Päivittäinen Raamatun lukeminen tänään 4. marraskuuta 2018.

0
2744

Raamatun lukemassamme tänään on 2 aikakauslehden 31: 2-21 ja 2 aikakauden 32: 1-33 kirja. Lue ja siunatkoon.

2 aikakauslehdet 31: 2-21:

2 Ja Hiskia nimitti pappien ja leeviläisten kurssit heidän kurssiensa jälkeen, jokaisen palvelemansa mukaan, papit ja leviläiset polttouhreiksi ja rauhanuhreiksi, palvelemaan, kiittämään ja kiittämään ovensa porteilla. Herran telttoja. 3 Hän nimitti myös kuninkaan osan omaisuudestaan ​​polttouhreiksi, nokkelaksi, aamu- ja iltapolttouhreiksi, sapattien, uusien kuukausien ja juhlapäivien polttouhreiksi, kuten on kirjoitettu. Herran laissa. 4 Lisäksi hän käski Jerusalemissa asuvia ihmisiä antamaan pappien ja leviläisten osuuden, jotta heidät rohkaistaisiin Herran laissa. 5 Heti kun käsky tuli ulkomaille, Israelin lapset toivat runsaasti maissin, viinin, öljyn ja hunajan ensimäisiä hedelmiä ja kaikkea pellon lisäystä; ja kymmenykset kaikesta toivat heitä runsaasti. 6 Ja Israelin ja Juudan lapsista, jotka asuivat Juudan kaupungeissa, veivät he myös kymmenykset häristä ja lampaista ja kymmenykset pyhistä asioista, jotka pyhitettiin Herralle, heidän Jumalalleen, ja panivat heidät kasoihin. 7 Kolmantena kuukautena he alkoivat laittaa kasojen perustan ja valmistivat ne seitsemännessä kuussa. 8 Kun Hiskia ja ruhtinaat tulivat ja näkivät kasat, siunasivat he Herraa ja hänen kansaansa Israelia. 9 Silloin Hiskia kysyi papien ja leviläisten kanssa kasoista. 10 Ja Azarja, Zadokin huoneen pääpappi, vastasi hänelle ja sanoi: "Koska ihmiset alkoivat tuoda uhria Herran huoneeseen, meillä on ollut tarpeeksi syötävää ja jättänyt runsaasti; sillä Herra on siunannut hänen ihmiset; ja jäljellä on tämä hieno kauppa. 11 Sitten Hiskia käski valmistaa kammioita Herran huoneessa; ja he valmistivat heidät. 12 Ja toivat uskollisesti uhrat ja kymmenykset ja omat tavaransa; jonka päälle Levilainen Kononia oli hallitsija ja seuraavaksi hänen veljensä Shimei. 13 Ja Jehiel, Azaziah, Nahath, Asahel, Jerimoth, Jozabad ja Eliel, Ismachiah, Mahath ja Benaia olivat valvojia Kononia ja hänen veljensä Shimei, kuninkaan Hiskian käskyllä. ja Azaria, Jumalan huoneen hallitsija. 14 Ja Korein, Levitalaisen Imnan poika, vartija itään, oli Jumalan vapaaehtoisten uhrausten päällä jakaa Herran salat ja kaikkein pyhimmät asiat. 15 Ja hänen vieressä olivat Eeden, Miniamin, Jeshua ja Shemaiah, Amariah ja Shecaniah papien kaupungeissa, heidän toimistossaan, antamaan veljilleen kursseilla, samoin suurille kuin pienille. : 16 Heidän sukututkimuksensa lisäksi, vähintään kolmen vuoden ikäisistä, jopa jokaiselle, joka menee Herran taloon, hänen päivittäinen osuutensa heidän palvelustaan ​​heidän veloissaan kurssiensa mukaan; 17 Sekä papien sukututkimukselle isiensä huoneen kautta että leeviläisille ainakin kaksikymmentä vuotta vanhoille ja sitä vanhemmille, heidän maksunsa kursseillaan; 18 Ja kaikkien heidän pientensä, heidän vaimojensa, poikansa ja tyttärensä suvun kautta koko seurakunnan kautta; sillä heidän toimistossaan he pyhittivät itsensä pyhyydessä: 19 Ja papit Aaronin pojista, jotka olivat kaupunkiensa esikaupunkien kentällä, jokaisessa useassa kaupungissa, miehet, jotka oli nimetty nimeltä, antamaan annokset kaikille miehille pappien keskuudessa ja kaikille, jotka leeviläisten sukupolvet olivat luoneet. 20 Ja näin teki Hiskija koko Juudan alueella ja teki hyvää, oikeaa ja totuutta Herran, hänen Jumalansa, edessä.

2 aikakauslehdet 32: 1-33:

1 Näiden asioiden ja perustamisen jälkeen tuli Assyrian kuningas Sennacherib, meni Juudaan ja leiriytyi aidattuja kaupunkeja vastaan ​​ja ajatteli voittaakseen ne itselleen. 2 Ja kuin Hiskia näki, että Sennacherib tuli ja että hän oli tarkoitus taistelemaan Jerusalemia vastaan, 3 ja hän neuvoi päämiestensä ja väkevien miestensä kanssa pysäyttämään suihkulähteiden vedet, jotka olivat kaupungin ulkopuolella. Ja he auttoivat häntä. 4 Niin kokoontui paljon ihmisiä, jotka pysäyttivät kaikki suihkulähteet ja puron, joka kulki maan keskellä, sanoen: Miksi Assyrian kuninkaat tulisi tulla ja löytää paljon vettä? 5 Hän myös vahvisti itseään ja rakensi kaiken murtuneen muurin, nosti sen torniin ja toisen muurin ulkopuolelle. Korjasi Milon Daavidin kaupungissa ja teki dartsia ja kilpiä runsaasti. 6 Ja hän asetti sotapäälliköt kansan päälle ja kokosi heidät hänen tykönsä kaupungin portin kadulle ja puhui heille mukavasti sanoen: 7 Ole vahva ja rohkea, älä pelkää äläkä häikäise häntä. Assyria, eikä kaikelle kansalaiselle, joka hänen kanssansa on; sillä meidän kanssamme on enemmän kuin hänen kanssansa: 8 Hänen kanssaan on lihavarsi; mutta meidän kanssamme on Herra meidän Jumalamme auttaa meitä ja taistella taisteluissamme. Ja kansa lepäsi Juudan kuninkaan Hiskian sanoin. 9 Sen jälkeen Assenian kuningas Sennacherib lähetti palvelijansa Jerusalemiin (mutta hän itsekin piiritti Lakiisia vastaan ​​ja kaiken voimansa hänen kanssansa) Juudan kuninkaan Hiskian ja koko Juudan, joka oli Jerusalemissa, sanoen: 10 sanoo Assyrian kuningas Sennacherib, mihin luotat, että pysyt Jerusalemin piirityksessä? 11 Eikö Hiskia vakuuta sinua antamaan itsellesi kuolla nälkään ja janoon sanoen: Herra, meidän Jumalamme, pelastaa meidät Assurin kuninkaan käsistä? 12 Eikö sama Hiskia ottanut pois korkeuksiaan ja alttariaansa, ja käski Juudaa ja Jerusalemia sanoen: "Teidän tulee palvoa yhden alttarin edessä ja polttaa suitsukkeita sen päällä?" 13 Etkö tiedä, mitä minä ja isämme olemme tehneet kaikille muiden maiden ihmisille? pystyivätkö näiden maiden kansojen jumalat millään tavoin vapauttamaan maansa minun käteni kautta? 14 Kuka oli kaikkien niiden kansakuntien jumalten joukossa, jotka minun isäni olivat kokonaan tuhottaneet ja jotka pystyivät pelastamaan kansansa minun kädestäni, jotta teidän Jumalanne pystyisi pelastamaan teidät minun käteni kautta? 15 Sentähden älköön siis Hiskian pettäkö teitä, älkääkä vakuuttako teitä tällä tavoin, älkää vielä uskoko häntä; sillä mikään minkään kansakunnan tai valtakunnan jumala ei pystynyt pelastamaan kansaansa minun ja isieni käsistä. paljon vähemmän on sinun Jumalasi pelastaa sinut käsistäni? 16 Ja hänen palvelijansa puhuivat vielä enemmän Herraa Jumalaa ja palvelijaansa Hiskiaa vastaan. 17 Hän kirjoitti myös kirjeitä rautateille Herran Israelin Jumalan tykö ja puhuakseen häntä vastaan ​​sanoen: "Koska muiden maiden kansojen jumalat eivät ole pelastaneet kansaansa minun kädestäni, niin ei myöskään Hiskian Jumala pelasta hänen ihmiset käsistäni. 18 Sitten he huusivat suurella äänellä juutalaisten puheessa seinällä oleville Jerusalemin kansalaisille, tehdäkseen heille oikeutta ja häiritäkseen heitä. että he voisivat viedä kaupungin. 19 Ja he puhuivat Jerusalemin jumalaa vastaan, kuten maan ihmisten jumalia vastaan, jotka olivat ihmisen käsissä. 20 Ja tästä syystä kuningas Hiskia ja profeetta Jesaja, Amozin poika, rukoilivat ja huusivat taivaaseen. 21 Ja Herra lähetti enkelin, joka katkaisi kaikki mahtavat miehet ja päälliköt ja päälliköt Assurin kuninkaan leirissä. Joten hän palasi häpeällään omaan maahansa. Ja kun hän saapui jumalansa huoneeseen, niin ne, jotka hänen omasta suolistastaan ​​tulivat, surmasivat hänet siellä miekalla. 22 Näin Herra pelasti Hiskian ja Jerusalemin asukkaat Assyrian kuninkaan Sennacheribin ja kaikkien muiden kädestä ja opasti heitä molemmin puolin. 23 Ja monet toivat lahjoja Herralle Jerusalemiin ja lahjoja Juudan kuninkaalle Hiskialle: niin että häntä suurennettiin kaikkien kansakuntien silmissä siitä lähtien. 24 Noina päivinä Hiskia sairastui kuolemaan ja rukoili Herraa: ja puhui hänelle, ja antoi hänelle merkin. 25 Mutta Hiskia ei antanut uudestaan ​​hänelle annettua hyötyä; sillä hänen sydämensä oli kohotettu; siksi hänellä oli vihaa ja Juudaa ja Jerusalemia. 26 Siitä huolimatta, että Hiskia nöyryytti sydämensä ylpeyttä, niin hän kuin Jerusalemin asukkaatkin, niin ettei Herran viha tullut heidän päällensä Hiskian päivinä. 27 Ja Hiskialla oli paljon rikkautta ja kunniaa; ja hän teki itselleen kassaja hopeaa, kultaa, jalokiviä, mausteita, kilpiä ja kaikenlaisia ​​miellyttäviä jalokiviä varten; 28 Varastot myös maissin, viinin ja öljyn lisäämiseksi; ja kioskit kaikenlaisille pedoille ja laumoille. 29 Lisäksi hän antoi hänelle kaupunkeja sekä laumojen ja karjojen runsautta; sillä Jumala oli antanut hänelle paljon omaisuutta. 30 Sama Hiskia pysäytti myös Gihonin ylemmän vesistön ja vei sen suoraan Daavidin kaupungin länsipuolelle. Ja Hiskia menestyi kaikissa teoksissaan. 31 Mutta Babylonin ruhtinaskunnan lähettiläiden liiketoiminnassa, jotka lähettivät häntä tutkimaan ihmettä, jota maan päällä tehtiin, Jumala jätti hänet kokeilemaan häntä, jotta hän tunteisi kaiken, mitä hänen sydämessään oli. 32 Mutta muut Hiskian teot ja hänen hyvyytensä, katso, ne on kirjoitettu profeetta Jesaja, Amozin pojan näkemyksessä ja Juudan ja Israelin kuninkaankirjassa. 33 Ja Hiskia nukkui isiensä kanssa ja hautasi hänet Daavidin poikien hautainpäällikköön. Ja kaikki Juuda ja Jerusalemin asukkaat kunnioittivat häntä kuolemaansa.

Mainokset

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän