Päivittäinen Raamatun lukeminen tänään 24. lokakuuta 2018

0
3015

Päivittäinen raamatunkäsittelymme on kirjassa 2 Aika 11: 1-23 ja 2 Aika 12: 1-16. Lue ja siunatkoon.

Päivittäinen raamatun käsittely.

2 Aik. 11: 1-23:
1 Ja kun Rehabeam tuli Jerusalemiin, hän kokosi Juudan ja Benjaminin talosta sata kaksikymmentä tuhatta valittua miestä, jotka olivat sotureita, taistelemaan Israelia vastaan, jotta hän saattaisi valtakunnan jälleen Rehabeamiin. 2 Mutta Herran sana tuli Jumalan miehelle Shemaialle, sanoen: 3 Puhu Juudan kuninkaan Rehabeamin, Salomon pojan, ja koko Israelin kanssa Juudassa ja Benjaminissa sanoen: 4 Näin sanoo Herra: Te ette saa. älä mene ja taistele veljiäsi vastaan: palauta jokainen taloonsa, sillä tämä on minusta tehty. Ja he tottelivat Herran sanoja ja palasivat menemään Jerobeamia vastaan. 5 Ja Rehabeam asui Jerusalemissa ja rakensi puolustuskaupunkeja Juudaan. 6 Hän rakensi jopa Betlehemin, Etamin ja Tekoan, 7 ja Beet-Zurin, Shokon ja Adullamin, 8 Ja Gathin, Mareshan, Ziphin, 9 Ja Adoraimin, Lachisin, ja Azekah, 10 Ja Zorah, ja Aijalon. ja Hebron, jotka ovat Juudassa ja Benjaminissa aidattuissa kaupungeissa. 11 Ja hän vahvisti vahvat ruuvit ja pani heihin päälliköt, varastotarvikkeita sekä öljyä ja viiniä. 12 Ja jokaiseen kaupunkiin hän pani kilvet ja keihät ja teki niistä voimakkaat, pitäen Juudaa ja Benjaminia puolellaan. 13 Ja papit ja leviläiset, jotka olivat koko Israelissa, ottivat hänet vastaan ​​kaikista rannikoistaan. 14 Sillä leeviläiset jättivät esikaupunkialueensa ja hallintonsa ja tulivat Juudan ja Jerusalemin puolelle. Sillä Jerobeam ja hänen poikansa olivat heittäneet heidät pappitoimien suorittamisesta Herralle. 15 Ja hän asetti hänet pappeiksi ylänköille ja riivaajia ja vasikoita varten, jotka hän oli tehnyt. 16 Ja heidän jälkeensä kaikista Israelin heimoista, jotka olivat sydämensä asettaneet etsimään Herraa, Israelin Jumalaa, tulivat Jerusalemiin uhraamaan Herralle heidän isiensä Jumalalle. 17 Niin he vahvistivat Juudan valtakuntaa ja tekivät Rehobeamista Salomon pojan kolmeksi vuodeksi. Kolme vuotta he kulkivat Daavidin ja Salomon tietä. 18 Ja Rehabeam otti hänet vaimoksi Mahalatin, Daavidin pojan Jerimotin tytärin, ja Abihailin, Jesesin pojan Eliabin tytär; 19 Joka synnytti hänelle lapsia; Jeush, Shamariah ja Zaham. 20 Ja hänen jälkeen hän otti Maakan, Absalomin tytär; joka synnytti hänelle Abian, Attaiin, Zizan ja Shelomithin. 21 Ja Rehabeam rakasti Absalomin tytärtä Maakaa kaikista vaimoistaan ​​ja vaimoistaan. (Sillä hän otti kahdeksantoista vaimoa ja kolmenkymmenen vaimonsa; ja synnytti kaksikymmentäkahdeksan poikaa ja seitsemänkymmentä tytärtä.) 22 Ja Rehabeam synnytti Abian, Maakaan pojan. päällikkö, hallitsija veljiensä keskuudessa, sillä hän ajatteli tehdä hänestä kuninkaan. 23 Ja hän käsitteli viisaasti ja hajotti kaikista lapsistaan ​​kaikkiin Juudan ja Benjaminin maihin kaikkiin aidattuihin kaupunkeihin. Ja hän antoi heille ylenpalttisen tuloksen. Ja hän halusi monia vaimoja.

2 Aik. 12: 1-16:
1 Ja tapahtui, kun Rehabeam oli perustanut valtakunnan ja vahvistanut itseään, hän hylkäsi Herran lain ja koko Israelin hänen kanssansa. 2 Ja tapahtui, että Egyptin kuninkaan Rehobeam Shishakin viidentenä vuotena tuli Jerusalemia vastaan, koska he olivat rikkoneet Herraa vastaan, 3 kaksitoistasataa vaunua ja seitsemänkymmentä tuhatta ratsumiesta; ja kansaa ei ollut niin paljon tuli hänen kanssaan Egyptistä; Lubim, Sukkiims ja etiopialaiset. 4 Ja hän otti Juudaan kuuluvat aidatut kaupungit ja tuli Jerusalemiin. 5 Sitten tuli profeetta Shemaia Rehabeamiin ja Juudan ruhtinaisiin, jotka kokoontuivat yhteen Jerusalemiin Šihakin takia, ja sanoivat heille: Näin sanoo Herra: "Sinä olet hyljännyt minut, ja siksi olen myös jättänyt sinut sinne" käsi Shishak. 6 Sitten Israelin ruhtinaat ja kuningas nöyryyttivät itsensä; Ja he sanoivat: Herra on vanhurskas. 7 Ja kun Herra näki heidän nöyryytyvän, tuli Herran sana Shemaialle sanoen: "He ovat nöyryyttäneet itseään. siksi en tuhoa heitä, mutta annan heille jonkin verran vapautusta; ja minun vihani ei vuoda Jerusalemiin Siisakin kädellä. 8 Silti he ovat hänen palvelijansa; että he tietävät minun palveluni ja maiden valtakuntien palvelun. 9 Joten Egyptin kuningas Šihak nousi Jerusalemia vastaan ​​ja vei Herran huoneen aarreita ja kuninkaan huoneen aarteita. hän otti kaiken; hän vei myös kultakilvet, jotka Salomo oli tehnyt. 10 Sen sijaan, että kuningas Rehobeam teki vaskikilpiä, ja sitoutui ne vartijan päällikön käsiin, joka piti kuninkaan talon sisäänkäynnin. 11 Kun kuningas tuli Herran huoneeseen, vartija tuli ja hautti heidät ja toi ne takaisin vartiokammioon. 12 Ja kun hän nöyryytti itsensä, kääntyi Herran viha hänen päältään, ettei hän hävittäisi häntä kokonaan. Ja myös Juudassa meni hyvin. 13 Niin kuningas Rehobeam vahvisti itseään Jerusalemissa ja tuli kuninkaaksi. Sillä Rehobeam oli hallussaan ollessa neljäkymmentä vuotta vanha, ja hän hallitsi seitsemäntoista vuotta Jerusalemissa, kaupungissa, jonka Herra oli valinnut kaikista Israelin heimoista, laita hänen nimensä sinne. Ja hänen äitinsä nimi oli ammonilainen Naamah. 14 Ja hän teki pahaa, koska hän ei valmistellut sydäntään etsimään Herraa. 15 Nyt Rehabeamin tekoja, ensimmäistä ja viimeistä, ei kirjoiteta profeetta Shemaian ja näkijän Iddo kirjassa sukutauluista? Ja Rehoboamin ja Jeroboamin välillä jatkui sotia. 16 Ja Rehabeam nukkui isiensä kanssa ja haudattiin Daavidin kaupunkiin. Ja hänen poikansa Abija tuli kuninkaaksi hänen sijaansa.

Mainokset

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän