Raamatun päivittäinen käsittelysuunnitelma 12. marraskuuta 2018

0
2836

Päivittäinen raamatunkäsittelymme on tänään Esterin 5: 1-14 ja Esterin 6: 1-14. Lue ja siunatkoon.

Esther 5: 1-14:

1 Ja tapahtui kolmantena päivänä, kun Esther pukeutui kuninkaalliseen vaatteeseensa ja seisoi kuninkaan talon sisäpihalla kuninkaan taloa vastaan. Ja kuningas istui kuninkaallisella valtaistuimellaan kuninkaallisessa talossa, yli. talon porttia vastaan. 2 Ja kun kuningas näki kuningatar Esterin seisovan pihalla, sai hän armon hänen silmissään. Ja kuningas ojensi Estherille kultaisen valheen, joka oli hänen kädessään. Joten Esther lähestyi ja kosketti valtimen yläosaa. 3 Sitten kuningas sanoi hänelle: "Mitä sinä, kuningatar Esther?" ja mikä on pyyntösi? se annetaan sinulle jopa valtakunnan puolelle. 4 Ja Esther vastasi: "Jos se tuntuu kuninkaalle hyvältä, tulkoon kuningas ja Haman tänä päivänä juhlaan, jonka minä olen hänelle valmistanut". 5 Sitten kuningas sanoi: Pyydä Hamania kiirehtimään, jotta hän voi tehdä niin kuin Esther on sanonut. Niin kuningas ja Haman tulivat juhliin, jonka Esther oli valmistellut. 6 Ja kuningas sanoi Estherille viini-juhlailla: Mikä on vetoomuksesi? ja se sinulle annetaan. Ja mikä on sinun pyyntösi? jopa puoleen valtakuntaa se suoritetaan. 7 Silloin Esther vastasi ja sanoi: vetoomukseni ja pyyntöni on; 8 Jos olen löytänyt armon kuninkaan silmissä, ja jos se on suotavaa kuninkaalle hyväksyä vetoomukseni ja täyttää pyyntöni, anna kuninkaan ja Hamanin tulla juhlalle, jonka minä valmistan heille, ja minä teenkin huomenna, kuten kuningas on sanonut. 9 Sitten Haman lähti sinä päivänä iloisena ja iloisella sydämellä. Mutta kun Haman näki Mordekain kuninkaan portissa, ettei hän noussut ylös eikä siirtynyt hänen puolestaan, hän oli täynnä järkkyyttä Mordekaiia vastaan. 10 Mutta Haman kuitenkin pidättäytyi. Kun hän tuli kotiin, hän lähetti ja kutsui ystävät ja Zereshin vaimonsa. 11 Ja Haman kertoi heille rikkautensa kunniasta ja lastensa lukumäärästä, ja kaikesta muusta, jonka kuningas oli edistänyt häntä, ja kuinka hän oli nostanut hänet kuninkaan päämiesten ja palvelijoiden yläpuolelle. 12 Haman sanoi vielä: "No, kuningatar Esteri ei antanut kenenkään tulla kuninkaan kanssa juhliin, jonka hän oli valmistanut, mutta minäkin; ja huomenna kutsuttiin häneen myös kuninkaan kanssa. 13 Mutta tämä kaikki ei turvaa minua, kunhan näen juutalaisen Mordekain istuvan kuninkaan portilla. 14 Silloin vaimo Zeresh ja kaikki hänen ystävänsä sanoivat hänelle: valmistakaa viisikymmentä kyynärää korkeusinen tyyny, ja puhutaan seuraavana päivänä kuninkaalle, että Mordekai voidaan ripustaa siihen. Mene sitten kuninkaan kanssa ilolla. Ja asia oli Hamanille tyytyväinen; ja hän aiheutti tyyrien valmistuksen.

Esther 6: 1-14:

1 Sinä yönä kuningas ei voinut nukkua, ja hän käski tuoda aikakirjarekisterin; ja he luettiin kuninkaan edessä. 2 Ja todettiin, että Mordekai oli kertonut Bigthanasta ja Teresestä, kahdesta kuninkaan kamarilaksasta, oven pitäjistä, jotka yrittivät laittaa kätensä kuninkaalle Ahasuerukselle. 3 Ja kuningas sanoi: mikä kunnia ja arvokkuus on tehty Mordokaille tästä? Sitten kuninkaan palvelijat, jotka häntä palvelivat, sanoivat: hänelle ei ole mitään tehty. 4 Ja kuningas kysyi: kuka on oikeudessa? Nyt Haman saapui kuninkaan talon ulkopihalle puhuakseen kuninkaalle ripustaakseen Mordokai hänelle valmistamansa hollowin päälle. 5 Ja kuninkaan palvelijat sanoivat hänelle: katso, Haman seisoo pihalla. Ja kuningas sanoi: "Anna hänen tulla." 6 Ja Haman tuli sisään. Ja kuningas sanoi hänelle: mitä tapahtuu sille miehelle, jota kuningas haluaa kunnioittaa? Nyt Haman ajatteli sydämessään: kenelle kuningas haluaisi kunnioittaa enemmän kuin minä? 7 Ja Haman vastasi kuninkaalle: "Sillä miehelle, jota kuningas haluaa kunnioittaa". 8 Tuokaat kuninkaalliset vaatteet, joita kuningas käyttää pukeutua, ja hevonen, jonka kuningas ratsastaa, ja kruunun, joka on asetettu hänen päähänsä. : 9 Ja antakoon tämä vaatteet ja hevonen yhden kuninkaan jalomman ruhtinaskunnan käsiin, jotta he voisivat asettaa miehen, jolle kuningas haluaa kunnioittaa, ja viedä hänet hevosen taakse kaupungin kadun läpi ja julistaa hänen edessään, niin se tehdään sille miehelle, jota kuningas haluaa kunnioittaa. 10 Sitten kuningas sanoi Hamanille: "Kiirehdi ja ota vaatteet ja hevonen, kuten olet sanonut, ja tee niin myös juutalaiselle Mordechaille, joka istuu kuninkaan portilla. Älkäät kaatko kaikkea mitä olet puhunut". 11 Sitten hän otti vaatteet ja hevosen Hamanin, ja pukeutui Mordokaiin, ja vei hänet hevosen taakse kaupungin kadun läpi ja julisti hänen edessään: Näin tapahtuu sille miehelle, jota kuningas haluaa kunnioittaa. 12 Ja Mordekai tuli jälleen kuninkaan portille. Mutta Haman kiirehti taloonsa surua ja päänsä peitettynä. 13 Ja Haman kertoi vaimonsa Zeresille ja kaikille hänen ystävilleen kaikesta, mikä hänelle oli tapahtunut. Sitten viisaat miehensä ja hänen vaimonsa Zeresh sanoivat hänelle: "Jos Mordokai on juutalaisten siemenestä, jonka edessä olet alkanut pudota, et pidä häntä vastaan, vaan putoa varmasti hänen eteensä." 14 Ja kun he vielä puhuivat hänen kanssaan, tuli kuninkaan kammio ja kiirehti viedä Hamanin Esterin valmistelemaan juhliin.

 

Mainokset

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän