Päivittäinen Raamatun lukeminen tänään 1. marraskuuta 2018

1
2761

Päivittäinen raamatunkäsittelymme tänään on 2 Aikakirja 25: 1-28 -kirjasta. Lue ja siunatkoon.

2 Aik. 25: 1-28:

1 Amasja oli kaksikymmentäviisi vuotta vanha, kun hän alkoi hallita, ja hän hallitsi kaksikymmentäyhdeksän vuotta Jerusalemissa. Ja hänen äitinsä nimi oli Jehoaddan Jerusalemista. 2 Ja hän teki sen, mikä oli oikein Herran silmissä, mutta ei täydellisellä sydämellä. 3 Kun tapahtui hänelle valtakunnan perustaminen, tapahtui, että hän tappoi palvelijansa, jotka olivat tappaneet hänen isänsä kuninkaan. 4 Mutta hän ei tappanut heidän lapsiaan, mutta teki niin kuin laissa on kirjoitettu Mooseksen kirjassa, jossa Herra käski sanoen: Isät eivät kuole lasten puolesta, eivätkä lapset kuole isien puolesta, vaan jokaisen ihminen kuolee oman syntinsä tähden. 5 Lisäksi Amazia kokosi Juudan yhteen ja teki heistä päälliköitä tuhansiksi ja satoja kapteeniksi heidän isiensä talon mukaan kaikkialle Juudaan ja Benjaminiin. valinta miehet, jotka pystyvät jatkamaan sotaa ja jotka pystyvät käsittelemään keihää ja kilpiä. 6 Hän palkkasi myös satatuhatta mahtavaa miestä Israelista sata kykyä hopeaa varten. 7 Mutta hänen tykönsä tuli Jumalan mies, joka sanoi: kuningas, älä päästä Israelin armeijaa kanssasi; Sillä Herra ei ole Israelin kanssa noita, kaikkien Efraimin lasten kanssa. 8 Mutta jos haluat mennä, tee se, ole vahva taisteluun: Jumala panee sinut putoamaan vihollisen eteen; sillä Jumalalla on voimaa auttaa ja heittää. 9 Ja Amasja kysyi Jumalan mieheltä: "Mitä me teemme sen sadan lahjan puolesta, jotka minä olen antanut Israelin armeijalle?" Ja Jumalan mies vastasi: "Herra voi antaa sinulle paljon enemmän kuin tämän." 10 Sitten Amazia erotti heidät armahtamaan armeijan, joka hänen tykönsä oli tullut Efraimista, palaamaan kotiin. Siksi heidän vihansa syttyi suuresti Juudaa vastaan, ja he palasivat kotiin suuressa vihassa. 11 Ja Amasja vahvisti itseään ja veti kansansa eteenpäin, meni suolalaaksoon ja löi Seirin lapsia kymmenentuhatta. 12 Ja muut kymmenentuhatta elävänä jäänyttä Juudan lapset veivät vangiksi ja veivät heidät kallion yläosaan ja heittivät heidät kallion yläpuolelta, niin että he kaikki olivat murtuneet. 13 Mutta armeijan sotilaat, jotka Amazia lähettivät takaisin, jotta he eivät mene hänen kanssaan taisteluun, lankesivat Juudan kaupunkien päälle Samariasta Beet-Horoniin ja löivät heistä kolmetuhatta ja ottivat paljon saalista. 14 Ja tapahtui, kun Amazia oli tullut edomilaisten teurastuksesta, että hän toi Seirin lasten jumalit ja asetti heidät jumalaikseen, kumarsi itsensä heidän edessään ja poltti suitsutusta niitä. 15 Sentähden Herran viha syttyi Amasiaa vastaan ​​ja lähetti hänelle profeetan, joka sanoi hänelle: "Miksi olet etsinyt ihmisten jumalia, jotka eivät pystyneet pelastamaan omaa kansaansa käsistään?" 16 Ja kun hän puhui hänen kanssaan, kuningas sanoi hänelle: oletko sinä tehnyt kuninkaan neuvoista? esi-isä; miksi sinun lyödä? Sitten profeetta kielsi ja sanoi: Minä tiedän, että Jumala on päättänyt tuhota sinut, koska sinä olet tehnyt tämän, etkä ole kuullut neuvojani. 17 Sitten Juudan kuningas Amaziah neuvoi ja lähetti Israelin kuninkaan, Jehoahazin pojan, Jooahasin pojan, Joasan tykö, sanoen: tule, katsokaamme toisiamme kasvoista. 18 Ja Israelin kuningas Joash lähetti Juudan kuninkaan Amazian luo sanoen: Libanonissa oleva ohdake lähetti sedanille, joka oli Libanonissa, sanoen: "Anna tyttäreni pojalleni vaimoksi". Ja siellä ohitti villi peto, joka oli Libanonissa ja astu ohdaketta alas. 19 Sanot: Katso, olet lyönyt edomilaisia; ja sydämesi nostaa sinut ylpeillä: pysy nyt kotona; miksi sinun pitää sekaantumaan loukkaantumiseesi, että pudotat itseäsi ja Juudan kanssasi? 20 Mutta Amasja ei kuullut; sillä Jumala tuli, että hän antoi heidät vihollistensa käsiin, koska he etsivät Edomin jumalia. 21 Niin Jooas, Israelin kuningas, nousi ylös; ja he näkivät toistensa kasvot, sekä hän että Juudan kuningas Amasja Beet-Semesissä, joka kuuluu Juudalle. 22 Ja Juuda asetettiin pahempaan Israelin edessä, ja he pakenivat jokaisen hänen telttaansa. 23 Ja Joash, Israelin kuningas, otti Juudan kuninkaan Amasian, Joaan pojan, Jehoahasin pojan, Beet-Semesiin, ja vei hänet Jerusalemiin ja mursi Jerusalemin muurin Efraimin portista nurkkaporttiin. , neljäsataa kyynärää. 24 Ja hän otti kaiken kullan ja hopean, ja kaikki astiat, jotka löydettiin Jumalan huoneesta Obed-edomin kanssa, ja kuninkaan huoneen aarteet, myös panttivangit, ja palasi Samariaan. 25 Ja Amasja, Juudan kuninkaan Joasin poika, eli Israelin kuninkaan Jooahasin pojan Joaasin kuoleman jälkeen viisitoista vuotta. 26 Nyt loput Amazian ensimmäisistä ja viimeisistä teoista, katso, eikö niitä ole kirjoitettu Juudan ja Israelin kuningasten kirjaan? 27 Nyt sen ajan kuluttua, kun Amazia oli kääntynyt pois Herran seuraamisesta, he tekivät salaliiton häntä vastaan ​​Jerusalemissa; ja hän pakeni Lachishiin. Mutta he lähettivät Lachishiin hänen jälkeensä ja tappoivat hänet siellä.

Mainokset

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän