Raamatun päivittäinen käsittelysuunnitelma 9. marraskuuta 2018

0
2616

Päivittäinen raamatunkäsittelymme tänään on Esterin kirja 2: 1-18. Lue ja siunatkoon.

Esther 2: 1-18:

1 Kun nämä asiat olivat tapahtuneet, kuninkaan Ahasueruksen viha oli rauhoittunut, hän muisti Vashden ja sen, mitä hän oli tehnyt, ja mitä häntä vastaan ​​asetettiin. 2 Sitten kuninkaan palvelijat, jotka häntä palvelivat, sanoivat: "Kuninkaalle etsitään oikeudenmukaisia ​​nuoria neitsyitä". 3 Ja kuningas nimeäisi upseereita kaikissa kuningaskuntansa maakunnissa, jotta he kokoontuisivat kaikki oikeudenmukaiset nuoret neitsyt Suusaniin. palatsi, naisten taloon, kuninkaan Hegein säilöön, naisten pitäjä; ja antakoon heille puhdistukseen liittyvät asiat: 4 Ja olkoon kuningatar tyttö neitsyt, joka pitää Vashtin sijasta. Ja asia ilahdutti kuningasta; ja hän teki niin. 5 Nyt Sushanin palatsissa oli eräs juutalainen, jonka nimi oli Mordekai, Jairin poika, Shimein poika, Kiisin poika, Benjamidi; 6 Kuka oli viety Jerusalemista vankeudessa, joka oli viety pois Juudan kuninkaan Jeconian kanssa, jonka Babylonin kuningas Nebukadnetsar oli vienyt. 7 Ja hän kasvatti Hadassahin eli setän tyttären Estherin, sillä hänellä ei ollut isää eikä äitiä, ja piika oli oikeudenmukainen ja kaunis; jonka Mordecai, kun hänen isänsä ja äitinsä olivat kuolleet, ottivat omakseen tyttärensä. 8 Niin tapahtui, kun kuninkaan käsky ja hänen käskynsä kuultiin, ja kun monet neitsyt kokoontuivat Suusanin palatsiin Hegaan pidätykseen, Esteri vietiin myös kuninkaan taloon Hegain säilöön. , naisten pitäjä. 9 Ja neito tyytyi häneen, ja hän sai hänestä armoa; ja hän antoi hänelle nopeasti puhdistamiseen asiat, jotka kuuluivat hänelle, ja seitsemän neitset, jotka oli tavattu annettavaksi hänelle, kuninkaan talosta. Ja hän piti häntä ja hänen palveliaitaan talon parhaaseen paikkaan. naisista. 10 Esther ei ollut osoittanut kansalleen eikä sukulaiselleen; sillä Mordekai antoi hänelle käskyn, ettei hänen tulisi kuvata sitä. 11 Ja Mordekai käveli joka päivä naisten talon pihalla tietääkseen kuinka Esther meni ja mistä hänestä tulisi. 12 Nyt kun jokaisen palvelijan vuoro oli menossa kuningas Ahasueruksen luo, sen jälkeen hänellä oli ollut kaksitoista kuukautta naisten tavan mukaan (sillä niin olivat heidän puhdistuksensa päivät, niinkuin kuusi kuukautta, öljyllä). mirra ja kuusi kuukautta makeilla hajuilla ja muilla naisten puhdistamiseen liittyvillä asioilla;) 13 Sitten jokainen neito tuli näin kuninkaan luo; minkä tahansa hän halusi, hänelle annettiin mennä hänen kanssaan naisten talosta kuninkaan taloon. 14 Illalla hän meni, ja seuraavana päivänä hän palasi naisten toiseen taloon, kuninkaan kamarilasi Shaashgazin säilöön, joka säilytti jalkavaimoja: hän ei tullut enää kuninkaan luo, paitsi kuninkaan mieleen. häntä, ja että häntä kutsuttiin nimellä. 15 Mutta kun Estherin vuoro, Mordekaiin setän Abihailin tytär, joka oli ottanut hänet tyttärensä luo, tuli menemään kuninkaan luo, hän ei vaatinut mitään muuta kuin mitä kuninkaan kamarilasi Hegai, naisten pitäjä, nimitetty. Ja Esther sai armon kaikkien heidän edessään, jotka katsoivat häntä. 16 Ja Esther vietiin kuningas Ahasueruksen luo kuninkaalliseen taloonsa kymmenentenä kuukautena, joka on Tebethin kuukausi, hänen hallituskauden seitsemäntenä vuonna. 17 Ja kuningas rakasti Estria ennen kaikkea naista, ja hän sai armon ja armon hänen silmissänsä enemmän kuin kaikki neitsyet; niin että hän asetti kuninkaallisen kruunun päähänsä ja teki hänestä kuningattaren Vashtin sijasta.

Mainokset

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän