Raamatun päivittäinen käsittelysuunnitelma 13. marraskuuta 2018

0
2889

Päivittäinen raamatunkäsittelymme on Ester 7: 1-10 ja Esther 8: 1-17. Lue ja siunatkoon.

Esther 7: 1-10:

1 Niin kuningas ja Haman tulivat juhlimaan kuningatar Esterin kanssa. 2 Ja kuningas kysyi taas Estherille toisena päivänä viini-juhlailla: "Mikä on sinun vetoomuksesi, kuningatar Esther?" ja se sinulle annetaan. Ja mikä on sinun pyyntösi? ja se suoritetaan jopa valtakunnan puolelle. 3 Silloin kuningatar Esther vastasi ja sanoi: "Jos olen löytänyt armoa sinun edessäsi, kuningas, ja jos se on kuninkaalle miellyttävää, anna minulle henkeni pyynnöstäni ja kansalleni minun pyynnöstäni. 4 Sillä meitä myydään". , Minä ja kansani, tuhottavaksi, surmattavaksi ja menehtyä. Mutta jos meitä olisi myyty orjatyöntekijöille, olisin pitänyt kieltäni, vaikka vihollinen ei pystynyt tasoittamaan kuninkaan vahinkoja. 5 Sitten kuningas Ahasuerus vastasi ja sanoi kuningatar Esterille: kuka hän on ja missä hän on, joka uskoo sydämessään niin tekevän? 6 Ja Esther sanoi: vastustaja ja vihollinen on tämä jumalaton Haman. Sitten Haman pelkäsi kuningasta ja kuningattarta. 7 Ja kuningas vihassaan pidetystä viinitapahtumasta nousi palatsipuutarhaan. Ja Haman nousi seisomaan pyytääkseen elämäänsä kuningatar Estherille; sillä hän näki, että kuningas oli päättänyt häntä vastaan. 8 Sitten kuningas palasi palatsipuutarhasta viini-juhlan paikkaan; ja Haman kaatui sängylle, jossa Esther oli. Sitten kuningas kysyi: "Voiko hän pakottaa kuningattaren myös minun edessäni talossa?" Kun sana meni kuninkaan suusta, he peittivät Hamanin kasvot. 9 Ja Harbonah, yksi kammioista, sanoi kuninkaan edessä: Katso, myös viisikymmentä kyynärää korkeat karvat, jotka Haman oli tehnyt Mordekaille, joka oli puhunut kuninkaalle, seisoo Hamanin talossa. Sitten kuningas sanoi: ripusta hänet siihen. 10 Niin he ripustivat Hamanin seinään, jonka hän oli valmistellut Mordekaille. Sitten kuninkaan viha rauhoittui.

Esther 8: 1-17:

1 Sinä päivänä kuningas Ahasuerus antoi juutalaisten vihollisen Hamanin huoneen kuningatar Esterille. Ja Mordokai tuli kuninkaan eteen; sillä Esther oli kertonut mitä hän oli hänelle. 2 Ja kuningas otti pois renkaan, jonka hän oli ottanut Hamanilta, ja antoi sen Mordekaille. Ja Esther asetti Mordekain Hamanin talon päälle. 3 Ja Esther puhui jälleen kuninkaan edessä, ja laski alas hänen jalkojensa juureen ja rukoili häntä kyynelinsä poistamaan Agagalaisen Hamanin pahan ja hänen juutalaistensa suunnitteleman välineen. 4 Sitten kuningas ojensi kultaisen valtakunnan Estheriin. Niin Esther nousi ja seisoi kuninkaan edessä. 5 Ja sanoi: "Jos se on kuninkaalle miellyttävää ja jos olen löytänyt armon hänen edessään, ja asia näyttää hyvältä kuninkaan edessä, ja minä olen hänen silmissäni miellyttävä, olkoon niin." kirjoitettu kääntämään agagilaisen Hamanin, Hammedathan pojan suunnittelemat kirjeet, jotka hän kirjoitti tuhoamaan juutalaiset, jotka ovat kaikissa kuninkaan maakunnissa: 6 Sillä kuinka voin kestää nähdäkseni sen pahan, joka kansalleni tulee? tai kuinka voin kestää nähdä sukulaiseni tuhoamisen? 7 Sitten kuningas Ahasuerus sanoi kuningatar Estherille ja juutalaiselle Mordechaille: "Katso, minä olen antanut Estherille Hamanin huoneen, ja hänet ovat ripustaneet seinän päähän, koska hän pani kätensä juutalaisten päälle." 8 Kirjoita myös juutalaisille, niinkuin teitä pitää kuninkaan nimessä, ja sulje se kuninkaan renkaalla. Sillä kirjoitus, joka on kirjoitettu kuninkaan nimeen ja sinetöity kuninkaan renkaalla, ei kukaan voi kääntää. 9 Sitten kutsuttiin kuninkaan kirjanoppittajat siihen aikaan kolmanteen kuukauteen, toisin sanoen Sivan-kuukauteen, sen kolmentenakymmenentenäkymmenentenä päivänä. ja oli kirjoitettu kaiken mukaan, jonka Mordokai oli käskenyt juutalaisille ja luutnaneille ja niiden maakuntien varahenkilöille ja hallitsijoille, jotka ovat Intiasta Etiopiaan, sata kaksikymmentäseitsemän provinssia, jokaiselle provinssille sen kirjoituksen mukaan, ja jokaiselle kansalle heidän kielensä jälkeen, ja juutalaisille kirjoituksensa ja kielensä mukaan. 10 Ja hän kirjoitti kuninkaan Ahasueruksen nimen, sinetöi sen kuninkaan renkaalla ja lähetti kirjeet postitse hevosen selässä ja ratsastajat muulien, kameleiden ja nuorten miehistöjen kanssa: 11 Kuningas antoi sille juutalaiset, jotka olivat kaikissa kaupungeissa. kokoontua yhteen ja seisoa elämänsä puolesta, tuhota, tappaa ja saada aikaan tuhoaminen kaiken kansan ja maakunnan voiman, joka hyökkää heitä kohtaan - sekä pieniä että naisia ​​- ja ottaa heidät saaliin saalista, 12 Yhtenä päivänä kaikissa kuningas Ahasueruksen maakunnissa, nimittäin kahdentenatoista kuukauden kolmantenatoista päivänä, joka on Adar-kuukausi. 13 Jokaisessa maakunnassa annettavan käskyn kirjoituskopio julkaistiin kaikille ihmisille, ja juutalaisten olisi oltava valmis tuona päivänä kostamaan itsensä vihollisilleen. 14 Ja muulien ja kameleiden päälle kulkevat pylväät menivät ulos, kuninkaan käskyllä ​​kiirehtiin ja painotettiin heitä eteenpäin. Ja asetus annettiin Shushanin palatsissa. 15 Ja Mordokai meni kuninkaan edestä kuninkaallisissa vaatteissa, sinisellä ja valkoisella, suurella kullan kruunulla ja hienolla pellavalla ja purppuralla vaatteella. Ja Suusanin kaupunki iloitsi ja iloitsi. 16 Juutalaisilla oli valoa, iloa ja iloa ja kunniaa. 17 Ja kaikissa maakunnissa ja jokaisessa kaupungissa, aina kuninkaan käsky ja käsky tulivat, juutalaisilla oli iloa ja iloa, juhlaa ja hyvää päivää.

Mainokset

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän