Päivittäinen Raamattu tänään 2. marraskuuta 2018

0
2768

Päivittäinen Raamatun lukemamme tänään on peräisin 2.Aikakirja 26: 1-23, 2.Aikakirja 27: 1-9, 2.Aikakirja 28: 1-27. Lue ja ole siunattu.

2 Aik. 26: 1-23:

1 Ja kaikki Juudan kansa otti Ussian, joka oli kuusitoista vuotta vanha, ja teki hänestä kuninkaan isänsä Amazian huoneessa. 2 Hän rakensi Elothin ja palautti sen Juudaan, kuninkaan jälkeen hän nukkui isiensä tykö. 3 Kuusitoista vuotta vanha oli Uzzia, kun hän alkoi hallita, ja hän hallitsi viisikymmentäkaksi vuotta Jerusalemissa. Hänen äitinsä nimi oli myös Jerusalemin Jecoliah. 4 Ja hän teki sen, mikä oli oikein Herran silmissä, kaiken sen mukaan kuin hänen isänsä Amaziah teki. 5 Ja hän etsi Jumalaa Sakarjan päivinä, sillä hänellä oli ymmärrystä Jumalan näkemyksissä. Ja niin kauan kuin hän etsi Herraa, Jumala antoi hänelle menestyä. 6 Ja hän lähti ja soti filistealaisia ​​vastaan ​​ja mursi Gatin muurin, Jabnen muurin ja Ashdodin muurin ja rakensi kaupunkeja Ashdodin ympärille ja filistealaisten keskuuteen. 7 Ja Jumala auttoi häntä filistealaisia ​​ja arabialaisia ​​vastaan, jotka asuivat Gur-Baalissa, ja Mehunimeja. 8 Ja ammonilaiset lahjoittivat Ussiaa. Ja hänen nimensä levisi ulkomaille jopa Egyptiin tullessa; sillä hän vahvisti itseään erittäin suuresti. 9 Lisäksi Uzzia rakensi torneja Jerusalemiin kulmaportin, laakson portin ja muurin kääntymisen yhteydessä ja vahvisti ne. 10 Hän myös rakensi torneja autiomaahan ja kaivasi monia kaivoja; sillä hänellä oli paljon karjaa, niin maalla ja tasangoilla, myös maanviljelijöitä, ja viininviljelijöitä vuoristossa ja Karmelissa, sillä hän rakasti kasvatusta. 11 Lisäksi Uzzialla oli joukko taistelevia miehiä, jotka lähtivät sotaan joukkojen mukaan sen mukaan, kuinka paljon heidän kirjansa oli kirjanpitäjä Jeiel ja hallitsija Maaseia käsin, yhden kuninkaan päällikön Hananian käsissä. 12 Koko väkevien miesten isien päällikkö oli kaksituhatta kuusisataa. 13 Ja heidän kätensä alla oli armeija, kolmesataatuhatta seitsemäntuhatta viisisataa, joka soti suurella voimalla kuninkaan auttamiseksi vihollista vastaan. 14 Ja Ussia valmisti heille kaikissa sotajoukkoissa, ja keihäillä, kypärillä ja habergeoneilla ja jousilla ja ripustuskiinnikkeillä. 15 Ja hän teki Jerusalemissa oveiden ihmisten keksimät moottorit torneihin ja murskeihin ollakseen ampumaan nuolia ja suuria kiviä. Ja hänen nimensä levisi kauas ulkomaille; sillä häntä autettiin ihmeellisesti, kunnes hän oli vahva. 16 Mutta kun hän oli vahva, hänen sydämensä nousi tuhoonsa: sillä hän teki rikoksensa Herraa, hänen Jumalaaan, vastaan ​​ja meni Herran temppeliin polttamaan suitsutusta suitsutuksen alttarilla. 17 Ja pappi Azaria lähti hänen perässään, ja yhdessä hänen kanssaan neljäkymmentä Herran papia, jotka olivat urheita miehiä. 18 Ja he kestäivät kuninkaan Ussian ja sanoivat hänelle: "Sinulle, Ussialle, ei pidä palamaan suitsutusta. Herra, mutta pappeille Aaronin pojille, jotka pyhitetään polttamaan suitsukkeita: mene ulos pyhäkköstä; sillä sinä olet ylittänyt; eikä se ole sinun kunniaasi Herralta Jumalalta. 19 Silloin Ussia oli vihainen, ja hänellä oli hampuri kädessään polttaa suitsukkeita. Ja kun hän oli vihainen pappien kanssa, lepra nousi jopa otsaansa Herran huoneessa olevien pappien edessä suitsukkeen alttarin vierestä. 20 Ja ylimmäinen pappi Azaria ja kaikki papit katsoivat häntä, ja katso, hän oli spitalissa otsassaan, ja he karkoittivat hänet sieltä; niin hän itsekin kiirehti mennä ulos, koska Herra oli lyönyt häntä. 21 Ja kuningas Ussia oli spitaalinen kuolemansa päivään asti ja asui monessa talossa spitaalisena; sillä hänet erotettiin Herran huoneesta. Ja hänen poikansa Jotham oli kuninkaan huoneen päällä ja tuomitsi maan kansaa. 22 Nyt muut Ussian teot, ensimmäiset ja viimeiset, kirjoitti profeetta Jesaja, Amozin poika.

2 Aik. 27: 1-9:

1 Jotham oli kaksikymmentäviisi vuotta vanha, kun hän alkoi hallita, ja hän hallitsi kuudentoista vuoden ajan Jerusalemissa. Hänen äitinsä nimi oli myös Jerusha, Zadokin tytär. 2 Ja hän teki sen, mikä oli oikein Herran silmissä, sen mukaan kuin hänen isänsä Uzzia teki. Mutta hän ei tullut Herran temppeliin. Ja ihmiset tekivät vielä turmeltuneita. 3 Hän rakensi Herran talon korkean portin, ja Ophelin seinälle hän rakensi paljon. 4 Lisäksi hän rakensi kaupunkeja Juudan vuorille ja metsiin linnoja ja torneja. 5 Hän taisteli myös ammonilaisten kuninkaan kanssa ja voitti heitä vastaan. Ja Ammonin lapset antoi hänelle samana vuonna sata talenttia hopeaa, kymmenentuhatta mittaa vehnää ja kymmenentuhatta ohraa. Niin paljon Ammonin lapset maksoivat hänelle, sekä toisen että kolmannen vuoden. 6 Ja Jothamista tuli mahtava, koska hän valmisti tiensä Herran, hänen Jumalansa, eteen. 7 Mutta muut Jothamin teot, kaikki hänen sotansa ja hänen tietnsä, katso, ne on kirjoitettu Israelin ja Juudan kuninkaankirjaan. 8 Hän oli viiden ja kahdenkymmenen vuoden vanha, kun hän alkoi hallita, ja hallitsi kuudentoista vuoden ajan Jerusalemissa. 9 Ja Jotham nukkui isiensä kanssa ja hautasi hänet Daavidin kaupunkiin. Ja hänen poikansa Ahaz tuli kuninkaaksi hänen sijaansa.

2 Aik. 28: 1-27:

1 Ahaz oli kaksikymmentä vuotta vanha, kun hän alkoi hallita, ja hän hallitsi kuudentoista vuoden ajan Jerusalemissa. Mutta hän ei tehnyt sitä, mikä oli oikein Herran silmissä, kuten hänen isänsä Daavid: 2 Sillä hän käveli kuninkaan teillä. Israelista, ja teki myös sulan kuvia Baalimille. 3 Lisäksi hän poltti suitsukkeita Hinnomin pojan laaksossa ja poltti lapsensa tulessa niiden pakanain kauhistuksien jälkeen, jotka Herra oli heittänyt Israelin lasten eteen. 4 Hän uhrasi ja poltti suitsukkeita korkeilla paikoilla, kukkuloilla ja jokaisen vihreän puun alla. 5 Sentähden Herra, hänen Jumalansa, antoi hänet Syyrian kuninkaan käsiin. Ja he löivät häntä ja veivät suuren joukon heistä vankeja ja veivät heidät Damaskokseen. Ja hänet annettiin myös Israelin kuninkaan käsiin, joka löi hänet suurella teurastuksella. 6 Sillä Pekah, Remalian poika, tappoi Juudassa sata kaksikymmentä tuhatta yhdessä päivässä, jotka kaikki olivat uskomattomia miehiä. koska he olivat hylänneet Herran, isiensä Jumalan. 7 Ja Zichri, mahtava mies Efraimista, surmasi kuninkaan pojan Maaseian, talon päällikön Azrikamin ja kuninkaan vieressä olevan Elkanan. 8 Ja Israelin lapset veivät vankina veljiinsä kaksisataa tuhatta, naista, poikia ja tyttäriä, ja ottivat heiltä myös paljon saaliin ja veivät saaliin Samariaan. 9 Mutta siellä oli Herran profeetta, jonka nimi oli Oded. Ja hän meni Samarian tykö tulevan joukon edessä ja sanoi heille: Katso, koska Herra, teidän isienne Jumala oli vihainen Juudan kanssa, hän pelasti heidät. käteenne, ja te olette tappaneet heidät raivoissaan, jotka nousevat taivaaseen. 10 Ja nyt teillä on tarkoitus pitää Juudan ja Jerusalemin lasten alla orjia ja orvoita sinulle; mutta eikö teillä ole kanssanne, edes teidän kanssanne, syntiä Herraa, sinun Jumalasi, vastaan? 11 Kuule siis nyt minua ja pelasta vankeudet, jotka olet ottanut vangiksi veljistäsi, sillä Herran kova viha on teidän päällänne. 12 Silloin eräät Efraimin lasten päät, Azaria, Johananin poika, Berechia, Meshillemothin poika, ja Jehizkia, Salumin poika, ja Amasa, Hadlai poika, seisoivat sodasta tulevia vastaan. 13 sanoi heille: "Älä tuomitse vankeja tänne. Sillä vaikka olemme jo tehneet loukkauksia Herraa vastaan, aiotte lisätä vielä synneihimme ja rikoksemme: sillä meidän rikoksemme on suuri ja Israelia vastaan ​​on kovaa vihaa." 14 Niin aseistetut miehet jättivät vangit ja saaliin ruhtinasten ja koko seurakunnan edessä. 15 Ja miehet, jotka nimettiin nimen mukaan, nousivat ylös ja ottivat vankeja ja pukeutuivat rynnäköön kaikki, jotka olivat alasti heidän keskuudessaan, ja pukeutuivat heidät ja kiskoivat heitä, ja antoivat heille syödä ja juoda ja voidelivat heitä ja kansi heistä kaikki hedelmät aasilla ja vei heidät veljeihinsä, palmujen kaupunkiin Jericoon. Sitten he palasivat Samariaan. 16 Silloin kuningas Ahaz lähetti Assyrian kuninkaisiin auttamaan häntä. 17 Sillä taas edomilaiset olivat tulleet ja lyöneet Juudan ja kuljelleet vankeja. 18 Filistealaiset olivat myös tunkeutuneet matalan maan ja Juudan eteläpuolella sijaitseviin kaupunkeihin ja ottaneet Beet-Semesin, Ajalonin, Gederotin ja Shochon niiden kylissä ja Timnan heidän kyliensä kanssa, myös Gimzo ja niiden kylät: ja he asuivat siellä. 19 Sillä Herra alensi Juudan Israelin kuninkaan Ahazin tähden; sillä hän teki Juudan alasti ja rikkoi herransa. 20 Ja Tilgath-pilsaaja Assyrian kuningas tuli hänen tykönsä ja ahdisti häntä, mutta ei vahvistanut häntä. 21 Sillä Ahaz otti osan Herran huoneesta, kuninkaan ja ruhtinasten huoneesta, ja antoi sen Assyrian kuninkaalle. Mutta hän ei auttanut häntä. 22 Ja ahdistuksen aikana hän rikkoi vielä enemmän Herraa vastaan: tämä on kuningas Ahaz. 23 Sillä koska hän uhrasi Damaskoksen jumalille, jotka häntä löivät, sanoi hän: "Koska Syyrian kuninkaat jumalia auttavat heitä, siksi minä uhraan heille, jotta he auttaisivat minua." Mutta ne olivat hänen ja koko Israelin pilata. 24 Ja Ahaz kokosi yhteen Jumalan huoneen astioita ja leikkasi Jumalan huoneen astioita, sulki Herran huoneen oven ja teki hänestä alttarit jokaiseen Jerusalemin nurkkaan. 25 Ja jokaiseen Juudan kaupunkiin hän teki korkeita kohtia polttaa suitsukkeita muille jumalille ja provosoi vihaamaan Herraa, isiensä Jumalaa. 26 Nyt loput hänen tekoistaan ​​ja kaikista hänen ensimmäisistä ja viimeisistä teoistaan, katso, ne on kirjoitettu Juudan ja Israelin kuningasten kirjaan.

Mainokset

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän