Päivittäinen Raamatun lukeminen tänään 3. marraskuuta 2018.

0
2828

Päivittäinen Raamatun lukemamme tänään on peräisin 2.Aikakirja 29: 1-36,2 Aikakirja 30: 1-27, 2.Aikakirja 31: 1. Lue ja ole siunattu.

2 aikakauslehdet 29: 1-36:

1 Hiskia alkoi hallita, kun hän oli viisi ja kaksikymmentä vuotta vanha, ja hän hallitsi Jerusalemissa yhdeksän ja kaksikymmentä vuotta. Ja hänen äitinsä nimi oli Abija, Sakarjan tytär. 2 Ja hän teki sen, mikä oli oikein Herran silmissä, sen mukaan kuin hänen isänsä David oli tehnyt. 3 Hänen hallituskautensa ensimmäisenä vuonna, ensimmäisen kuukauden aikana, hän avasi Herran huoneen ovet ja korjaa ne. 4 Ja hän toi papit ja leeviläiset ja kokosi heidät itäiseen kadulle. 5 Ja sanoi heille: "Kuulkaa minua, te leeviläiset, pyhittäkäät nyt itsetne ja pyhittäkää Herranne, isienne Jumala, huone ja kantakaa Että saastaisuus ulos pyhästä paikasta. 6 Sillä meidän isämme ovat rikkoneet ja tehneet pahaa Herran, meidän Jumalamme, silmissä, ja hyljänneet hänet, kääntäneet kasvonsa Herran asumisesta ja kääntäneet selkänsä. 7 He ovat myös sulkeneet kuistilla ovet ja panneet lamput pois. He eivät ole poltaneet suitsukkeita eivätkä uhranneet pyhää paikkaa uhri Israelin Jumalalle. 8 Sentähden Herran viha oli Juudan ja Jerusalemin päällä, ja hän on antanut heidät vaikeuksiin, hämmästykseen ja vihellemiseen, kuten näette silmilläsi. 9 Sillä katso, isämme ovat pudonneet miekalla, ja poikamme, tyttäremme ja vaimomme ovat vankeudessa tämän vuoksi. 10 Nyt minun sydämessäni on tehdä liitto Herran Israelin Jumalan kanssa, että hänen kova vihansa kääntyisi pois meistä. 11 Poikani, älä ole nyt huolimaton; sillä Herra on valinnut sinut seisomaan hänen eteensä, palvelemaan häntä, ja että sinun tulisi palvella häntä ja polttaa suitsukkeita. 12 Ja Leviläiset nousivat, Mahat, Amasain poika ja Joel, Azarian poika, kehattilaisten pojista: Merarin pojista Kish, Abdin poika ja Azaria, Jehalelelin poika, ja gersonilaisille. ; Joa, Simman poika, ja Eeden, Joan poika: 13 Ja Elizaphanin pojista; Shimri ja Jeiel: ja Asafin pojista; Sakarja ja Mattaniah: 14 Ja Hemanin pojista; Jehiel ja Shimei: ja Jeduthunin pojista; Shemaiah ja Uzziel. 15 Ja he kokosivat veljensä ja pyhittivät itsensä ja tulivat kuninkaan käskyn mukaan Herran sanoilla puhdistamaan Herran huone. 16 Ja papit menivät Herran huoneen sisäosaan puhdistamaan sitä ja toivat kaiken epäpuhtauden, jonka he löysivät Herran temppelissä, Herran huoneen pihalle. Ja leviläiset ottivat sen viedäkseen ulkomaille Kidronin purolle. 17 Nyt he aloittivat pyhittämisen ensimmäisen kuukauden ensimmäisenä päivänä. Kuukauden kahdeksantena päivänä he tulivat Herran kuistille. Niin he pyhittivät Herran huoneen kahdeksassa päivässä; ja ensimmäisen kuukauden kuudentenatoista päivänä he tekivät lopun. 18 Sitten he menivät kuninkaan Hiskian luo ja sanoivat: "Olemme puhdistaneet kaiken Herran huoneen ja polttouhrin alttarin, kaikki astiat ja leipäpöydän, ja kaikki sen astiat." 19 Lisäksi kaikki astiat, jotka kuningas Ahaz hallituskautensa aikana heittivät rikkomuksessaan, olemme valmistaneet ja pyhittäneet, ja katso, ne ovat Herran alttarin edessä. 20 Silloin kuningas Hiskia nousi varhain, kokosi kaupungin päämiehet ja meni Herran huoneeseen. 21 Ja he toivat seitsemän härkää, seitsemän oinaa, seitsemän karitsan ja seitsemän vuohet syntiuhriksi valtakunnalle, pyhäkolle ja Juudalle. Ja hän käski pappeja Aaronin poikia tarjoamaan heidät Herran alttarille. 22 Niin he tappoivat härkätapetit, ja papit ottivat verta ja ripottivat sitä alttarille. Samoin, kun he olivat tappaneet oinaat, he ripottivat verta alttarille: tappoivat myös lampaat ja ripottivat verta alttari. 23 Ja he toivat hänet vuohien synnin uhreiksi kuninkaan ja seurakunnan eteen; ja he panivat kätensä heidän päällensä. 24 Ja papit tappoivat heidät ja sovittuivat verellään alttarilla sovitusta varten koko Israelille. Sillä kuningas käski polttouhrin ja syntiuhrin tehdä. koko Israel. 25 Ja hän asetti leeviläiset Herran taloon simareilla, psaltereilla ja harppuilla Daavidin, kuninkaan näkijän Gadin ja profeetta Natanin käskyn mukaan; sillä niin tapahtui myös Herran käsky hänen profeettainsa. 26 Ja leviläiset seisoivat Daavidin soittimien kanssa ja papit trumpetien kanssa. 27 Ja Hiskia käski uhrata polttouhrin alttarilla. Ja kun polttouhri alkoi, Herran laulu alkoi myös pasuunoilla ja Israelin kuninkaan Davidin asettamilla soittimilla. 28 Ja kaikki seurakunnat palvoivat, ja laulajat lauloivat, ja pasuunat soivat. Ja kaikki tämä jatkui, kunnes polttouhri oli valmis. 29 Ja kun he olivat lopettaneet uhrauksen, kuningas ja kaikki hänen kanssaan olleet kumarsivat ja kumarsivat. 30 Lisäksi kuningas Hiskia ja päämiehet käskivät leviläisiä laulamaan kiitosta Herralle Daavidin ja näkijän Asafin sanoin. Ja he lauloivat kiitosta iloiten, ja kumarsivat päätään ja kumarsivat. 31 Silloin Hiskia vastasi ja sanoi: "Te olette nyt pyhittäneet itsenne Herralle, tulkaa lähelle ja tuonne uhrauksia ja kiitosuhreja Herran huoneeseen." Ja seurakunta toi uhrauksia ja kiitosuhreja; ja niin monta kuin vapaa sydämestä poltettu uhri. 32 Ja seurakunnan tuoma polttouhri oli seitsemänkymmentä ja kymmenen härkää, sata oinaa ja kaksisataa lammasta. Nämä kaikki olivat polttouhria Herralle. 33 Ja pyhitettyjä asioita oli kuusisataa härää ja kolme tuhatta lammasta. 34 Mutta pappeja oli liian vähän, niin etteivät he pystyneet kuljettamaan kaikkia polttouhreja. Sentähden heidän veljensä, leviläisten, auttoivat heitä, kunnes työ oli päättynyt ja kunnes muut papit olivat pyhittäneet itsensä; sillä leviläiset olivat pystyssä sydän pyhittääkseen itsensä kuin papit. 35 Ja myös polttouhreja oli runsaasti, sisältäen rauhanuhrin ja jokaisen polttouhrin juomauhrin rasvan. Joten Herran talon palvelu oli asetettu järjestykseen.

2 Aik. 30: 1-27:

1 Ja Hiskia lähetti koko Israelille ja Juudalle ja kirjoitti kirjeitä myös Efraimille ja Manasseelle, että heidän tulisi tulla Herran huoneeseen Jerusalemiin pitämään pääsiäistä Herralle, Israelin Jumalalle. 2 Sillä kuningas oli neuvonut sekä päämiehensä että koko Jerusalemin seurakunnan pitämään pääsiäisen toisena kuukautena. 3 Sillä he eivät voineet pitää sitä tuolloin, koska papit eivät olleet pyhittäneet itseään riittävästi, eikä kansa ollut kokoontunut Jerusalemiin. 4 Ja asia ilahdutti kuningasta ja kaikkia seurakuntia. 5 Niinpä he tekivät päätöksen julistaa koko Israelissa, Beer-Sebasta jopa Daniin, että heidän tulisi tulla pitämään pääsiäistä Herralle, Israelin Jumalalle, Jerusalemiin: sillä he eivät olleet pitkään aikaan tehneet sellaista lajitellaan, kuten se oli kirjoitettu. 6 Niin postit kulkivat kuninkaan ja hänen päämiestensä kirjeillä koko Israelissa ja Juudassa ja sanoivat kuninkaan käskyn: "Te Israelin lapset, käännyte jälleen Herran, Aabrahamin, Iisakin ja Israelin Jumalan puoleen." ja hän palaa sellaisten jäännösten luo, jotka pakenevat Assyrian kuninkaiden käsistä. 7 Ja älkää olko isienne kaltaisia ​​ja veljienne kaltaisia, jotka rikovat Herraa, heidän isiensä Jumalaa, vastaan, joka siis antoi heidät autioksi, kuten näette. 8 Älkää nyt olko jäykistetty niin kuin isänne, vaan antakaa itsenne Herralle ja menkää hänen pyhäköensä, jonka hän on pyhittänyt ikuisesti: ja palvele Herraa, sinun Jumalaasi, että hänen vihan raivous kääntyisi pois sinusta. . 9 Sillä jos kääntytte taas Herran puoleen, veljenne ja lapsenne löytävät myötätunnon heidän edessään, jotka johtavat heidät vankeuteen, niin että he tulevat takaisin tälle maalle. Sillä Herra, sinun Jumalasi, on armollinen ja armahtava, ja ei käänny pois hänen kasvonsa sinulta, jos palaat hänen tykönsä. 10 Ja virkaa kuljettiin kaupungista kaupunkiin Efraimin ja Manassen maan kautta jopa Sebuloniin. Mutta he nauroivat heitä pilkkaamaan ja pilkkasivat heitä. 11 Siitä huolimatta Aserin, Manassen ja Sebulonin sukeltajat nöyrtyivät ja tulivat Jerusalemiin. 12 Juudassa myös Jumalan käden oli tarkoitus antaa heille yksi sydän kuninkaan ja ruhtinasten käskyjen tekemiseen Herran sanalla. 13 Ja Jerusalemiin kokoontui paljon ihmisiä pitämään happamattoman leivän juhlaa toisen kuukauden aikana, erittäin suurta seurakuntaa. 14 Ja he nousivat ja veivät pois alttarit, jotka olivat Jerusalemissa. Kaikki suitsukkeisiin tarkoitetut alttarit veivät heidät ja heittivät ne Kidronin puroon. 15 Sitten he tappoivat pääsiäisen toisen kuukauden neljäntenätoista päivänä. Ja papit ja leviläiset häpeivät, pyhittivät itsensä ja toivat polttouhreja Herran huoneeseen. 16 Ja he seisoivat omalla tavallaan, Jumalan miehen Mooseksen lain mukaan: papit tiputtivat verta, jonka he olivat saaneet leviläisten kädestä. 17 Sillä seurakunnassa oli monia, joita ei pyhitetty; siksi leviläiset vastasivat pääsiäisten tappamisesta jokaiselle, joka ei ollut puhdas, pyhittääkseen heidät Herralle. 18 Sillä suuri joukko ihmisiä, jopa monet Efraimista, sekä Manasse, Isaskar ja Sebulon, eivät olleet puhdistuneet, mutta söivät pääsiäisen muulla tavalla kuin oli kirjoitettu. Mutta Hiskia rukoili heidän puolestaan ​​sanoen: hyvä Herra armahtaa jokaisen 19, joka valmistaa sydämensä etsimään Jumalaa, isiensä Herraa Jumalaa, vaikka häntä ei puhdistetakaan pyhäkön puhdistuksen mukaan. 20 Ja Herra kuuli Hiskiaa ja paransi kansaa. 21 Ja Israelin lapset, jotka olivat läsnä Jerusalemissa, pitivät happamattoman leivän juhlaa seitsemän päivän ajan suurella iloisella; ja leviläiset ja papit kiittivät Herraa päivä päivältä, laulaen kovalla soituksella Herralle. 22 Ja Hiskia puhui mukavasti kaikille leeviläisille, jotka opettivat Herran hyvää tuntemusta. Ja he söivät koko juhlan ajan seitsemän päivän ajan tarjoamalla rauhanuhria ja tunnustamalla Herran, isäinsä, Jumalan. 23 Ja koko seurakunta neuvoi pitämään muita seitsemää päivää; ja he pitivät muita seitsemän päivää ilolla. 24 Sillä Juudan kuningas Hiskia antoi seurakunnalle tuhannen härän ja seitsemäntuhatta lammasta. ja päämiehet antoivat seurakunnalle tuhannen härän ja kymmenentuhatta lammasta. Ja suuri joukko pappeja pyhitti itsensä. 25 Ja kaikki Juudan seurakunnat, papit ja leeviläiset, ja kaikki seurakunnat, jotka Israelista tulivat ulos, ja muukalaiset, jotka Israelin maasta tulivat ulos ja asuivat Juudassa, iloitsivat. 26 Niin Jerusalemissa oli suuri ilo: sillä Israelin kuninkaan Salomon, Daavidin pojan ajoista lähtien Jerusalemissa ei ollut vastaavaa.

2 Aik. 31: 1:

1 Kun tämä kaikki oli valmis, kaikki läsnä olleet Israelit menivät Juudan kaupunkeihin, jarruivat kuvat paloiksi ja leikkasivat lehdot ja heittivat korkeat paikat ja alttarit kaikesta Juudasta ja Benjaminista, myös Efraimissa ja Manasseissa, kunnes he olivat kaikki hävittäneet. Sitten kaikki Israelin lapset palasivat jokaisen omistamansa omaan kaupunkiinsa.

Mainokset

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän