät. He huusivat sinua ja vapautettiin: he luottavat sinuun ja eivät olleet hämmentyneitä.

Hän kertoo, kuinka Jumalan uskollisuus johti kansansa vapautumiseen heidän orjuuden vuosistaan. He olivat kärsineet liian kauan orjuudessa, ja he alkoivat huutaa Jumalaa luottaen häneen vapautukseen. Jumala kuuli heidät ja vapautti heidät voimallisella voimallaan. Ja aivan kuten hänen sanansa oli sanonut, koska he katsoivat häntä ylöspäin, he eivät häpeänneet eivätkä hämmentyneet.

Jae 6: Mutta olen mato, en kukaan; ihmisten nuhtelu ja halveksittu kansaa kohtaan.

Kirjoittaja kutsuu itseään ihmisten halveksimaksi matoksi, toisin kuin Jumala oli vapauttanut ihmiset. Mato on matelija, joka on niin avuton ja haavoittuva, että se voidaan helposti tappaa. tämä oli psalmista kuin hän itse. Hän ei näyttänyt miltä tahansa läheltä sitä, jolla olisi Jumala, joka voisi vapauttaa hänet. Vaikka hän asui vanhurskaasti ja antoi itsensä ihmisten tähden, he pilkkasivat ja halveksivat häntä.

Jae 7 ja 8: Kaikki ne, jotka minua näkevät, nauravat minua pilkkaamaan: he ampuvat huulinsa, ravistavat päätään sanoen: "Hän luottaa herransa luovuttamaan hänet, kun hän näki pelastavan hänet.

Tämä on yksi vaikeimmista kohdista, joihin voimme päästä uskovina. Piste, jossa ihmiset alkavat pilkata meitä siitä, että luotamme niin paljon Jumalaan. Tämä oli psalmista kokemus ja osoitus siitä, mitä myös Jeesuksen tulisi kohdata. Ihmiset nauroivat hänestä sanoen, että Jumalan pitäisi vapauttaa hänet, jos hän todella rakastaa häntä. Itse asiassa he käskivät häntä pelastamaan itsensä, koska hän oli Jumalan poika.

Jae 9 ja 10: Mutta sinä olet se, joka vei minut kohdusta: sinä sait minut toivomaan, kun olin äitini rinnalla. Minut heitettiin sinulle kohdusta: sinä olet minun Jumalani äitini vatsasta.

Tässä psalmista paljastaa meille, miksi hän luotti niin paljon Jumalaan. Hänet oli asetettu Jumalan hoitoon heti syntymästä lähtien, ja Jumala oli pitänyt häntä siitä lähtien. Hän oli ollut hänen Jumalansa, on ja tulee olemaan aina.

Jae 11 ja 12: Älä ole kaukana minusta; sillä vaivat ovat lähellä; sillä kukaan ei voi auttaa. Monet härät ovat kääntäneet minut: vahvat Bashanin härät ovat hävittivät minut.

Hän alkaa kutsua tätä samaa Jumalaa, joka on auttanut häntä tulemaan jälleen hänen avunsa. Vaara kantaa hänen ympärillään ja ongelmat ovat lähellä. Tilanne, jota hän kuvaa Bashanin vahvojen härien kokoamiseksi. Siksi hän kehottaa Jumalaa auttamaan ja vapauttamaan hänet, jota meidän pitäisi tehdä myös löydettäessämme tällaisista tilanteista.

Jae 13 ja 14: He ampuivat suuhun minuun, matkoillaan ja kasvattaen leijonaa. Minua kaadetaan kuin vettä ja kaikki luuni ovat nivelistä: sydämeni on kuin vaha; se on sulanut keskellä suolistani.

Psalmisti kuvasi vaikutuksia, joita elämänsä ongelmat alkavat olla hänelle. He avaavat suunsa sanoakseen kaikenlaisia ​​asioita häntä vastaan, jotka aiheuttavat raskautta hänen sydämessään. Vielä pahempaa, se on alkanut vaikuttaa myös häneen fyysisesti niin pitkälle, että näyttää siltä, ​​että hänen luut menevät ulos nivelistä. Juuri tämän Kristus kokenut samojen ihmisten käsissä, jotka hän tuli pelastamaan.

Jae 15 ja 16: Vahvuuteni on kuivunut kuin ruukunlakka, ja kieleni kipenee leukoihini; ja tämä on tuonut minut kuoleman pölylle. Sillä koirat ovat minua kääntyneet: jumalattomien seurakunta on sulkenut minut: he lävistävät käteni ja jalkani.

Tämä kuvasi suuresti Kristuksen kärsimyksiä. Hän oli jossain vaiheessa hyvin janoinen ja vaati, että he antaisivat hänelle juoman; mutta sen sijaan, että antaisivat hänelle vettä, he antoivat hänelle etikkaa. Sitten he veivät hänet ristille ja lävistivät nauloilla käsissään ja jaloissaan, jättäen hänet kärsimään omien syntiemme vuoksi.

Jae 17 ja 18: Voin kertoa kaikki luuni: ne katsovat ja tuijottavat minua. He jakavat vaatteeni keskenään ja heittivät arpaa minun viehettäni.

He kiduttivat Kristusta siihen saakka, kunnes hänen luut alkoivat tarttua ulos tekemällä niistä näkyviä ruumiissaan. He ottivat myös hänen vaatteensa ja jakoivat sen pitkin itseään ja arkoivat sen kanssa.

Jae 19 ja 20: Mutta älä ole kaukana minusta, Herra: Oi vahvuuteni, kiirettä sinua auttamaan minua. Pelasta sieluni miekasta; kultaseni koiran voimasta.

Hän pääsi pisteeseen, jossa hän halusi Jumalan poistavan kärsimykset häneltä. Hän kehottaa Jumalaa vapauttamaan hänet kiireellisesti ja olemaan kaukana hänestä, älä käännä kasvojaan poispäin.

Jae 21 ja 22: Pelasta minut leijonan suusta, sillä olet kuullut minut yksisarvisten sarvista. Ilmoitan sinun nimesi veljilleni; ylistän sinua seurakunnan keskellä.

Hän pyytää Jumalaa pelastamaan ja vapauttamaan hänet niiden käsistä, jotka haluavat ristiinnaulita hänet. Hän lupaa kiittää ja todistaa Jumalan avusta ihmisille, jos se tehtiin hänen puolestaan.

Jae 23 ja 24: Kiittäkää häntä, joka pelkäät Herraa. kaikki te Jaakobin siemen, kunnioittakaa häntä; Pelkää häntä, kaikki Israelin siemen. Sillä hän ei ole halveksinut eikä kauhistuttanut kärsimänsä vaivaa; eikä hän ole piilottanut kasvonsa häntä; mutta kun hän huusi häntä, hän kuuli.

Hän kehottaa veljiään - Israelin lapsia - ylistämään Jumalaa, koska hän pystyy auttamaan vaivaisia. Jumala ei käännä kasvojaan pois kaikilta, jotka itkevät häntä; hän kuuntelee heitä ja vapauttaa heidät.

Jae 25 ja 26: Minun kiitokseni on suuressa seurakunnassa; Maksan lupaukseni edessään niitä, jotka häntä pelkäävät. Vaimeat syövät ja ovat tyytyväisiä: he ylistävät Herraa, joka etsii häntä: sydämesi elää ikuisesti.

Hän ilmoittaa jälleen kerran ylistävän Jumalaa seurakunnan keskellä eikä vain, että hän myös maksaa äänensä heidän edessään. Joten myös kaikki nöyrät tekevät samoin ja Jumala tyydyttää heidät hyvyydellä ja pitkällä elämällä. Tätä Jeesus teki tullessaan. Hän julisti Jumalan todistuksen meille veljillemme, nyt kun uskomme, voimme nauttia hänen hyvyydestään.

Jae 27 ja 28: Kaikki maailman ääret muistavat ja kääntyvät Herran puoleen, ja kaikki kansakuntien sukukunnat palvovat sinua. Sillä valtakunta on herran oma, ja hän on hallitsija kansojen keskuudessa.

Kristuksen todistuksella kaikki ihmiset kääntyvät Jumalan puoleen palvonnassa. Jumala on hallitsija maan ja kaikkien ihmisten välillä, mutta synti on kääntänyt ihmisten sydämet pois heidän Jumalastaan. Siksi Kristus tuli, palauttamaan ihmiskunnan hallitsijalleen ja palauttamaan kansakuntien kuninkaan. Tämä tehtiin mahdolliseksi hänen kärsimyksensä ja verenvuodatuksensa kautta.

Jae 29: Kaikkien, jotka ovat rasvaisia ​​maan päällä, tulee syödä ja palvoa. Kaikki, jotka putoavat pölylle, kumartuvat hänen edessään; ja kukaan ei voi pitää elävänä omaa sieluaan.

Kristuksen kuolema antoi kaikentyyppisille ihmisille tilaa tulla palvomaan Jumalaa. Rikkaat ja köyhät, joista kukaan ei voi pitää itsensä hengissä. Näemme, että pyhissä kirjoituksissa Kristus veti köyhiä, rikkaita, syntisiä ja Al-tyyppisiä ihmisiä itsensä tykö sovittamaan heidät isän kanssa.

Jae 30 ja 31: Siemen palvelee häntä; se lasketaan Herralle sukupolven ajan. He tulevat ja julistavat vanhurskautensa syntyvälle kansalle, että hän on tämän tehnyt.

Viimeinkin, jokaisessa sukupolvessa, joka palvelee isää, on aina Kristuksen kuoleman takia siemen. Ihmiset lupaavat edelleen uskollisuutensa Jumalan palvelulle ja enemmän, he julistavat edelleen hinnan, jonka Kristus maksoi heille ristillä. Tätä me teemme tänään uskovina, palvelemme Jumalaa ja todistamme Herramme Jeesuksen kuolemasta.

Milloin minun on käytettävä tätä psalmia?

Ensinnäkin, psalmia tarvitaan suuresti, jotta voimme arvioida kärsimyksiä, jotka Kristus on käynyt läpi meidän puolestamme. Henkilökohtaisessa elämässämme tätä psalmia voidaan kuitenkin käyttää seuraavilla tavoilla:

 • Kun tarvitsemme Jumalaa tulemaan apuamme vaikeina aikoina.
 • Kun ihmisten pahuus ympäröi meitä ja tarvitsemme vapautusta.
 • Kun tarvitsemme luottamustamme Jumalaan, voimme palata uudestaan.
 • Kun haluamme kertoa Kristuksen kuoleman hyödyt meille ja kaiken hänen hyvyytensä meitä kohtaan.

Psalmi 22 rukoukset.

 • Herra Jeesus, kiitän sinua hinnasta, jonka maksoit puolestani, ja hyvyydestä, jonka se on tuonut elämääni. Ole kirkastettu Jeesuksen nimessä.
 • Herra, pyydän, ettet ole kaukana minusta vaikeina aikoina, tule minun avuksi ja vahvista minua Jeesuksen nimessä.
 • Isä, pelasta minut halveksivien käsistä ja leijonan suusta Jeesuksen nimessä.
 • Sanasi mukaan vapauta minut miekasta ja säilytä elämäni Jeesuksen nimessä.
 • Herra, kiitän sinua etuoikeudesta palvella sinua ja ilmoitan tänä päivänä, että palvelen sinua ja julistan hyvät työt sukupolvelta toiselle Jeesuksen nimessä.
 • Julistan, että minua suojaavat kaikki yön pahat hyökkäykset Jeesuksen nimessä
 • Isä, ilmoitan, että sieluni on säilynyt teissä, siksi viholliseni eivät voi kärsiä minua Jeesuksen nimessä.
 • Vapautan Herran enkelit kytkeäkseni minut kohtaloni auttajiin Jeesuksen nimessä
 • Minua ei koskaan hukkaan elämässä Jeesuksen nimessä
 • Minusta ei tule koskaan puutteellista apua elämässä Jeesuksen nimessä

 

 

Mainokset
Edellinen artikkeliPsalmi 2 Merkitsee jae jae
Seuraava artikkeliPsalmi 1 Merkitsee jae jae
Nimeni on pastori Ikechukwu Chinedum, olen Jumalan mies, joka on intohimoisesti Jumalan muutoksesta viimeisinä päivinä. Uskon, että Jumala on valtuuttanut jokaisen uskovan omituisella armon järjestyksellä ilmaisemaan Pyhän Hengen voiman. Uskon, ettei paholainen saa sortaa ketään kristittyä, meillä on voima elää ja kävellä vallitsevana rukousten ja sanan kautta. Jos haluat lisätietoja tai neuvoja, voit ottaa yhteyttä minuun osoitteessa chinedumadmob@gmail.com tai keskustella minua WhatsApp And Telegram -palvelussa numerossa +2347032533703. Haluan myös kutsua sinut liittymään voimakkaaseen 24 tunnin rukousryhmäämme sähkeellä. Napsauta tätä linkkiä liittyäksesi nyt, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Jumala siunatkoon sinua.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän