Päivittäinen Raamatun lukeminen 23. lokakuuta 2018.

0
2939

Päivittäinen raamatunkäsittelymme on tänään 2 Aik. 9: 1–31 ja 2 Aika 10: 1–19. Lue ja siunatkoon.

Päivittäinen raamatun käsittely tänään

2 Aik. 9: 1-31:
1 Ja kun Seban kuningatar kuuli Salomon mainetta, tuli hän todistamaan Salomon vaikeilla kysymyksillä Jerusalemissa, erittäin suurella joukolla ja kameleilla, jotka paljastivat mausteita, runsaasti kultaa ja jalokiviä; ja kun hän oli tulkaa Salomon luo, hän kertoi hänen kanssaan kaiken, mikä hänen sydämessään oli. 2 Ja Salomo vastasi hänelle kaikki kysymyksensä; ja Salomonilta ei ollut mitään piiloutua, mitä hän ei hänelle käskenyt. 3 Ja kun Seban kuningatar oli nähnyt Salomon viisauden ja hänen rakentamansa talon, 4 ja hänen pöydänsä liha, ja hänen palvelijoidensa istunnon, ja hänen palvelijoidensa läsnäolon ja heidän vaatteensa; myös hänen mukinsakkaansa ja heidän vaatteensa; ja hänen nousunsa kautta hän meni Herran huoneeseen; hänessä ei ollut enää henkeä. 5 Ja hän sanoi kuninkaalle: "Se oli totta, jonka kuulin omalla maalla sinun tekoistasi ja viisaudestasi. 6 Mutta en uskonut heidän sanojaan ennen kuin tulin ja silmäni olivat nähneet sen." Katso, sinun viisautesi puolista puolta ei ole minulle kerrottu: sillä sinä ylität sen kuuluisuuden, jonka kuulin. 7 Onnellisia ovat sinun miehesi, ja onnelliset ovat palvelijasi, jotka seisovat jatkuvasti edessäsi ja kuulevat sinun viisauttasi. 8 Siunattua olkoon Herra, sinun Jumalasi, joka ilahduttaa sinua asettamaan sinut valtaistuimellesi, kuninkaaksi Herralle, sinun Jumalallesi: Koska sinun Jumalasi rakasti Israelia, perustamaan heidät ikuisesti, teki hänet sinä kuninkaaksi heille, niin tuomio ja oikeudenmukaisuus. 9 Ja hän antoi kuninkaalle sata kaksikymmentä kykyä kultaa, mausteita ja runsaasti jalokiveä; ei myöskään ollut mitään maustetta, jonka Seban kuningatar antoi kuningas Salomolle. 10 Ja myös Huramin palvelijat ja Salomon palvelijat, jotka toivat kultaa Ophirista, toivat algumipuita ja jalokiviä. 11 Ja kuningas teki alppipuupuista terassit Herran huoneeseen ja kuninkaan palatsiin, ja harppuja ja psaltereita laulajille. Ja Juudan maassa ei ennen ollut mitään sellaista nähty. 12 Ja kuningas Salomo antoi Seban kuningattarelle kaiken toivomuksensa, mitä hän vain kysyi, sen lisäksi, minkä hän oli tuonut kuninkaalle. Niin hän kääntyi ja meni omaan maahansa, hän ja hänen palvelijansa. 13 Nyt Salomonin kanssa kuluneen kullan paino oli vuodessa kuusisataa kuusikymmentä ja kuusi talenttia kultaa; 14 Sen lisäksi, mitä kapteenit ja kauppiaat toivat. Ja kaikki Arabian kuninkaat ja maan päämiehet toivat kultaa ja hopeaa Salomonille. 15 Ja kuningas Salomo teki kaksisataa taikinaa voitettua kultaa: kuusisataa sekeliä lyötyä kultaa meni yhteen kohteeseen. 16 Ja kolmesataa kilpiä teki hänestä hakatusta kullasta; kolmesataa sekeliä kultaa meni yhteen kilpeen. Ja kuningas asetti heidät Libanonin metsän taloon. 17 Lisäksi kuningas teki suuren norsunluun valtaistuimen ja päälsi sen puhtaalla kullalla. 18 Ja valtaistuimella oli kuusi askelta, jaloilla varustettu kultajalka, jotka kiinnitettiin valtaistuimelle ja pysyivät istumapaikan molemmilla puolilla, ja kaksi leijonaa seisovat seisojen vieressä. 19 Ja kaksitoista leijonaa seisoi siellä yhdellä sivussa ja toisella kuuden portaan kohdalla. Mitään valtakuntaa ei tehty. 20 Ja kaikki kuningas Salomon juoma-astiat olivat kultaa, ja kaikki Libanonin metsän talon astiat olivat puhdasta kultaa; kukaan ei ollut hopeasta; Se ei ollut mikään asia, jota Salomonin päivinä pidettiin. 21 Sillä kuninkaan laivat menivät Tarsishiin Huramin palvelijoiden kanssa: kerran kolmessa vuodessa tulivat Tarsishin laivat, jotka toivat kultaa, hopeaa, norsunluua ja apinoita ja riikinkukkoja. 22 Ja kuningas Salomo ohitti kaikki maan kuninkaat rikkaudessa ja viisaudessa. 23 Ja kaikki maan kuninkaat etsivät Salomon läsnäoloa kuullakseen hänen viisauttaan, jonka Jumala oli sydämeensä pannut. 24 Ja he toivat jokaiselle lahjansa, hopeaastiat ja kulta-astiat, vaatteet, valjaat, mausteet, hevoset ja muulit, vuosittain. 25 Ja Salomonilla oli neljä tuhatta hevosten ja sotavaunujen kioskia ja kaksitoista tuhatta hevosmiestä; jonka hän lahjoitti vaunukaupungeissa ja kuninkaan kanssa Jerusalemissa. 26 Ja hän hallitsi kaikkia kuninkaita joesta aina filistealaisten maahan ja Egyptin rajaan asti. 27 Ja kuningas teki Jerusalemissa hopeaa kivinä ja setripuita hänestä kuin sykorepuita, joita matalalla tasangolla on runsaasti. 28 Ja he toivat Salomoon hevosia Egyptistä ja kaikista maista. 29 Nyt muita Salomonin tekoja, ensimmäistä ja viimeistä, ei ole kirjoitettu profeetan Natanin kirjaan ja silonilaisen Ahian ennusteeseen ja näkijän Idon näkemyksiin Jerobeamia, Nebatin poikaa vastaan? 30 Ja Salomo hallitsi Jerusalemissa koko Israelin neljäkymmentä vuotta.

2 Aik. 10: 1-19:
1 Ja Rehabeam meni Sikemiin; sillä Sikemiin olivat kaikki Israelit tulleet tekemään hänet kuninkaaksi. 2 Ja tapahtui, kun Jeroboam Nebatin poika, joka oli Egyptissä, missä hän oli paennut kuninkaan Salomon edestä, kuuli sen, Jerobeam palasi Egyptistä. 3 Ja he lähettivät ja kutsuivat hänet. Niin Jeroboam ja koko Israel tulivat ja puhuivat Rehabeamille sanoen: 4 Isäsi teki ikeemme vakavaksi. Sentähden nyt nyt sinun isäsi surullinen palvelus ja hänen raskas ikeesi, jonka hän pani meille, ja me palvelemme sinua. 5 Ja hän sanoi heille: tulekaa taas minun tyköni kolmen päivän kuluttua. Ja ihmiset lähtivät. 6 Ja kuningas Rehabeam neuvoi vanhojen miesten kanssa, jotka olivat seisoneet hänen isänsä Salomon edessä hänen ollessaan vielä elossa, sanoen: "Mitä neuvoja minulle annat palauttaakseni vastauksen tähän kansalle?" 7 Ja he puhuivat hänelle sanoen: "Jos olet kiltti tämän kansan edessä ja miellytä heitä ja puhu heille hyviä sanoja, he ovat sinun palvelijasi iankaikkisesti." 8 Mutta hän hylkäsi neuvo, jonka vanhat miehet olivat hänelle antaneet, ja neuvoi hänen edessään seisovien nuorten miesten kanssa. 9 Ja hän sanoi heille: mitä neuvoja teille antaa, jotta voisimme palata vastaukseksi tälle kansalle, joka on puhunut minulle: "Rauhoita jonkin verran ikeä, jonka sinun isäsi on meille antanut?" 10 Ja nuoret miehet, jotka hänen kanssaan kasvatettiin, puhuivat hänelle sanoen: "Niin sinun pitää vastaamaan sinulle puhuneille ihmisille sanomalla: Isäsi teki meidän ikeemme raskaaksi, mutta tee se meille kevyemmäksi; niin sanot heille näin: Minun pieni sormeni on paksumpi kuin isäni lanne. 11 Sillä koska minun isäni on antanut sinulle raskaan ikeen, niin minä panen enemmän sinun ikeesi: isäni rangaisti sinua piiskailla, mutta minä karistan sinua skorpioneilla. 12 Niin Jeroboam ja kaikki kansa tulivat Rehabeamiin kolmantena päivänä kun kuningas käski: "Tule taas minun tyköni kolmantena päivänä". 13 Ja kuningas vastasi heille karkeasti; Ja kuningas Rehobeam hylkäsi vanhojen miesten neuvot. 14 Ja he vastasivat heille nuorten miesten neuvoista sanoen: "Isäni teki sinun ikäsi raskaaksi, mutta minä lisäin sen: isäni karisti sinua piisvilla, mutta minä karistan sinut". skorpionien kanssa. 15 Niin kuningas ei kuullut kansaa; sillä syy oli Jumalassa, jotta Herra suorittaisi sanansa, jonka hän puhui silonilaisen Ahian kädellä Jerobeamille, Nebatin pojalle. 16 Ja kun koko Israel näki, että kuningas ei kuuntele heitä, kansa vastasi kuninkaalle sanoen: "Mitä meillä on Daavidissa?" ja meillä ei ole perintöä Jesse-pojassa. Jokainen teidän teltoihinsä, Israel! Ja nyt, Daavid, katso omaasi talosi. Niin koko Israel meni teltoilleen. 17 Mutta Israelin lapsille, jotka asuivat Juudan kaupungeissa, Rehabeam hallitsi heitä. 18 Sitten kuningas Rehobeam lähetti Hadoramin, joka oli kunnianosoitus; ja Israelin lapset kivittivat hänet kivillä, että hän kuoli. Mutta kuningas Rehabeam kiihdytti hänet vaunuihinsa pakenemaan Jerusalemiin.

Mainokset

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän