Päivittäinen Raamatun lukeminen tänään 31. lokakuuta 2018

0
2943

Päivittäinen raamatunkäsittelymme tänään on 2 Aikakirja 24: 1-27 -kirjasta. Lue ja siunatkoon.

2 Aik. 24: 1-27:

1 Joas oli seitsemän vuotta vanha, kun hän alkoi hallita, ja hän hallitsi Jerusalemissa neljäkymmentä vuotta. Hänen äitinsä nimi oli myös Zibiah, Beer-Seba. 2 Ja Joash teki sen, mikä oli oikein Herran silmissä, koko papin Jehoiadan ajan. 3 Ja Jehoiada otti hänen puolestaan ​​kaksi vaimoa; ja hänelle syntyi poikia ja tyttäriä. 4 Ja tapahtui tämän jälkeen, että Joash halusi korjata Herran talon. 5 Ja hän kokosi papit ja leviläiset yhteen ja sanoi heille: "Menkää Juudan kaupunkeihin ja kerääkää koko Israelista rahaa korjaamaan Jumalanne taloa vuosi vuodelta ja näkemään, että te kiirehdyt asiaa." Mutta leviläiset eivät kiirehtineet sitä. 6 Ja kuningas kutsui päällikkö Jehoiadan ja sanoi hänelle: "Miksi sinä et ole vaatinut leviläisiltä tuomaan Juudasta ja Jerusalemista kokoelmaa Herran palvelijan Moseksen ja Israelin seurakunta todistajan majaan? 7 Sillä pahan naisen Athalian pojat olivat hajotaneet Jumalan huoneen; ja myös kaikki Herran huoneen omistautuneet asiat he antoivat Baalimille. 8 Ja kuninkaan käskystä he tekivät rinnan ja panivat sen ilman Herran huoneen portille. 9 Ja he julistivat Juudan ja Jerusalemin kautta tuodakseen Herralle kokoelman, jonka Jumalan palvelija Moses asettui Israeliin korvessa. 10 Ja kaikki ruhtinaat ja kaikki kansa iloitsivat, toivat sisälle ja heittivät rintaan, kunnes he olivat loppuneet. 11 Ja tapahtui, että aikaan, jolloin rinta vietiin kuninkaanhuoneeseen leviläisten käsin, ja kun he näkivät, että rahaa oli paljon, kuninkaan kirjoittaja ja ylimmäisen papin päällikkö tulivat ja tyhjensivät rinnan, ja otti sen, ja kantoi sen jälleen paikalleen. Niin he tekivät päivä päivältä ja keräsivät rahaa runsaasti. 12 Ja kuningas ja Jehoiada antoivat sen sellaisille, jotka tekivät Herran talon palveluksessa, ja palkkasivat muurareita ja kirvesmiehiä korjaamaan Herran talon, samoin kuin takorautaa ja messinkiä korjaamaan Herran talon. Herra. 13 Niin työnmiehet tekivät, ja he paransivat työn, ja he asettivat Jumalan huoneen hänen tilaansa ja vahvistivat sitä. 14 Ja kun he olivat sen valmistaneet, he veivät loput rahat kuninkaan ja Jehoiadan eteen, joista tehtiin astioita Herran temppeliin, jopa astioita palvellakseen ja tarjoamaan viiniä, lusikoita ja kulta-astioita. hopea. Ja he uhrasivat polttouhreja Herran huoneessa jatkuvasti kaikkina Jehoiadan päivinä. 15 Mutta Jehoiada vanheni ja oli kuollut päiviä; sata kolmekymmentä vuotta vanhempi hän oli kuollessaan. 16 Ja he hautasivat hänet Davidin kaupunkiin kuninkaiden keskuuteen, koska hän oli tehnyt hyvää Israelissa, sekä Jumalalle että hänen huoneelleen. 17 Mutta Jehoiadan kuoleman jälkeen Juudan ruhtinaat tulivat ja tottelivat kuningasta. Sitten kuningas kuuli heitä. 18 Ja he jättivät Herran, isiensä Jumalan huoneen, ja palvelivat lehtoja ja epäjumalia; ja Juuda ja Jerusalem kohtasivat vihan heidän rikoksestaan. 19 Silti hän lähetti heille profeettoja viemään heidät jälleen Herran tykö; ja he todistivat heitä vastaan. Mutta he eivät kuulleet. 20 Ja Jumalan henki tuli papin Sakarja, Jehoiadan pojan, päälle, joka seisoi kansan yläpuolella ja sanoi heille: Näin sanoo Jumala: Miksi te rikkotte Herran käskyjä, ettette voi menestyä? koska olet hyljännyt Herran, niin hän hylkäsi myös sinut. 21 Ja he tekivät salaliiton häntä vastaan ​​ja kivittivät hänet kivillä kuninkaan käskystä Herran huoneen pihalle. 22 Niin kuningas Joash ei muista sitä armoa, jonka hänen isänsä Jehoiada oli hänelle tehnyt, vaan surmasi poikansa. Ja kuollessaan hän sanoi: Herra katso sitä ja vaati sitä. 23 Ja tapahtui vuoden lopulla, että Syyrian joukko tuli häntä vastaan. Ja he tulivat Juudaan ja Jerusalemiin, hävittävät kaikki kansan ruhtinaat kansan joukosta ja lähettivät kaiken saaliin. heidät Damaskoksen kuninkaalle. 24 Sillä syyrialaisten armeija tuli pienen joukkoon miehiä, ja Herra antoi heidän käsiinsä erittäin suuren joukon, koska he olivat hyljänneet Herran, isiensä Jumalan. Joten he tekivät tuomion Joashia vastaan. 25 Ja kun he lähtivät hänestä (sillä he jättivät hänet suurissa sairauksissa), hänen omat palvelijansa salaliittoivat häntä papin Jehoiadan poikien veren puolesta ja surmasivat hänet sängyllään, ja hän kuoli. Ja he haudattiin. hänet Daavidin kaupunkiin, mutta ei haudattu häntä kuninkaan haudoihin. 26 Ja nämä ovat salaliitto häntä vastaan; Zabad Ammonitias Shimeathin poika ja Jehozabad Moabitess Shimrithin poika. 27 Nyt hänen pojistaan, ja hänelle asetettujen taakkojen suuruudesta ja Jumalan huoneen korjaamisesta, katso, ne on kirjoitettu kuninkaiden kirjan tarinaan.

Mainokset

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän