Raamatun lukeminen tänään 20. lokakuuta 2018

0
3221

Tämän päivän Raamatun lukemamme on otettu 2.Aikakirja 5: 2-14: n ja 2.Aikakirja 6: 1-11: n kirjasta. Lue se koko sydämestäsi, mietiskele sitä ja pyydä pyhää henkeä auttamaan sinua ymmärtämään tämän päivän raamatunlukujen opetuksia. Ole siunattu lukiessasi tänään.

Raamatun lukeminen tänään

2 Aik. 5: 2-14:
2 Silloin Salomo kokosi Israelin vanhimmat ja kaikki heimojen päät, Israelin lasten isien päällikön, Jerusalemiin, tuomaan esiin Herran liitonarkin Daavidin kaupungista, joka on Siion. 3 Sentähden kaikki Israelin miehet kokoontuivat kuninkaan luo juhlaksi, joka oli seitsemäntenä kuukautena. 4 Ja kaikki Israelin vanhimmat tulivat; ja leviläiset ottivat arkin. 5 Ja papit ja leeviläiset nostivat arkin ja seurakunnan majan ja kaikki pyhät astiat, jotka majan päällä olivat. 6 Myös kuningas Salomo ja kaikki Israelin seurakunnat, jotka olivat kokoontuneet hänelle arkin edessä, uhrasivat lampaita ja härkiä, joita ei voitu sanoa eikä numeroida lukuisiksi. 7 Ja papit veivät Herran liitonarkin hänen paikkaansa, talon oraakkeliin, pyhimpiin paikkoihin, jopa kerubien siipien alle. 8 Sillä kerubit levittivät siipiään paikalleen. arkin päältä, ja kerubit peittivät arkin ja sen tangot yläpuolella. 9 Ja he veivät arkin tangot, niin että tallien päät nähtiin arkista ennen oraakkeliä; mutta heitä ei nähty ilman. Ja siellä se on tähän päivään asti. 10 Arkissa ei ollut muuta kuin kaksi taulua, jotka Moses oli asettanut niihin Horebissa, kun Herra teki liiton Israelin lasten kanssa, kun he tulivat Egyptistä. 11 Ja tapahtui, kun papit tulivat ulos pyhästä paikasta: (sillä kaikki läsnä olleet papit pyhitettiin, eivätkä odottaneet sitten tietysti: 12) Myös leeviläiset, jotka olivat laulajia, kaikki heistä Asaph, Hemanista, Jeduthunista, heidän poikansa ja veljensä kanssa, pukeutuneina valkoiseen pellavaan, varustettu symbaleilla, psaltereilla ja harpilla, seisoi alttarin itäpäässä ja heidän kanssaan sata kaksikymmentä papia, jotka soivat pasuunoilla :) 13 Tapahtui myös niin, että pasuunat ja laulajat olivat yhtenä, ja kuulostaa yhdestä äänestä ylistämällä ja kiittämällä Herraa; ja kun he korottivat äänensä pasuunoilla, symbaaleilla ja musikaalin soittimilla, ylistivät Herraa sanoen: "Hän on hyvä; sillä hänen armonsa kestää iankaikkisesti: että sitten talo oli pilvinen, jopa Herran huone; 14 Joten papit eivät voineet palvella pilvessä, sillä Herran kirkkaus oli täyttänyt Jumalan huoneen.

2 Aik. 6: 1-11:
1 Silloin sanoi Salomo: "Herra on sanonut asuvansa paksussa pimeydessä". 2 Mutta minä olen rakentanut sinulle asuintalon ja asuinpaikan ikuisesti. 3 Ja kuningas käänsi kasvonsa ja siunasi koko Israelin seurakunnan. Ja kaikki Israelin seurakunta seisoi. 4 Ja hän sanoi: siunattu olkoon Herra, Israelin Jumala, joka on käsillään toteuttanut sen, mitä hän puhui suulla isälleni Daavidille, sanoen: 5 Siitä päivästä lähtien, kun vietin kansani ulos Egyptin maasta, minä ei valinnut mitään kaupunkia kaikkien Israelin heimojen joukosta rakentamaan taloa, jotta minun nimeni olisi siellä; en minäkään ketään valinnut ketään hallitsemaan kansani Israelia. 6 Mutta olen valinnut Jerusalemin, jotta minun nimeni olisi siellä; ja ovat valinneet Davidin kansani Israeliksi. 7 Nyt isäni Davidin sydämessä oli rakentaa talo Herran, Israelin Jumalan nimeen. 8 Mutta Herra sanoi isälleni Daavidille: "Koska sinun sydämessäsi oli rakentaa talo nimeäni varten, niin sinä menitkin hyvin sillä, että se oli sydämessäsi. 9 Siitä huolimatta et saa rakentaa taloa; Mutta sinun poikasi, joka tulee ulos lanteestasi, rakentaa talon minun nimelleni. 10 Sentähden Herra on suorittanut sanansa, jotka hän on puhunut: sillä minä nousen isäni Daavidin huoneeseen ja olen asetettu Israelin valtaistuimelle, kuten Herra lupasi, ja olen rakentanut talon nimelle Herra Israelin Jumala. 11 Ja siihen panin arkin, jossa Herran liitto on, jonka hän teki Israelin lasten kanssa. 12 Ja hän seisoi Herran alttarin edessä kaikkien Israelin seurakuntien edessä ja levitti kätensä. 13 Sillä Salomo oli tehnyt pimeän telineen, joka oli viisi kyynärää pitkä ja viisi kyynärää leveä ja kolme kyynärää korkea, ja asetti sen keskelle tuomioistuinta. Ja sen päällä hän seisoi ja polvistui polvilleen koko Israelin seurakunnan edessä ja ojensi kätensä taivasta kohti. 14 Ja sanoi: Herra, Israelin Jumala, siellä on ei jumalaa kuin sinä taivaassa tai maan päällä; mikä pitää liiton ja armoa palvelijoillesi, jotka kulkevat sinun edessäsi koko sydämestäsi:

Mainokset

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän