Raamatun päivittäinen käsittelysuunnitelma 10. marraskuuta 2018

0
2881

Päivittäinen raamatunkäsittelymme on tänään Ester 2: 19-23 ja Esther 3: 1-15. Lue ja siunatkoon.

Esther 2: 19-23:

19 Ja kun neitsyt kokoontuivat toisen kerran, Mordechai istui kuninkaan portissa. 20 Esther ei ollut vielä osoittanut sukuaan eikä kansansa; niinkuin Mordecai oli häntä syyttänyt: sillä Esther käski Mordekaiin, niin kuin silloin, kun hänet kasvatettiin hänen kanssaan. 21 Noina aikoina, kun Mordechai istui kuninkaan portissa, kaksi kuninkaan kammiohuoneista, Bigthan ja Teresh, ovea pitävistä olivat turmeltuneet ja yrittivät laittaa kätensä kuningas Ahasueruksen päälle. 22 Ja asia oli Mordekaiin tiedossa, joka kertoi sen kuningatar Esterille; ja Esther todisti sen kuninkaan Mordekaiin nimessä. 23 Ja kun asiasta tehtiin inkvisitiota, se selvisi; siksi he molemmat ripustettiin puuhun; ja se oli kirjoitettu aikataulujen kirjassa kuninkaan edessä.

Esther 3: 1-15:

 

1 Tämän jälkeen kuningas Ahasuerus ylensi Agagaista Hamania, Hammedathan poikaa, ja nosti hänet eteenpäin ja asetti istuimensa kaikkien hänen kanssaan olevien prinssien yläpuolelle. 2 Ja kaikki kuninkaan palvelijat, jotka olivat kuninkaan portissa, kumarsivat ja kunnioittivat Hamania; sillä kuningas oli niin käskenyt häntä kohtaan. Mutta Mordekai ei kumartunut eikä kunnioittanut häntä. 3 Silloin kuninkaan portissa olleet kuninkaan palvelijat kysyivät Mordokaille: miksi rikot kuninkaan käskyä? 4 Ja tapahtui, kun he puhuivat päivittäin hänelle, ja hän ei kuullut heitä, että he sanoivat Hamanille nähdäkseen, pitäisikö Mordekaiin asiat pysyä; sillä hän oli sanonut heille olevansa juutalainen. 5 Ja kun Haman näki, että Mordekai ei kumartunut eikä kunnioittanut häntä, oli Haman täynnä vihaa. 6 Ja hän ajatteli halveksien antaa kätensä yksin Mordokaille; sillä he olivat osoittaneet hänelle Mordekain kansan. Sen vuoksi Haman yritti tuhota kaikki juutalaiset koko Ahasueruksen valtakunnassa, jopa Mordekain kansa. 7 Ensimmäisen kuukauden, eli Nisan-kuukauden aikana, kuningas Ahasueruksen kahdentenatoista vuonna, he heittivät Purin, toisin sanoen arvon Hamanin edessä päivästä päivään ja kuukaudesta toiseen kahdestoistatoista kuukauteen, että on kuukausi Adar. 8 Ja Haman sanoi kuningas Ahasuerukselle: "Eräs kansa on hajallaan ulkomaille ja levinnyt kansan keskuuteen kaikissa sinun valtakuntasi maakunnissa; ja heidän lait ovat erilaisia ​​kaikista ihmisistä; älkää myöskään pitäkö niitä kuninkaan lakia; siksi kuninkaan voiton ei ole kärsiä niitä. 9 Jos kuninkaalle se miellyttää, kirjoitetaan, että ne voidaan tuhota. Ja minä maksan kymmenentuhatta talenttia hopeaa niille, jotka vastaavat liiketoiminnasta, viedäkseni sen kuninkaan kassaan. 10 Ja kuningas otti renkaan kädestään ja antoi sen Hamanille, Hammedathan pojalle, Agagilaiselle, juutalaisten viholliselle. 11 Ja kuningas sanoi Hamanille: "Hopea annetaan sinulle, myös kansalle, tehdä heidän kanssaan, niin kuin se sinulle näyttää hyvältä". 12 Sitten kutsuttiin kuninkaan kirjanoppineet ensimmäisen kuukauden kolmantenatoista päivänä, ja kirjoitettiin kaiken mukaan, minkä Haman oli käskenyt kuninkaan luutnaneille ja jokaisen maakunnan päämiehille ja jokaisen kansan päämiehille. jokaisessa maakunnassa sen kirjoituksen mukaan ja jokaiselle ihmiselle heidän kielensä jälkeen; Kuninkaan Ahasueruksen nimessä se kirjoitettiin ja sinetöitiin kuninkaan renkaalla. 13 Ja postit lähettivät kirjeet kaikkiin kuninkaan provinsseihin tuhoamaan, tappamaan ja hävittämään kaikki juutalaiset, sekä nuoret että vanhat, pienet lapset ja naiset, yhdessä päivässä, jopa kolmattatoista päivänä. kahdestoista kuukausi, joka on kuukausi Adar, ja ota heille saalis saaliksi. 14 Kaikissa maakunnissa annettavan käskyn kirjoituskopio julkaistiin kaikille ihmisille, jotta heidän olisi oltava valmis sitä päivää vastaan. 15 Postit poistuivat kuninkaan käskystä kiirehtimällä, ja asetus annettiin Suusanin palatsissa.

 

Mainokset

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän