Päivittäinen Raamatun lukeminen tänään 6. marraskuuta 2018.

0
2919

Päivittäinen raamatunkäsittelymme tänään on 2 kirjassa 34: 1-33, 2 aikakirjassa 35: 1-27. Lue ja siunatkoon.

2 aikakauslehdet 34: 1-33:

1 Josia oli hallussaan alkaessaan kahdeksan vuotta vanha, ja hän hallitsi Jerusalemissa kolmekymmentä vuotta. 2 Ja hän teki sen, mikä oli oikein Herran silmissä, ja käveli isänsä Daavidin tiellä, eikä hän kieltäytynyt oikealta eikä vasemmalta. 3 Sillä kun hän oli vielä nuori, hallituskauden kahdeksantena vuonna, hän aloitti isänsä Daavidin Jumalan etsimisen. Ja kahdentenatoista vuonna hän puhdisti Juudan ja Jerusalemin korkeista paikoista ja lehtoista ja veistettyjä kuvia ja sula kuvia. 4 Ja he pysäyttivät Baalimin alttarit hänen edessään; ja kuvia, jotka olivat korkealla heidän yläpuolellaan, hän leikkasi; Ja lehtoja, veistettyjä kuvia ja sulan kuvia hän jarrui paloina ja teki niistä pölyä ja veti sitä heidän uhraamiensa haudoille. 5 Ja hän poltti papien luut heidän alttarillaan ja puhdisti Juudan ja Jerusalemin. 6 Ja niin hän teki Manassen, Efraimin ja Simeonin kaupungeissa, jopa Naftaliin, heidän mattojensa ympäri. 7 Ja kuin hän oli murtanut alttarit ja lehtoja ja haastanut taivaankuvat jauheiksi ja leikannut kaikki epäjumalit koko Israelin maassa, palasi hän Jerusalemiin. 8 Nyt kun hän oli puhdistanut maan ja talon, kahdeksannentoista hallitusvuotensa aikana, hän lähetti Asfaanin pojan Shaphanin, kaupungin päämiehen Maasejan ja tallentimen Joahazin pojan Joaan korjaamaan talon. Herran, hänen Jumalansa. 9 Ja kun he tulivat ylimmäisen papin Hilkian luo, he toimittivat rahat, jotka oli tuotu Jumalan huoneeseen. Ovia pitäneet leeviläiset olivat keränneet Manassen ja Efraimin kädet ja kaikki Israelin jäännökset, ja kaikista Juudasta ja Benjaminista; ja he palasivat Jerusalemiin. 10 Ja he panivat sen niiden työntekijöiden käsiin, joilla oli Herran huoneen valvonta, ja antoivat sen työntekijöille, jotka tekivät Herran talossa, korjata ja korjata talo: 11 Jopa käsityöläisille. ja rakentajat antoi heille sen ostaa rajattua kiveä ja puutavaraa puuta varten ja lattiasta taloja, jotka Juudan kuninkaat olivat tuhottaneet. 12 Ja miehet tekivät työn uskollisesti. Ja heidän valvojinaan olivat Leviläiset Jahat ja Obadia, Merarin pojista; Ja Sakaria ja Meshullam, Khattilaisten pojista, asettamaan sen eteenpäin. ja muut leviläiset, kaikki, jotka pystyvät taitamaan sokeri-instrumentit. 13 He olivat myös taakan kantajia ja olivat valvojia kaikille, jotka tekivät työtä millään tavalla; ja leviläisissä oli kirjanoppijoita, virkailijoita ja porttereita. 14 Ja kun he veivät rahaa, joka oli tuotu Herran huoneeseen, pappi Hilkia löysi kirjan Mooseksen antamasta Herran laista. 15 Mutta Hilkia vastasi ja kirjoitti kirjanpitäjälle Safaanille: "Olen löytänyt lain kirjan Herran huoneesta." Ja Hilkiah toimitti kirjan Shaphanille. 16 Ja Shaphan vei kirjan kuninkaalle ja toi kuninkaan sanan takaisin sanoen: "Kaikki, jotka palvelijoillesi on annettu, he tekevät sen." 17 Ja he ovat koonnut yhteen rahat, jotka löydettiin Herran huoneesta, ja ovat antaneet ne valvojien ja työmiesten käsiin. 18 Sitten kirjanoppija Shaphan kertoi kuninkaalle sanoen: "Pappi Hilkia on antanut minulle kirjan. Ja Shaphan luki sen kuninkaan edessä. 19 Ja kun kuningas oli kuullut lain sanat, vuokrasi hän vaatteensa. 20 Ja kuningas käski Hilkian, Ahikamin, Shafanin pojan, Abdonin, Miikan pojan, ja kirjanopiskelijan Shaphanin, ja kuninkaan palvelijan Asaian, sanoen: "Mene, tiedustele Herraa minulle ja niille, jotka jäävät Israeliin ja Juudaan, löydetyn kirjan sanoista. Sillä suuri on Herran viha, joka vuodatetaan meille, koska isämme eivät ole pitäneet Herran sanaa tehdäksemme kaiken on kirjoitettu tähän kirjaan. 22 Ja Hilkia, ja ne, jotka kuningas oli nimittänyt, meni profeetta Huldan tykö, Tikvilin pojan Salumumin vaimo, Hasran poika, vaatekaapin pitäjä; (Nyt hän asui Jerusalemissa yliopistossa :) ja he puhuivat hänelle tätä varten. 23 Ja hän vastasi heille: Näin sanoo Herra, Israelin Jumala, sanokaa miehelle, joka on lähettänyt teidät minun tyköni. 24 Näin sanoo Herra: Katso, minä tuon pahan tähän paikkaan ja sen asukkaille, jopa kaikki kirotukset. ne, jotka on kirjoitettu kirjassa, jonka he ovat lukeneet Juudan kuninkaan edessä: 25 Koska he ovat hyljänneet minut ja polttaneet suitsutusta muille jumalille, niin että he herättävät minut vihaksi kaikilla heidän käsinsä teoilla; siksi minun vihani vuodataan tälle paikalle, eikä sitä tule sammuttaa. 26 Ja mitä Juudan kuninkaalle, joka lähetti teidät tiedustelemaan Herraa, sanokaa hänelle: Näin sanoo Herra, Israelin Jumala, sanoista, jotka olet kuullut; 27 Koska sydämesi oli lempeä, ja sinä nöyryytit itseäsi Jumalan edessä, kun kuulet hänen sanoja tätä paikkaa ja sen asukkaita vastaan, ja nöyryytit minua edessäni, ojensit vaatteesi ja itket minun edessäni; Olen jopa kuullut myös sinut, sanoo Herra. 28 Katso, minä kokoan sinut sinun isiesi tykö, ja sinut kootaan haudallesi rauhassa, eikä sinun silmäsi näe kaikkea pahaa, jonka minä tuon tähän paikkaan ja sen asukkaiden päälle. Niin he toivat kuninkaan sanan uudelleen. 29 Sitten kuningas lähetti ja kokosi yhteen kaikki Juudan ja Jerusalemin vanhimmat. 30 Ja kuningas meni Herran huoneeseen, ja kaikki Juudan miehet, Jerusalemin asukkaat, papit ja leviläiset ja kaikki kansa, suuri ja pieni. Ja hän lukeutti heidän korvansa kaikki liittokirjan sanat, jotka löydettiin Herran talosta. 31 Ja kuningas seisoi paikallaan ja teki liiton Herran edessä vaeltaakseen Herran jälkeen ja pitääkseen käskynsä, todistuksensa ja määräykset koko sydämeltään ja koko sielunsa suorittaakseen. liiton sanat, jotka on kirjoitettu tähän kirjaan. 32 Ja hän antoi kaikkien Jerusalemissa ja Benjaminissa läsnäolijoiden seisomaan siihen. Ja Jerusalemin asukkaat tekivät Jumalan, heidän isiensä Jumalan, liiton mukaan. 33 Ja Josia vei kaikki kauhistukset kaikista maista, jotka koskivat Israelin lapsia, ja panivat kaikki Israelissa läsnä olevat palvelemaan Herraa, heidän Jumalaansa, palvelemaan.

2 aikakauslehdet 35: 1-27:

1 Josiah piti pääsiäisen Herralle Jerusalemissa. Ja he tappoivat pääsiäisen ensimmäisen kuukauden XNUMX. päivänä. 2 Ja hän asetti papit heidän syytökseen ja rohkaisi heitä toimimaan Herran huoneessa. 3 Ja sanoi leeviläisille, jotka opettivat koko Israelille, jotka olivat pyhät Herralle, laita pyhä arkki taloon, johon Salomo tuli. Israelin kuninkaan Daavidin poika rakensi; se ei saa olla taakka hartioillesi: palvele nyt Herraa, sinun Jumalasi, ja hänen kansaansa Israelia. 4 Ja valmistaudu itsesi isienne huoneissa, kurssienne jälkeen, Israelin kuninkaan Daavidin kirjoituksen mukaan ja hänen poikansa Salomon kirjoitukset. 5 Ja seiso pyhässä paikassa, veljesi kansan isien perheiden jakautumisen mukaan, ja leviläisten perheiden jakautumisen jälkeen. 6 Tappa siis pääsiäinen, pyhittäkää itsesi ja valmistakaat veljiänne, jotta he tekisivät Herran sanan mukaan Mooseksen kädellä. 7 Ja Joosia antoi kansalle lampaista, karitsoista ja lapsista kaikki pääsiäisuhreiksi kaikille, jotka olivat läsnä, kolmenkymmenen tuhannen ja kolmen tuhannen härän joukkoon: nämä olivat kuninkaan omaisuutta. 8 Ja hänen päämiehensä antoivat mielellään kansalle, pappeille ja leeviläisille: Jumalan huoneen päälliköt Hilkia, Sakaria ja Jehiel antoivat papille pääsiäisaapurahoiksi kaksi tuhatta kuusisataa pientä karjaa ja kolme. sata härää. 9 Myös Konania, hänen veljensä Semaja ja Nethaneel, Leviläisten päällikkö Hashabia, Jeiel ja Joababad antoivat leviläisille pääsiäisaapurahoja varten viisituhatta pientä karjaa ja viisisataa härää. 10 Niin palvelus valmistettiin, ja papit seisoivat paikoillaan ja leviläiset kursseillaan kuninkaan käskyn mukaan. 11 Ja he tappoivat pääsiäisen, ja papit tiputtivat verta heidän käsistään, ja leeviläiset karkoittivat heille. 12 Ja he ottivat pois polttouhrit, jotta he voisivat antaa kansalaisten perheen jakautumisen perusteella uhrata Herralle, kuten Mooseksen kirjassa on kirjoitettu. Ja niin he tekivät härillä. 13 Ja he paahtoivat pääsiäistä tulella määräysten mukaan. Mutta muut pyhät uhrat uhrasivat ruukuissa, paikoissa ja astioissa, ja jakoivat ne pikaisesti kaiken kansan kesken. 14 Ja myöhemmin he valmistuivat itselleen ja papille: koska papit, Aaronin pojat, olivat kiireisiä uhraamaan polttouhreja ja rasvaa yöhön asti; sen vuoksi leviläiset valmistelivat itsensä ja papit Aaronin pojat. 15 Ja laulajat, Asaphin pojat, olivat paikoillaan Daavidin, Asaphin, Hemanin ja kuninkaan näkijän Jeduthunin käskyn mukaan. ja vartijat odottivat jokaisessa portissa; he eivät välttämättä poistu palvelustaan; heidän veljilleen leeviläiset heille valmistautuivat. 16 Niinpä kaikki Herran palvelut valmistettiin samana päivänä pitämään pääsiäistä ja tarjoamaan polttouhreja Herran alttarilla kuninkaan Josian käskyn mukaan. 17 Ja läsnä olleet Israelin lapset pitivät pääsiäistä tuolloin ja happamattoman leivän juhlaa seitsemän päivää. 18 Ja Israelissa ei pidetty mitään pääsiäishoitoa profeetta Samuelin ajoista lähtien; eikä kaikki Israelin kuninkaat pitäneet sellaista pääsiäistä, jota Joosia piti, ja pappeja, ja leviläisiä, sekä kaikkia Juudaa ja Israelia, jotka olivat läsnä, ja Jerusalemin asukkaita. 19 Joosian hallituskauden kahdeksannentoista vuoden aikana tätä pääsiäistä pidettiin. 20 Tämän jälkeen, kun Josiah oli valmistanut temppelin, Egyptin kuningas Necho tuli taistelemaan Eufratin kautta Charkemishia vastaan. Ja Josia meni häntä vastaan. 21 Mutta hän lähetti lähettiläitä hänen tykönsä, sanoen: "Mitä minulla on sinun kanssasi, sinä Juudan kuningas?" En tule sinua vastaan ​​tänä päivänä, vaan sitä taloa vastaan, jolla minulla on sota. Sillä Jumala käski minua kiirehtimään. Varo sinua puuttumasta minuun olevan Jumalan kanssa, ettei hän sinua hävittä. 22 Joosia ei kuitenkaan kääntänyt kasvojaan häntä vastaan, vaan peitellyt itsensä taistellakseen hänen kanssaan, eikä kuunnellut Nechon sanoja Jumalan suusta ja tuli taistelemaan Megiddon laaksoon. 23 Ja jousimiehet ampuivat kuningas Josiaa; Ja kuningas sanoi palvelijoilleen: ota minut pois! sillä olen haavoittunut. 24 Sentähden palvelijansa ottivat hänet pois siitä vaunusta ja panivat hänet toiseen vaunuun, joka hänellä oli; Ja he toivat hänet Jerusalemiin, ja hän kuoli ja haudattiin yhteen isiensä haudoista. Ja koko Juuda ja Jerusalem surmasivat Joosiaa. 25 Ja Jeremia valitti Josian puolesta. Ja kaikki laulavat miehet ja naispuoliset naiset puhuivat Josiasta tänään valittaessaan ja tekivät heille määräyksen Israelissa. Ja katso, he ovat kirjoittaneet valituksiin.

Mainokset

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän