Psalmi 9 Jae jae

0
2784
psalmi 9 tarkoittaa

 

Tässä Psalmien tutkimuksessa tarkastelemme Psalmissa 9 sanomaa jakeittain. Psalmi 9 on Jumalan katoamattoman oikeuden arvostamisen ja tunnustamisen psalmi. Ajatustensa edetessä kirjailija näyttää kohtaavan tai kokeneen Jumalan oikeutettuna. Ja tällä tavalla hän on ymmärtänyt, että Jumala oikeuttaa sorretut sekä huolehtii siitä, että jumalattomat eivät jää rankaisematta. Psalmi 9 sanoma jakeittain paljastaa myös, että Jumala puolustaa niitä, jotka elävät oikein, mutta kohdellaan epäoikeudenmukaisesti. Psalmista tietää tämän epäilemättä ja voi siksi mennä luottavaisin mielin Jumalan luo vapauttamaan hänet käsistään sortajia.

Tämä on sama monille. Joskus kohtaamme tilanteita, joissa meitä kohdellaan epäoikeudenmukaisesti oikeudenmukaisen elämän puolesta. Suurimmalle osalle meistä emme kuitenkaan vielä ymmärrä täysin Jumalan oikeusjärjestelmää meitä, hänen lapsiaan varten, ja siksi jatkamme sorron kierrosta uudestaan ​​ja uudestaan. Kun luet läpi psalmista todistuksen psalmissa 9 jakeittain, ymmärrät Jumalan rakkauden ja halun todistaa sinut kaikista epäoikeudenmukaisista teoista, joita sinua vastaan ​​on tehty.

PSALM 9 TÄRKEÄÄ VERSEEN.

Jakeet 1 ja 2: Minä kiitän siellä, herra, koko sydämestäni; Minä näytän kaikki sinun ihmeelliset tekonne. Minä iloitsen ja iloitsen sinusta: minä laulan kiitosta sinun nimellesi, sinä korkein.

On aivan selvää, että täällä oleva psalmista oli todistanut Jumalan hyvyyttä elämässään eikä pystynyt pidättämään kiitostaan. Hän oli valmis ylistämään Jumalaa koko sydämestään; Toisin sanoen kaikella mitä hänellä on. Tämän teet, kun ymmärrät ja olet kokenut Jumalan oikeudenmukaisuuden elämässäsi. Mielenkiintoista, että hänellä oli jopa teoksia sen osoittamiseksi, hänellä oli todisteita! Ja mitä nämä todisteet ovat? Näemme heidät jaksoissa.

Verse 3: Kun viholliseni kääntyvät takaisin, he kaaduvat ja menehtyvät sinun edessäsi.

Tämä on kokemuksesta saatu luottamuslausunto. Meidän Jumalamme on kaikki voimakas ja suurempi kuin mikään muu voima, joka on koskaan olemassa. Vihollisemme kääntävät aina selkänsä, kun hän puolustaa meitä. Tämän psalmista oli nähnyt, mikä antoi hänelle niin paljon itseluottamusta. Hänen ei tarvinnut vaivautua vihollistensa olemassaolosta, koska hän oli varma, että he varmasti tuhoutuvat.

Jae 4: Sillä sinä olet ylläpitänyt minun oikeuteni ja asiani: sinä olet suolainen valtaistuimella, joka tuomitsee oikein.

 Tämä on yksi teoksista, jotka psalmistin piti näyttää. Hän oli nähnyt Jumalan tuomitsevan oikein hänen puolestaan. Hänen tuomitseminen ja suosiminen. Eikä vain yksittäisessä tilanteessa, mutta johdonmukaisesti. Jumala on oikeudenmukainen ja rehellinen tuomioissaan ja hän on valmis tuomitsemaan oikein lastensa puolesta uudelleen ja uudelleen.

Jakeet 5 ja 6: Sinä olet nuhtellut pakanaa, hävittänyt jumalattomat, olet julistanut heidän nimensä ikuisesti iankaikkisesti. Oi vihollinen, tuhot ovat loppumassa: ja olet tuhonnut kaupungit; heidän muistomerkkinsä menehtyy heidän kanssaan.

Joskus ajattelemme, että Jumala antaa jumalattomien päästä tiensä eteen, kun vanhurskaiden on vaikea pistäytyä heidän kanssaan. Mutta täällä näemme, että Jumalan uskollisuus ja hänen rakkautensa oikeudenmukaisiin saavat hänet tuhoamaan jumalattomat jopa siihen pisteeseen, että heidän nimensä poistetaan jälkeläisistä. Tämä oli psalmistin todistus. Hän oli nähnyt Jumalan nuhtelevan sekä yksilöitä että kansakuntia, jotka tekivät epäoikeudenmukaisesti, ja hän oli varma, että hän tekee sen uudestaan. Hän tiesi varmasti, että hänen vihollisensa olivat tuomittu ikuisesti. Tämä kertoo meille, että riippumatta siitä, kuinka epäoikeudenmukaisesti jumalattomat ihmiset ovat meitä kohdellaneet, Jumala tietää aina kuinka nuhtele heitä, ja kun hän tekee sen, se pysyy pysyvänä.

Jae 7 ja 8: Mutta herra pysyy ikuisesti; hän on valmistanut valtaistuimensa tuomiolle. Ja hän tuomitsee maailman vanhurskaudella, hän tuomitsee kansan oikeamielisesti.

Jumala taas paljastaa meille vanhurskaan tuomarin; joka tuomitsee vanhurskaudessa. Hän pysyy uskollisena tuomioilleen uudestaan ​​ja uudestaan, vaikka kaikki muu epäonnistuu. Hän tuomitsee sekä yksilöt että kansakunnat tekojensa perusteella. Tämän on tarkoitus toimia vakuutena meille hänen lapsilleen, että Jumalamme ei koskaan epäonnistu ja että hän aikoo aivan oikein kaiken, mikä koskee meitä ajoissa.

Jae 9: Herra on myös sorrettujen tuomari, turvapaikka vaikeina aikoina.

Jumalan oikeudenmukaisuuden tyyli ei perustu pelkästään hänen vallassaan tai auktoriteetissaan, vaan isän rakkauteen, jota hän rakastaa meitä kohtaan. Siksi hän suojelee heitä vanhurskaiden vanhurskauttamiseksi. Hän pitää heidät kaukana kaikista heidän sortoistaan ​​estäen heitä tulemasta edes lähelle. Hän varmistaa myös, että heidät pidetään turvassa, kun ongelmia kolkuttaa. Hän tietää, että heidän vastustajansa tulevat ehdottomasti heidän jälkeensä, joten hän varmistaa, että he ovat täysin suojattuja.

Jae 10: Ja ne, jotka tietävät sinun nimesi, luottavat sinuun: sillä sinä Herra ei ole hyljännyt niitä, jotka sinua etsivät.

Varmasti!!! Niin monet kuin ovat tunteneet Jumalan oikeudenmukaiseksi tuomariksi, luottavat häneen ehdottomasti. He ovat nähneet hänen päästävän heidät vihollistensa käsistä. He ovat nähneet hänen puolustavan heitä oikeudenmukaisesti, ja nyt he voivat olla varmoja, että hän tekisi saman uudestaan ​​ja uudestaan. Hän ei ole koskaan hylännyt ketään, joka luottaa häneen täysin, eikä koskaan!

Verse 11: Laula kiitoksia Herralle, joka asuu Siionissa: ilmoita kansalle hänen tekonsa.

 Jumalan jatkuvan uskollisuuden ja oikeudenmukaisuuden kunnioituksessa psalmista kutsuu koko kansaa laulamaan Jumalan ylistyksiä ja kertomaan tekojensa todistuksen kaikille ja kaikille. Näin teet varmasti, kun alat kokea Jumalan oikeudenmukaisuuden elämässäsi ja asioissasi.

Jae 12: Kun hän tekee tutkimuksen verta, hän muisti ne: hän ei unohda nöyrien huutoa.

Jumala muistaa ne, jotka huutavat häntä oikeuden eteen verensä vuodatuksen vuoksi. Hän etsii heidän murhansa ja vaatii heidän vertaan heidän tapaltaan. Hän ei katso pois oikeamielisistä ja nöyristä, kun he huutavat häneltä apua. Hän on kaikki uskollinen ja vain unohtaa heidän huutonsa.

Jae 13 ja 14: Armahda minua, herra; Katsokaa minun vaivaa, jota kärsin niiltä, ​​jotka vihaavat sinua, sinä, joka nostat minut kuoleman portista. Minä ilmoitan kaikki kiitoksesi Siionin tyttären portissa: iloitsen sinun pelastuksestasi.

Yksi Jumalan oikeusjärjestelmän pääpiirteistä on hänen armonsa; hänen myötätuntonsa ja kykynsä katsoa pois virheistämme. Siksi, vaikka tiedämme, onko hänen rakkautensa meitä kohtaan, meidän on aina pyrittävä hänen armoonsa, kun haluamme hänen oikeudenmukaisuuttaan tietäen, ettemme ole täydellisiä. Tarvitsemme hänen armonsa vapauttaakseen meidät vaivoistamme ja vihollistemme sorrosta. Vasta sitten voimme osoittaa hänen kiitoksensa ihmisten edessä. Lisäksi Jumala on iloinen kiitoksistamme ja varmistaa, että me kaikki sortot, jotta voimme ylistää häntä.

Jae 15 ja 16: Pakanat upotetaan heidän tekemänsä kaivoon. Heidän piilossa olevaan verkkoon on otettu heidän oma jalkansa.

Herra tunnetaan tuomiossa, jonka hän toteuttaa: jumalattomat on pakattu omien käsiensä työhön. Osana järjestelmäänsä vanhurskauttamiseen, Jumala varmistaa, että jumalattomat saavat oman työnsä hedelmät. Vaikka he tekevät suunnitelmia pystyyn, Jumala huolehtii siitä, että he ovat näiden suunnitelmien täysimääräisiä hyötyjä.

Verse 17: Jumalattomat muuttuvat helvetiksi, ja kansakunnat, jotka unohtavat Jumalan.

 Tämä on kohde kaikille, jotka elävät väärin ja epäoikeudenmukaisesti, sekä yksilöille että kansakunnille. Jumala määrää oikeudenmukaisuuden heille ja lähettää heidät helvettiin.

Jae 18: Apua tarvitsevia ei pidä aina unohtaa: köyhien odotus ei mene ikuisesti.

Ja jumalattomien ahdingossa vanhurskaat muistetaan lopulta. Heidän pitkään toivottu odotuksensa tulee vihdoin toteutumaan. Jumala muistaa heidät oikeudenmukaisuudessaan ja täyttää kaikki heidän tarpeensa.

Jae 19 ja 20: Nouse, Herra; Älköön ihmistä voittako; pakanat tuomitaan sinun edessäsi. Pelkää heitä, Herra:

Jotta kansat tietäisivät olevansa vain ihmisiä. Kun psalmista oli uhrannut kiitollisuutta ja osoittanut Jumalan oikeudenmukaisuuden ihmeitä, hän kutsuu häntä sitten osoittamaan voimaa ihmisille. Hän vaatii, että Jumala ei salli jumalattomien olla omalla tavallaan, vaan että hänen pitäisi osoittaa heille, että he ovat vain pelkkiä ihmisiä. Kun olemme ymmärtäneet Jumalan oikeudenmukaisuuden samalla tavalla, voimme myös pyytää häntä tekemään samoin puolestamme.

 

Milloin minun on käytettävä tätä psalmia?

Tässä on muutama tapaus, joissa sinun on käytettävä tätä psalmia.

 • Kun sinun on tunnustettava Jumala siitä, että hän on antanut sinulle oikeudenmukaisuuden vastustajiisi.
 • Kun sinua sorrettiin epäoikeudenmukaisesti ja tarvitset Jumalaa oikeuttamaan sinut.
 • Kun vihollisesi seuraavat sinua ja tarvitset Jumalan turvaa ja suojelua.
 • Kun tunnet hylätyn, vaikka olet luottanut niin paljon Jumalaan.
 • Kun etsit kostoa rakkaansa tuhoamisesta tai epäoikeudenmukaisesta kuolemasta.
 • Kun haluat hänen armonsa vaikeina aikoina.

 

PSALM 9 Rukoilijat.

Jos joudut tilanteeseen, jossa sinun on käytettävä tätä psalmia, niin tässä on joitain voimakkaita psalmi 9 -rukouksia, jotka sinun tulee rukoilla.

 • Herra kiitän teitä, koska tuomitsette aina oikein ja palkitsette jumalattomien syyt. Siksi pyydän, että tuomitset niin monta kuin minua vastaan ​​ja anna minulle voitto heistä Jeesuksen nimessä.
 • Isä, etsin armoasi elämäsi kaikista vaikeuksista, pelasta minut, jotta voin vapauden kehua sinua aina Jeesuksen nimessä.
 • Herra, pyydän teitä kostamaan minua kaikista vihollisistani ja niin monilta, jotka ovat minua vihaisia ​​ilman syytä Jeesuksen nimessä.
 • Nouse Herra sanasi mukaan ja älä anna vihollisideni vallata minua, todista heille, että olet minun Jumalani ja että he ovat vain miehiä Jeesuksen nimessä.
 • Isä, aivan kuten olet sanonut minulle tässä psalmissa, anna vihollisteni syödä pahuutensa hedelmiä ja antaa heidän suunnitelmiensa kääntyä heidän takaisin Jeesuksen nimessä.
 • Herra aikanaan muista minut. Älä odota, että odotukseni eivät täyty Jeesuksen nimessä.

 

 

Mainokset

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän