Päivittäinen Raamatun lukeminen tänään 5. marraskuuta 2018.

0
2714

Päivittäinen raamatunkäsittelymme tänä päivänä on 2 aikakauden kirjasta 33: 1-25. Lue ja siunatkoon.

2 Aik. 33: 1-25:

1 Manasse oli kaksitoista vuotta vanha, kun hän alkoi hallita, ja hän hallitsi viisikymmentäviisi vuotta Jerusalemissa. 2 Mutta teki pahaa Herran silmissä, niinkuin pakanain kauhistuksiin, jotka Herra oli heittänyt pois. Israelin lasten edessä. 3 Sillä hän rakensi jälleen korkeat paikat, jotka hänen isänsä Hiskia oli hajottanut, ja kasvatti alttarit Baalimille, teki lehtoja ja kumarsi kaikkia taivaan joukkoja ja palveli heitä. 4 Hän rakensi myös alttarit Herran taloon, josta Herra oli sanonut: Jerusalemissa minun nimensä tulee olemaan iankaikkisesti. 5 Ja hän rakensi alttarit kaikelle taivaan joukolle Herran huoneen kahteen pihaan. 6 Ja hän aiheutti lastensa kulkevan tulen läpi Hinnomin pojan laaksossa. Hän myös tarkkaili aikoja, käytti lumoavuuksia ja käytti noituutta, ja käsitteli tuttua henkeä ja velhoja: hän teki paljon pahaa Herran silmissä, herättääkseen hänet vihaan. 7 Ja hän asetti veistetyn kuvan, epäjumalan, jonka hän oli tehnyt, Jumalan huoneeseen, jonka Jumala oli sanonut Daavidille ja hänen poikansa Salomolle: "Tähän taloon ja Jerusalemiin, jonka olen valinnut kaikkien heimojen edessä". 8 Minä en enää poista Israelin jalkaa maasta, jonka minä olen nimittänyt sinun isillesi; niin että he huolehtivat kaikesta, mitä minä olen heille käskenyt, koko lain, säädösten ja määräysten mukaisesti Mooseksen käsin. 9 Niin Manasseh sai Juudan ja Jerusalemin asukkaat erehtymään ja pahempaan tapaan kuin pakanat, jotka Herra oli tuhonnut Israelin lasten edessä. 10 Ja Herra puhui Manasseelle ja kansalleen, mutta he eivät kuulleet. 11 Sentähden Herra toi heille Assyrian kuninkaan joukon päälliköt, jotka ottivat Manassen piikien joukkoon, sitoivat hänet jalkoihin ja kantoivat Babyloniin. 12 Ja kun hän kärsi ahdistuksesta, hän rakasti Herraa, omaa Jumalaa, ja nöyryytti itsensä suuresti isiensä Jumalan edessä. 13 Ja rukoili häntä. Ja hän puhui hänestä, kuuli hänen rukouksensa ja toi hänet jälleen Jerusalemiin. hänen valtakuntaansa. Sitten Manasseh tiesi, että Herra oli Jumala. 14 Tämän jälkeen hän rakensi muurin ilman Daavidin kaupunkia Gihonin länsipuolella laaksoon saakka jopa kalaportin sisäänkäynnille ja kääntyi Ophelin ympärille ja kasvatti sen erittäin suurelle korkeudelle, ja laittaa sotapäälliköt kaikkiin Juudan aidattuihin kaupunkeihin. 15 Ja hän vei omituiset jumalat ja epäjumalan pois Herran huoneesta ja kaikki alttarit, jotka hän oli rakentanut Herran huoneen vuorelle ja Jerusalemiin, ja heitti heidät pois kaupungista. 16 Ja hän korvasi Herran alttarin ja uhrasi siinä rauhanuhreja ja kiitosuhreja ja käski Juudan palvella Herraa, Israelin Jumalaa. 17 Mutta ihmiset uhrasivat edelleen korkeilla paikoilla, mutta vain Herralle, heidän Jumalalleen. 18 Nyt muut Manassen teot ja hänen rukouksensa Jumalaansa ja näkijöiden sanat, jotka puhuivat hänelle Herran Israelin Jumalan nimessä, katso, ne on kirjoitettu Israelin kuninkaankirjaan. . 19 Hänen rukouksensa ja kuinka Jumala suhtautui häneen, kaikki hänen syntinsä ja rikoksensa, ja paikat, joissa hän rakasti korkeita paikkoja ja asetti lehtoja ja hautakuvia, ennen kuin hänet nöyryytettiin: katso, ne on kirjoitettu keskuuteen näkijöiden sanat. 20 Niin Manasse nukkui isiensä kanssa ja hautasi hänet omaan taloonsa. Ja hänen poikansa Amon tuli kuninkaaksi hänen sijaansa. 21 Amon oli kahdenkymmenen vuoden vanha, kun hän alkoi hallita, ja hallitsi kaksi vuotta Jerusalemissa. 22 Mutta hän teki Herran silmissä pahaa, samoin kuin hänen isänsä Manasse. Sillä Amon uhrasi kaikille veistettyjä kuvia, jotka hänen isänsä Manasse oli tehnyt, ja palveli heitä; 23 Eikä nöyristynyt Herran edessä, niinkuin hänen isänsä Manasse oli nöyryyttänyt itseään; mutta Amon rikkoi yhä enemmän. 24 Ja hänen palvelijansa salaliitto häntä vastaan ​​surmasivat hänet omassa talossaan.

 

Mainokset

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän