Päivittäinen Raamatun lukeminen tänään 7. marraskuuta 2018

0
2800

Päivittäinen raamatunkäsittelymme tänään on 2 Aikakirja 36: 1-23 -kirjasta. Lue ja siunatkoon.

2 aikakauslehdet 36: 1-23:

1 Sitten maan kansa otti Jooasaasin Josian pojan ja teki hänestä kuninkaan isänsä sijaan Jerusalemissa. 2 Jehoahas oli kaksikymmentäkolme vuotta vanha, kun hän aloitti kuninkaansa, ja hän hallitsi Jerusalemissa kolme kuukautta. 3 Ja Egyptin kuningas laski hänet Jerusalemiin ja tuomitsi maan sata talenttia hopeata ja kykyä kultaa. 4 Ja Egyptin kuningas teki veljensä Eliakimin Juudan ja Jerusalemin kuninkaaksi ja käänsi nimensä Jehoiakimiksi. Ja Necho otti veljensä Jehoahasin ja vei hänet Egyptiin. 5 Jehoiakim oli kaksikymmentä viisi vuotta vanha, kun hän alkoi hallita, ja hän hallitsi Jerusalemissa yksitoista vuotta. Ja hän teki pahaa Herran, hänen Jumalansa, silmissä. 6 Häntä vastaan ​​nousi Babylonin kuningas Nebukadnetsar ja sitoi hänet jalkoihin kantaakseen hänet Babyloniin. 7 Nebukadnessar vei myös Herran huoneen astioita Babyloniin ja pani ne temppelinsä Babyloniin. 8 Mutta muut Jehoiakimin teot ja hänen kauhistutuksensa, jotka hän teki, ja sen, mikä hänessä löydettiin, katso, ne on kirjoitettu Israelin ja Juudan kuninkaankirjaan. Ja hänen poikansa Joojakin hallitsi hänen sijaansa. 9 Jehojakin oli kahdeksanvuotias kuninkaaksi alkaessaan. Hän hallitsi Jerusalemissa kolme kuukautta ja kymmenen päivää. Hän teki pahaa Herran silmissä. 10 Kun vuosi oli kulunut loppuun, kuningas Nebukadnessar lähetti hänet ja vei hänet Babyloniin Herran huoneen hyvien astioiden kanssa ja teki veljensä Zedekian kuninkaaksi Juudan ja Jerusalemin yli. 11 Sidkia oli kaksikymmentä vuotta vanha, kun hän alkoi hallita, ja hallitsi Jerusalemissa yksitoista vuotta. 12 Ja hän teki pahaa Herran, hänen Jumalansa, silmissä, eikä nöyrtynyt profeetta Jeremian edessä, puhuen Herran suusta. 13 Ja hän kapinoi myös kuningas Nebukadnessaria vastaan, joka oli antanut hänelle vannon Jumalan edessä. Mutta hän jäykisti kaulansa ja kovensi sydämensä kääntyä Herran, Israelin Jumalan, puoleen. 14 Lisäksi kaikki pappien päälliköt ja kansa rikoivat paljon pakanain kauhistusten jälkeen; ja saastutti Herran talon, jonka hän oli pyhittänyt Jerusalemissa. 15 Ja Herra, heidän isiensä Jumala, lähettiläittensä lähetti heille, nousi ylös ja lähetti; sillä hän oli myötätuntoinen kansansa ja asuinsijansa suhteen. 16 Mutta he pilkkasivat Jumalan sanansaattajia, halveksiivat hänen sanojaan ja käyttivät väärin hänen profeettojaan, kunnes Herran viha nousi hänen kansaansa vastaan, kunnes parannusta ei ollut. 17 Siksi hän toi heidän päällensä kaldealaisten kuninkaan, joka tappoi heidän nuoret miehensä miekalla pyhäkkönsä talossa ja jolla ei ollut myötätuntoa nuoren miehen tai neitoon, vanhan miehen tai ikään ikääntyneiden suhteen: hän antoi heille kaikki hänen käsiinsä. 18 Ja kaikki Jumalan huoneen astiat, suuret ja pienet, ja Herran huoneen aarteet, sekä kuninkaan ja hänen päämiestensä aarteet; kaikki nämä hän toi Babyloniin. 19 Ja he polttivat Jumalan huoneen ja murskasivat Jerusalemin muurin, polttivat kaikki palatsit tulella ja tuhosivat kaikki sen hyvät astiat. 20 Ja ne, jotka olivat päässeet miekasta, veivät hänet Babyloniin; missä he olivat palvelijoita hänelle ja hänen pojilleen Persian valtakunnan valtakuntaan saakka: 21 Toteuttaakseen Herran sanan Jeremian suulla, kunnes maa oli nauttinut hänen sapatistaan: niin kauan kuin hän makasi autioina, hän piti sapatin. , täyttääkseen kolmekymmentä vuotta ja kymmenen vuotta. 22 Nyt Persian kuninkaan Kyruksen ensimmäisenä vuonna, jotta Jeremian suulla puhuttava Herran sana voitaisiin toteuttaa, herätti Herra Persian kuninkaan Kyruksen henkeä julistamaan koko valtakuntansa, ja kirjoitti sen myös kirjoittamalla, sanoen: 23 Näin sanoo Persian kuningas Cyrus: Herra, taivaan Jumala, on antanut minulle kaikki maan valtakunnat; ja hän on vaatinut minua rakentamaan hänelle talon Jerusalemiin, Juudaan. Kuka on kaikkien hänen kansansa joukossa?

Mainokset

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän